Behzat Ç’den “Hayat Dersi”

ANKARA’da çekilen kısa sürede en sevilen yerli diziler arasında yeralmayı başaran Behzat Ç’nin geçen hafta sonu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde çekimi vardı. Ben de o çekimdeydim. İzninizle, bu kez sizleri bu ilginç çekime götürmek istiyorum.

Hacettepe Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Behzat Ç rolüyle büyük beğeni kazanan Erdal Beşikçioğlu’nun mezun olduğu bölüm. Dizinin, Harun’u (Fatih Artman) ile Cevdet’i (Berke Üzrek) aynı okuldan ve bölümden mezun. Bu kez çekim için kendi okullarının tiyatro sahnesini kullandılar.

Küçük Behzat’lar çok heyacanlıydı

Küçük Behzat Ç. rolü için gelen minikleri ve oyunda yeralacak diğer çocukların heyacanı da gerçekten görülmeye değerdi. Çocuklar kadar anne, babaları da aynı gün, aynı heyacanı paylaştılar.

Molalarda verilen hayat dersi

Çekimler sırasında dizi ekibi ve Erdal Beşikçioğlu, Tiyatro Bölüm Başkanı Doç Dr Füsun Balkaya’nın odasında verilen kısa molalarda sohbet ederek özlem giderirken, geleceğe yönelik projeler üzerinde konuştular. Sohbet molalarında Beşikçioğlu’na Öğretim Görevlisi Vesile Çalıkoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof Dr Hakan Hamdi Çelik ile Doç Dr Meltem Tuncer de eşlik etti. Tiyatro Lisans Program öğrencileri özellikle son sınıf öğrencisi olan ve mezuniyetlerine kısa bir süre kalan öğrenciler için ise molalar ders gibiydi. Beşikçioğlu’nun değerlendirme ve önerileri dikkat çekiciydi. Beşikçioğlu, öğrencilere sahne yaşamlarında kendileri gibi kalıp, kirlenmemelerini ve birbirlerine hep destek olmalarını öğütledi.

Mezunlarımızla gönül bağımız var

Tiyatro Bölüm Başkanı Doç Balkaya ise bakın neler söyledi:
“Mezunlarımız, sanatçılarımız ile aramızda gönül bağı var. Bu bağ biraz gizemli biraz da Ankara Devlet Konservatuarlılık ruhu ile ilişkilendirilmiştir. Öğretimimizde, eğitime ilişkin tüm projelerimizin gerçekleşmesinde mezunlarımızın soluklarını duymamak olanaksız. Bizi onlardan ayrı düşünmek imkansızdır. Son yıllarda onlara aralık kapılarımızı sonuna kadar açtık. Sahnelerimiz, sınıflarımız oyun hazırlığına, sınav hazırlığına vb tüm isteklerine mezunlarımızın cevap verecek şekilde hizmetlerinde. Kısaca mezunlarımızın heran soluklanabilecekleri sanat durağı olarak onları beklemektedir. Bugün yaşadığımız Sevgili Beşikçioğlu çalışması gibi”

Gururla taşıyorlar

Hacettepe’den mezun öğrencilerimiz sadece devam eden Behzat Ç değil, sevilen diğer Deniz Yıldızı, Fatmagül’ün suçu ne, Al yazmalım, Tövbeler tövbesi gibi birçok dizide Hacettepe Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ‘Oyunculuk’ markasını gururla taşıyorlar. Dileğimiz onları esas yerleri olan sahnede daha yoğun olarak görmektir.”
Doç Dr Balkaya, dizi ekibi ve öğrencilerle vedalaştık. Bölümde hayat dersi de, dizinin çekimi de yılda bitti.
Hepinize mutlu ve sağlıklı yıllar.

Dizide kim kimdir

Behzat Ç: Cinayet masasında bir polis. Akademiden 1985 yılında mezun olmuş. Sınıf arkadaşı mesleğinde en üst mevkiiye yükselirken o aldığı cezalardan dolayı hep aynı yerde kalmış. Çünkü Behzat Ç. yazılı adalete karşı çıkıyor. Kanun onun umurunda değil! Onun için varsa yoksa vicdan. Özel hayatında yaşadığı travmalar iş hayatını doğrudan etkiliyor.O yüzden belki de bu kadar tutarsız. Hayatta hiç kimseye özellikle kadınlara güvenmiyor.Tek güvendiği insan kızı Berna.
Harun: 30 yaşlarında, iri yarı ve kaba saba biridir. Hayatta saf ama cinayet işlerinde çakaldır. Korkutucu bir mizah anlayışı vardır. Sekiz yıldır Behzat Ç. ile beraber çalışmaktadır. Onun en yakın çalışma arkadaşıdır. Amiriyle zaman zaman çatışmakla birlikte ona sonuna kadar güvenir. Amiri bir çatıdan atlasa o da peşinden atlar. Görev adamıdır ama ters tarafına denk geldi mi söz dinlemeyi pek sevmez, inisiyatifini sonuna dek kullanır. Polis olmanın her türlü avantajını kullanır.
Cevdet: Cevdet, Aslında bir Ziraat Mühendisi olup, ekonomik koşullar nedeniyle polis olmayı tercih etmiştir. Behzat Ç. ve ekibinin en yeni üyesi Cevdet.
Yazarın Tüm Yazıları