Baz istasyonu için Şahin’e zor sorular

BAZ istasyon sayısının artmasına Başkentin birçok ilçesinden tepkiler yağıyor.

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e verdiği önergesiyle konuyu Meclis’e taşıdı. Ankara Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu Başkanlığı’nın 31.3.2011 tarihli toplantısında alınan baz istasyonları ile ilgili prensip kararını hatırlattı ve “Kurma kararında halkın duyarlığının gözönüne alınmadığını söyledi.

Dibek’in soruları şöyle:

“Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sınırları içerisinde, kaç baz istasyonu vardır? Belediyelerce yıllık ne kadar kira bedeli alınmaktadır? Yapılan sözleşmeler kaçar yıllıktır? İstasyonların rutin kontrolleri yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa ne sıklıkla kontrol yapılmaktadır?
Çocukların bulunduğu hastane, çocuk bahçesi, kreş ve okul gibi yerlere ve yakınlara kurulan kaç baz istasyonu vardır? Yine gezi ve çocuk parklarında kurulu bulunan kaç baz istasyonu vardır? Binalara kurulan baz istasyonlarının kaçında 3 metre uygulamasına uyulmuştur? Bina ve çevre sakinlerinden izin alınmış bina sayısı kaç tanedir? Kurulan baz istasyonlarından kaçı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan sağlığa zararlı değildir raporu almıştır? Kurulan baz istasyonlarının kaçı yukarıda belirtilen prensip kararlarına göre kurulmuştur?”

Haberin Devamı

Ankara’nın ‘kadın ayıbı’

“Bugün her 10 kadından 4’ünün aile içi şiddetle yüz yüze kalması Türkiye açısından son derece kötü bir karnedir. Ankara’nın kadına karşı şiddet konusunda Türkiye’de ilk sırada yer almasını bizim için utanılacak bir durumdur. Bu durum Ankaralı yerel yöneticilerin üzerinde ciddi olarak düşünmesi ve önlemler geliştirmesi gereken karanlık bir tablodur.”
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık

‘Korsan’lar terör estiriyor

GAZİOSMANPAŞA Arjantin Caddesi’nin yukarısı ile Filistin Sokağı ile kesiştiği bölümde (Yeşil Vadi’nin aşağısı) bulunan otobüs durağının çevresindeki ‘korsan’ taksiciler, terör estiriyor. Durağa yaklaşmak isteyen otobüsleri engellemeye ek olarak, duraklamak isteyen araç sahiplerine sözlü ve fiili saldırılarda bulunup özellikle işlek zamanlarda sürekli gerginlik yaratıyor. (tabiri caizse terör estiriyorlar) Öyle önemli bir noktanın, işgal edilmiş olması inanılır gibi değil....
Kerem Cem ÇALIŞKAN

Haberin Devamı

Engellilere kontenjan

SİNEMA ve tiyatro salonlarında engelli vatandaşlarımız için özel yerler yok. Bu yerlere belediyeler mi ruhsat veriyor yoksa Kültür Bakanlığı mı izin veriyor?Yasemin ERDEN

KISA... KISA...

- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO)’nın düzenlediği ‘7. Öğrenci Kurultayı’ bugün 9.00’da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda yapılacak. Kurultay kapsamında, 27 Kasım Pazar günü 11.00’de Anıtkabir ziyaret edilecek. (Necatibey Caddesi No:57 Kızılay)
- ODTÜ Mezunları Derneği’nin düzenlediği ‘Türkiye’de Deprem Gerçeği’ konulu panel bugün 13.30’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Salonu’nda yapılacak. Konuşmacı: Prof. Dr. İlyas Yılmazer.
- ANKARA Barosu ve Ankara Kulübü’nün düzenledikleri Prof.Dr. Ahmet Mumcu’nun Sunumuyla Cumhuriyet’in ilk Yüksek Öğretim Kurumunun Kuruluş ve Gelişiminin Tartışılacağı ‘Ankara Adliye Hukuk Mektebinden Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine’ konulu konferans bugün 17.00’de Abidinpaşa Köşkü’nde. (Ertuğrul Gazi Mahallesi, Münzeviler Caddesi, No: 6, Abidinpaşa)

Yazarın Tüm Yazıları