Belediye binaları yıkayacak

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın önem verdiği projelerden biri İstanbul'un görsel olarak güzelleştirilmesi. Belediye, şehirdeki binaların temizlenmesi için bir kampanya başlatacak.

İlk iş Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi binası tazyikli sabunlu suyla yıkanacak. Daha sonra Belediye, kendisine bağlı olan bazı büyük ana arterlerde temizlik işini bizzat üstlenecek.

İlk olarak Fevzipaşa Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve İstiklal Caddesi'ni düşünüyorlar. Bunlara başkaları da eklenebilir. Eski taş binalar, tazyikli kumla, diğerleri suyla temizlenecek.

Büyükşehir Paris'in tecrübesinden yararlanmışa benziyor. Paris'i eskiden görmüş olanlardan duymuştum. Savaştan önce binalar pislikten kapkaraymış. Savaştan sonra De Gaulle'ün iktidarı sırasında kültür bakanlığı yapan büyük yazar Andre Malraux'nun Paris'in baştan aşağı yıkanıp temizlenmesinde, aklanıp paklanmasında büyük rolü olduğunu duymuştum.

Öyle ki, Paris birdenbire bambaşka, pırıl pırıl bir kent olmuş.

İstanbul da birgün öyle olacak mı?

Silivri'deki soydaşlar

Silivri'de Bulgaristan'dan göçedenler için yapılan Soydaş Sitesi sakinlerinden aldığımız mektup bugün birinci sayfamızda yer alıyor. Bu sitede oturanlar, bir anlamda ‘‘politika’’ kurbanı olmuş.

Sitenin yöneticisi, seçim sırasında DYP'nin adayını destekleyeceklerini söylemiş. Ama seçimde o değil, CHP'li Başkan Selami Değirmenci yeniden seçildi. Mahalleliler de, Değirmenci'nin bu yüzden kendilerine ‘‘küsmesinden’’, mıcırlı yollarını asfaltlamamasından korkuyor.

Silivri Belediye Başkanı'yla arkadaşımız Savaş Özbey konuştu. Değirmenci, kesinlikle Soydaş mahallesine hizmet götürmemek gibi bir niyet beslemediğini belirtti. Asfaltlama programında bu yolu birinci sıraya aldığını, şu anda mali sıkıntı yüzünden yapılamadığını söyledi.

Aslında bu olay sık rastlanan bir derde işaret ediyor.

Seçilen belediye başkanının bölgesindeki mahallelerde ‘‘şunlar bana oy verdi, bunlar vermedi’’ diye ayırım yapması söz konusu olamaz!

Eğer Soydaş Sitesi'nden Değirmenci'ye tek bir oy çıkmamış olsaydı bile (ki durum böyle değil), Başkan yine de oraya hizmet götürmek zorundaydı.

Seçtiğimiz kişi hepimizin belediye başkanıdır. Ona oy vermiş olsak da olmasak da hizmet beklemek hakkımızdır. Gazete olarak bu şikayetlerle yakından ilgileneceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları