Bayram öncesi son dakika uyarıları

İyi haftalar sevgili bünyesini bayram heyecanı sarmış Habitus okuru.

Haberin Devamı

Eskiden tatil planı yaparken ne çaresiz, ne seçeneksizdik, bilmem hatırlar mısın?
Tur şirketinin sana önerdiği otele gider veya bir yerlerden rastgele duyduğun otele telefonla rezervasyonunu yaptırır, orada beklediğinden düşük standartlarla karşılaşırsan çaresizce tatilini sürdürür ve ağzında berbat bir tatla geri dönerdin.
Artık “akıllı tatilci” dediğin tatile gitmeden önce her adımını garantiye alıyor.
Planını yapıyor, kısıtlı tatil günlerinde savrulmamak, kötü deneyim yaşamamak için dört bir koldan kendini korumaya alıyor.
Peki nedir iyi bir tatilin püf noktası?
İyi bir tatilin püf noktası “kullanıcı yorumlarını ciddiye almaktır sevgili garantici Habitus okuru.
Bakınız uyarıyorum, her nereye gidiyorsanız gidin, öncelikle tripadvisor.com ve booking.com’da, kalacağınız yerin kullanıcılar tarafından nasıl yorumlandığına bakın.
Zira otelin sitesi, tur tarafından sağlanan otel fotoğrafları ve hizmet koşulları her zaman gerçek durumu yansıtmayabilir.
Fakat oteli deneyimlemiş bir müşteriden duyacaklarınız ve kendi çektiği fotoğraflarla anlattıkları, en gerçek koşulları, en doğru biçimde anlatır. Yola çıkmadan araştırmanızı yapın, üşenmeyin. Pişman olmazsınız...
Butik otel meselesi
Ben butik otele butik otel demem Mutlu’nun onayı olmadıkça sevgili hala nereye gideceğine karar verememiş Habitus okuru.
Yurt içi otellerinde son dakika seçenekleri arasında boğuluyorsanız derhal kitapçıya gidiyorsunuz ve Mutlu Tönbekici’nin “Küçük Oteller Kitabı”nı satın alıyorsunuz.
Esasında bir nevi kanlı canlı “Tripadvisor” sayılır Mutlu. Kalıp deneyimlemediği ve “burası tamamdır” demediği hiçbir oteli yazmıyor kitabında.
Bu arada, Mutlu’nun kitabını örnek alarak aynı modeli uygulayan bir İtalyan gezgin var.
Aynı Mutlu gibi geze geze İtalya’nın en güzel, en tarz sahibi ve en temiz butik otellerini bir kitapta toplamış.
Gezginimizin ismi Barbara Balletta. Sepya yayınlarından çıkan kitabın ismi “Küçük ve Butik Oteller İtalya.”
Meraklılarına duyurulur...
“Koltuk gurusu”nu unutmayın!
Daha önce de yazmıştım, seatguru.com’da uçağın modelini girip hangi koltukların avantajları, hangi koltukların dezavantajları olduğunu görmek mümkün.
Bilhassa büyük yolcu uçaklarıyla uzun uçuşa hazırlananlar, bu adrese bakmadan online check-in yapmasınlar. Bayram vakti tatsızlık yaşamamanız için tekrar hatırlatmayı görev bilirim.

Haberin Devamı

Kendinton ve Gotham City

Haberin Devamı

Sevgili havayolu ve tur şirketi/sitesi sahipleri.
Bir hayli fazla sayıda çalışanınızın Bangkok’a BANKONG dediğini biliyor musunuz? Hong Kong’a da Hongkok desinler bari.
Dünyanın belli başlı şehirlerinin nasıl yazıldığını, nasıl okunduğunu öğrenmek çalışanlarınızın görevi değil mi a dostlar. Sonra ecnebiler İstanbul’la ilgili ne sorsalar, “ay cahiller” diyorsunuz, kızıyorsunuz Hiç kusura bakmayınız, lakin ülkemize gelen turistlerin “cahil” soruları sizinkinin yanında çok masum kalıyor.
Peki ya otel bulmak için telefon açtığımız şirketlerin bırakın dünyadaki belli başlı şehirleri, kendi yaşadıkları şehrin semtlerini bile bilmekten aciz hallerini ne yapacağız? Mesela, çok iyi bilinen bir tatil şirketine telefon açıp, otel bulmakla görevli olan kişiden Londra’nın merkezindeki Camden Town’da otel aramasını istedim.
“Kendinton” mu dedi, hayırlı işler dileyip kapattım.
Bir sonraki tatilde kadim dostum Batman’i ziyaret etmeyi planlıyorum. Mordor da çok güzel diyorlar. Kararsızım.
Arayacağım ilk şirket orası olacak. Eminim bana Gotham City’de veya Mordor’da güzel bir otel bulmayı -en azından- deneyeceklerdir.

Yazarın Tüm Yazıları