Ben klasikten yanayım

ŞİMDİ yeni yıl için sevdiklerinize verebileceğiniz armağanlardan söz edeceğim.

Haberin Devamı

Birçok okurum şu itirazda bulunabilir, armağan çeşidini biraz değiştir, yeni tavsiyelerde bulun diye. Bilmediğim denizlerde yüzmedim, bilmediğim adalara yelken açmadım. Sevdiğim insanlara ille de yeni yılda bir armağan almayı düşünmedim. Üstelik yeni yılı evimde geçirdiğim için, yeni yıla dair bir heyecan da duymadığımı söylemeli miyim?

Armağan almak için vereceğiniz kişinin zevkini bilmelisiniz. Peki bilip de ne olacak derseniz, yanıtım hazır.

Sevmediği bir yazarın kitabını alırsınız, dinlemeyeceği bir CD’yi verebilirsiniz, yaz at kalemle idare eden birine dolmakalem armağan edebilirsiniz. Ama hiçbiri muteber olmayacaktır...

Belirli günlere pek düşkün olmadığımı okurlarım bilir, kuralları severim ama en çok da kendi koyduğum kuralları.

Ben hiçbir zaman ne alsam sorusunu sormadım. Çünkü ancak tanıdığım kişilere armağan verdiğim için zaten uzun uzun düşünmeme gerek kalmaz. Ama gene de ona sevdiği bir şeyin, özgün, pek de rastlanmayan bir örneğini armağan ederseniz elbet zarif bir davranış olur. Hem sıradanlığa meydan okursunuz hem de keşif ve yaratma yeteneğiniz olduğunu ispatlarsınız.

Haberin Devamı

* * *
  Â
KİTAPTAN başlayalım.

Hangi türü okuyor? O türde kimlerin kitaplarını okuduğunu biliyor musunuz? Kitabı, kendini ona adayarak, dünyadan soyutlanarak mı okuyor, yoksa kitap okumadan yatmam cinsinden bir okur mu? Tutkulu bir şiir takipçisi mi, sıra dışı tarih kitaplarına mı meraklı, yoksa özel tasarım kitaplar mı ilgisini çekiyor?

Soruları daha da çeşitlendirebiliriz. Ama ne olursa olsun, muhakkak herkesin okuyacağı bir kitap vardır!

Peki, arkadaşınız e-kitap okuruysa, ona bir okuma aleti alabilirsiniz.

İyi müzik CD’leri de size seçme kolaylığı sunar.

İyi bir diskoteği olanın ne dinlediğini, müzikteki eğilimlerini bilirsiniz. O zaman Türk müziği, Batı müziği, Halk müziği, caz müziği türlerinin sergilendiği vitrinleri
dolaşabilirsiniz. Farklı türlerin önemli plaklarını da bulabilirsiniz elbette...

Şimdi uzunçalarlar yeniden gündemde. Artık gençler tarafından da dinleniyor, yeni müzik gruplarının albümleri basılıyor.

Sıra geldi kalem seçmeye.

Sevdiklerinizin dolmakalemle yazması konusunda çaba harcayın. Belki dolmakalem armağanınız onu yazmaya teşvik edebilir, sırf sizin armağanınız olduğu için dolmakaleme alışabilir. Bundan mürekkep çeşitlerine geçiş yapabilir, yeni modelleri takip eder.

Bu konuda katı değilim. Biraz daha modern düşünebilirsiniz, ben de biraz taviz verebilirim. Eşinize, dostunuza, arkadaşınıza roller-ball kalem de alabilirsiniz, artık insanlar buna çok alıştı, her markanın güzel modelleri var.

Peki, papyon kullanan şapka ve pantolon askısı kullanan dostlarınız varsa şık tercihlerle onları da mutlu edebilirsiniz...

* * *  Â

Haberin Devamı

TAVSİYELERİM size kolaylık sağlayabilir.

Klasik olanın ortak bir zevk yarattığını söylemeye gerek var mı?

Yazarın Tüm Yazıları