Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Belgrad Ormanı yarın!

Bu cumartesi günü, yani yarın Adım Adım Koşusu var. Her zamanki gibi 08.30’ta 4 Levent Çevre Pastanesi önünde buluşma, oradan Belgrad Ormanı’na gidiş ve saat 09.30’da start!

Haberin Devamı

Koşacak, izleyecek, pasta-kurabiye-simit-meyve getirecek, gönüllü olarak çalışacak, öylesine takılacak herkesi bekleriz!
İnternet üzerinden daha önce kayıt yaptırmadıysanız bu linkten hemen yapın!
http://www.jotform.com/form/13454020135
Yonca “haberci”

Çaylaklar

Adım Adım’ın gönüllü antrenörü Kees Arendtz Hoca ve Melis Sönmezgil’in desteğiyle “AA Çaylaklar-Rookies” grubunu başlatıyoruz!
Koşuda kendisini geliştirmek isteyen herkesi Adım Adım Çaylaklar takımına davet ediyoruz! Bak hâlâ bahane arayanlar varsa pes diyeceğim. Amacımız önümüzdeki Avrasya yarışına kadar, yani 11 Kasım’a kadar, Çaylaklarla koşu/yürüyüş karışımı ile 15 kilometrelik yarışı tamamlamak. Yani yapmak isteyenin yapabileceğini görecek olduğu bir şanstır bu. Kendinize inanamayacaksınız! Yeter ki deneyin bir...
İlk buluşma bu cumartesi günkü Adım Adım Koşusu’nda olacak. Katılmak isteyebilecek eş-dost herkese haber verebilirsiniz. Bu cumartesi günkü tanışma ve deneme yürüyüşü/koşusu sonrasında her hafta cumartesi günü ormanda antrenman koşusu yapılacak.
Kees tüm Çaylaklara cumartesi günleri ücretsiz antrenman desteği ve bilgi verecek. Hadi harekete geçin, harekete geçirin, bu fırsat kaçmaz!
Utanmayın sıkılmayın, hele bir adım atın gerisi gelir.
Merak etmeyin. Kendinize, bedeninize güvenin.
Koş İstanbul Koş!
Yonca
“çaylaktan olma”

Haberin Devamı

Sen benim babamsın

Yeni öğrendim, AÇEV 1999’dan beri Baba Destek Programı yürütüyormuş. Ben de hep neden sürekli anneler için projeler varken, babalara yönelik bir şey yapılmıyor diye düşünürdüm.
Anneler kendilerini geliştirmek için resmen paralanıyorlar; ama babalarla aynı noktada olmadıktan sonra, işleri çok zor.
AÇEV bu kapsamda, bu yıl Babalar Günü’nden itibaren “Sen benim babamsın” adlı yeni bir kampanya başlatmış. Babaları “Babalığın önemi ve babaların çocuğun hayatındaki ve aile içindeki rolü” konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyorlar.
Baba Destek Programı, babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir yetişkin eğitim programı... Amaç, babalarla demokratik bir aile ortamının yaratılması ve bu sayede çocukların var olan kapasitelerini en üst düzeyde gerçekleştirmelerini sağlamak. Umarım bu sayede çocuklar babalarının yanında konuşabilir, dinlenebilir, saygı görebilir, kabul edilebilir hale gelirler.
Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde ilköğretim okullarında, halk eğitim merkezlerinde, katılımcı ve yüz yüze eğitim teknikleri kullanılarak uygulanan Baba Destek Programı ile bugüne kadar 41 ilde, 1.753 baba kursunda 43 bin 638 baba-çocuk ikilisine ulaşılmış.
İyi, çok iyi bir başlangıç.
Anneler çocukların her şeyi evet ama babanın rolü ve bilinçli olmasının önemi tartışma götürmez. Anne yaparken baba bozarsa o çocuktan hayır gelmez. Bu iş bir takım çalışması. Çocuğun iç dünyasından, takdir edilme-kabul görme ihtiyacından bihaber, sevgi vermeyi bilmeyen baba kalmasın ümidimle...
Yonca
“çocuğunu dinle!”

Yazarın Tüm Yazıları