Belediye savaşları içerisinde kaldık!

ÇANKAYA Akpınar Mahallesinde yaşanan apartman kaymalarının, heyelanların mağdur 69 ailesinden biriyim.

İmarlı, iskanlı 3-4 senedir oturduğumuz tüm birikimlerimizi vererek ev aldığımız, çoğunun kredı ödemesı devam eden apartmanlara oturulabilir, imara açılabilir raporları veren Büyükşehir ve
Çankaya Belediyesı sorun çıkınca topu birbirlerine atmaya başladı. 6 gün önce apartmanlara Çankaya Belediyesi “çıkın” tebligatı yaptı. Tebligatta neler yapacağı, nasıl yapacağı, işin süresi ve garantisi olmadığı için hiçbirimiz tebligata uymamama kararı aldık. Üstelik kira yardımı yapacağı garantisi de vermiyor.
Bölgeye gelen Çankaya Belediye Başkanı Bulent Tanık şöyle dedi:
“Bu işi ben çözemem. Olay Büyükşehir Belediyesi’nindir.“
“Büyükşehir 2005’te işi size devretmiş” dediğimizde de ise “Ben burdayım, Büyükşehir nerede?” karşılığını vermiştir.
“Yaptığınız tebligatta ODTÜ’nün yapmış olduğu jeolojik tespitleri ve yapmanız gereken işleri yazmışsınız. Ne zaman yapacaksınız?” sorumuza ise “Siz orda yazılanlara inanıyor musunuz?” gibi garip bir cevap vererek kendi tebligatını da yalana çıkarmıştır.
“Belediye ‘çık’ diyerek kendi sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışıyor olabilir mi?”, “İhale ne zaman başlayacak?” gibi sorulara cevap vermek zorunda kalmadığını söylemiştir.
Biz bürokrasiden devletin tüm kurumlarına yazmaktan bıktık. 250-300 kişinin can ve mal güvenliği tehlikededir. Büyükşehir ile Çankaya belediyelerine yeter artık çözüm üretin ortak çalışarak “bu işi çözün” vatandaşları kurtarın diyecek bir yetkiliyi bekliyoruz.
Devlet bu olaya el koymak için birkaç kişinin ölümünü mü bekliyor?
Mehmet DEĞİRMENCİ-ÇANKAYA

Para mı, hizmet mi?

BUNDAN takriben bir yıl önce verilen 446 nolu otobüs uzantısı olan Yıldız Caddesi 3 durak eklemek suretiyle hizmet vermekteydi. Mahalle sakinleri ve çalışanları bu durakların verilmesinden memnun kalmışlardı, ta ki 24.12.2011 tarihine kadar... Bu tarihten sonra bilgi verilmeksizin 3 durağa hizmeti kaldırarak vatandaşı mağdur ettiler.
EGO 153’e sorduk, yolcu azlığından kaldırıldığı söylendi. Belediyenin burdaki amacı para kazanmak mı yoksa hizmet vermek mi?
Ali KANDEMİROĞLU

No problem!

BİRLEŞMİŞ Milletler’in Mavi Marmara “Palmer Raporu” bizim için yok hükmündedir.
Fransız Senatosu’nun Ermeni Soykırım yasası bizim için yok hükmündedir. Basın özgürlüğünde 10 basmak daha düşüp 148.’liğe inmemiz de yok hükmündedir. Türkiye’nin Davutoğlu’nun “Sıfır Problem” politikasını nasıl uygulayacağını artık anlıyorum. Bakan haklıymış. Bu hükümet için her şey “no problem.”
Cem TOKER
Yazarın Tüm Yazıları