Ben evlenmek değil, meslek sahibi olmak istiyorum

Ailem evlenmem için baskı yapıyor. Oysa benim şu anda tek düşüncem, okulumu bitirip bir meslek sahibi olabilmek.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 23 yaşında bir genç kızım. Bütün arkadaşlarım, hatta benden dört yaş küçük yeğenim bile evlendi. Ben ise hâlâ kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum. Ama ailem evlenmem için baskı yapıyor.
Yakın bir arkadaşım evden kaçtı. Bu olay ailemin üzerimdeki baskısını daha da artırdı.
Evlilik çok güzeldir mutlaka ama şimdilik etrafımda bana uygun biri yok. Bu gidişle herhangi biriyle sevmeden evleneceğim sanırım.
Ailemden uzaklaştığımı hissediyorum. Galiba bir erkek arkadaşım var sanıyorlar ama bunu dile getirmiyorlar. Onlara şakayla karışık arkadaşım olmadığını söylesem de bana inanmıyorlar.
Ben bir yandan çalışıp bir yandan okuyorum ve şu anda tek düşüncem, okulumu bitirip bir meslek sahibi olabilmek.
Lütfen bir fikir verin bana, bu baskılardan nasıl kurtulabilirim? Evden kaçsam, işten de çıkmam hatta okulu da bırakmam gerekecek. Ne yapacağımı bilmiyorum...
Rumuz: Feminen

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ailenin bu baskısı seni yıldırmış olabilir ama sen akıl fikir sahibi birisin, onlara karşı koymayı başarabilirsin. Üstelik elinde çok ciddi bir koz da var; okulunu bitirecek, meslek sahibi olacaksın.
Ailen çevre baskısı altında düşüncesizce hareket ediyor olmalı. Bilirsin aile içinde yengeler, halalar tuttururlar, “Şu evlendi, bu evlendi, seninki neden hâlâ duruyor?” diye... Bu düşünceler çok sıradan ve cahilce.
Evden kaçmayı asla düşünme. Bu çok yanlış olur. Senin yaşında bir genç kıza kurulabilecek o kadar çok tuzak var ki dışarıda...
Ailene karşı direnmeli, onlara kesin bir dille okuldan önce evlenmeyi düşünmediğini anlatmalısın.

Kadınlara huzur veriyorsunuz

Köşenizi her gün okuyorum. İnsanların dertlerine vakıf olmak gibi meraklı bir huyum olmasa da, toplumun içinde bulunduğu sosyolojik ve psikolojik durum beni ilgilendiriyor.
Dertli kişilere verdiğiniz cevaplar çok güzel. Özellikle kadınlara mutluluk ve huzur veriyorsunuz. Size bu yazıyı sadece teşekkür etmek için yazdım.
Kayısı Araştırma ve Geliştirme Derneği Bşk. Erhan Soğukpınar

Ben de anlayışınız ve ilginiz için size teşekkür ederim. Köşemin bir misyonu da ülkemin insanının sosyolojik ve psikolojik durumunu yansıtmak.
Bu köşe, Türk kadınının genel bir portresi, Türk toplumunun bir aynası.
Bir dönem üniversitelerde değerli hocalar bu köşeyi bir araştırma konusu olarak ele alıp müzakere etmişti.
Sizin gibi değerli okurlarımdan bunları duymak beni çok mutlu ediyor...

Yazarın Tüm Yazıları