Beden ve zihinle konuşmayı öğrenmek için buluşuyoruz

Sizi, yeni bir dil öğrenmeye davet ediyorum: Beden ve Zihninizle Konuşma dili. Bu çalışma kendimizle dost olmakla alakalı.

Bu seansta acı, hastalıklar, bağımlılıklar (örneğin aşırı yemek, alkol, şeker, vs. gibi) ele alınacak ve bunların kaynağına inilecek.

Avustralya doğumlu Anando Heffley, oyunculuk ve dans eğitiminin ardından hukuk eğitimi almış. Amerika ve Avustralya’da avukat olarak çalışmış. Bir süre yayıncılık yapmış, sonra Hindistan’a gitmiş. Meditasyon ve psikoterapi eğitimi alan Anando, 20 yıldan fazladır Meditasyon ve Değişim teknikleri konusunda hassas bir şifacı ve öğretmen. Anando, 20-27 Ağustos arası OWO’da ’Beden ve Zihinle Konuşma’ çalışması yapacak. Ayrıca ELELE dergisinin, OWO Meditasyon Merkezi’yle düzenlediği ortak çalışma sayesinde sadece tek bir gün ücretsiz olarak Beden ve Zihinle Konuşmayı öğreneceksiniz.

Katılmak için ne yapmalısınız?

23 Ağustos günü 14:00 ve 19:00’daki seminerlere katılmak için şu telefon numaralarından rezervasyon yaptırabilirsiniz. Elele: (0212) 410 36 47 OWO: (0212) 287 99 98

Yöntemi ve Anando’yu yakından tanımanız için röportaj yaptım:

n Vücudumuzla kurduğumuz ilişki hayatı nasıl etkiler?

Kendimizi, bedenimiz de dahil olmak üzere, sevmediğimiz takdirde diğer bir kişiyi sevmemiz imkansızdır. Eğer kendimizi veya bedenimizi sevmiyorsak kimsenin bize yaklaşmasına izin vermeyiz ve kimseyle yakınlık kurmayız. Çünkü karşımızdaki kişinin bizim sevmediğimiz veya kabul etmediğimiz yönlerimizi keşfetmesini istemeyiz. Bu da gerçek bir yakınlık kurmamızı engeller.

n Sizce vücudumuzla nasıl bir bağlantı kurmalıyız?

Bedenimizle temasa geçmeyi, bedenimizi dinlemeyi öğrenirsek, onun sonsuz bir bilgeliğe sahip olduğunu keşfederiz. Bedenimiz, bize neyin iyi neyin kötü geldiği konusunda zihinde topladığımız tüm bilgilerden çok daha bilgedir. Eğer bedenimize sadece sormayı başarabilirsek, bize gerçekten tüm ihtiyaçlarımızı bildirecektir. Bedenle temasa geçebilmek, onu sevmek ve şükran göstermekle başlar.

n Verdiğiniz semineri anlatır mısınız? Buna kimler katılmalı?

Beden ve Zihinle Konuşmalar semineri, bedene sahip olan herkes içindir. Çalışma iki bölümden oluşur. Birinci bölümde bedenle sevgiyle temasa geçmeyi ve bedenimizi dinlemeyi öğreniriz. İkinci bölümde, bedenin özel bir sorunuyla çalışırız. Bu ağrı, sindirim problemi, uyku problemi, cinsel problemler gibi fiziksel bir semptom olabilir veya sigara içme, çok yemek gibi bir alışkanlık olabilir. Bu çalışmayı genetik sorunlar dışında her şey için kullanabilirsiniz. Doktorlar bedende görülen sorunların yüzde 90’ından fazlasının psikosomatik olduğunu ve stres, endişe, bastırılma, gerginlik gibi nedenlerden oluştuğunu söylüyorlar. Bedenimizde yaşadığımız sorun her ne ise, zihinde bu sorunun yaratılmasından sorumlu bir bilinçsiz bölge vardır. Ve çalışmaya bu bilinçsiz alanla iletişime geçerek başlarız.

n Bu bilinçsiz bölge hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bilinçaltında bulunan bilinçsiz bölge aslında düşmanımız değil, bizim arkadaşımızdır. Bedenimizde yaşadığımız sorunu bizi korumak veya uyarmak için vermiştir. Beden ilk önce bizlere belli belirsiz çok rahatsız etmeyen mesajlar verir. Ancak biz bu mesajları görmezden gelirsek, bu mesajlar güçlenmeye başlar ve ciddi hastalıklara veya kazalara dönüşebilir. Çalışmanın ikinci bölümünde bilinçaltındakı bu bilinçsiz bölümümüzle bize vermek istediği mesajı anlamak için temasa geçiyoruz. Ve bize bedenimizin doğal sağlığına kavuşması için yardımcı olabilecek alternatif yolları soruyoruz. Bu cevaba göre bu hastalığı veya hastalık belirtisini bırakması için bedene özel bir komut veriyoruz. Bu çalışma, kadim Tibet tekniklerine dayalı bir yöntemve oldukça başarılı. Bu çalışmayı kişiler evlerinde de yapabilirler. Beden ile Zihni Dengelemek adlı kitabın içinde bulunan CD, bu çalışmayı kişilerin evlerinde kendi başlarına yapmalarına da olanak tanıyor.

n Üyesi bulunduğunuz ASHA Foundation’da neler yapıyorsunuz? Bize biraz Inspirational Women projesini anlatır mısınız?

Bu hálá gelişmekte olan yeni bir proje. BBC kanalı için belgesel hazırlama, onlara danışmanlık yapma gibi bir takım konuları barındırıyor. Bende çok değerli bir bayan arkadaşım tarafından buraya davet edildim. Hálá çalışmalarımız devam ediyor. Daha henüz doğum aşamasında olan bir çalışma.

Geçen hafta, Robin Sharma’nın İstanbul’a geleceğini yazmıştım. İşte detaylar:

7 Eylül 10:00-17:00 arası Borusan Oto İstinye Robin Sharma konferansı. D&R’dan 150 YTL karşılığı 12’li kitap seti alan ilk 1000 kişi (yurtdışında 795 dolar ücreti olan) seminere ücretsiz olarak katılabilecek.
Yazarın Tüm Yazıları