Başkent sokaklarının çöp çocuklarına dikkat

AKŞAM olunca sokaklar Urfa Siverek’ten getirilen 14-17 arası çocuklar akşam saat 9 olunca başbakanın ve bakanların, yabancı elçiliklerin dahil oturdukarı sokaklarda, çöplerin içinde para edecek ne varsa topluyorlar.

Dikkat ettim hükümetin bakanları ve başbakan bu çocukların -10 derecede sağlığa aykırı şekilde çöp toplamalarından rahatsız değil. Aslında yasalara aykırı küçük çocukların çalıştırılması. Bu çocuklar topladıkları değerli çöpleri 20 TL karşılığı hemşerileri olan ‘patronlara’ veriyorlar. Sokakta her çocuk rasgele çöp toplayamaz.
Bu işin de mafyası var.
Çocuklara sordum kaç kardeşsiniz var; “En az 7” dediler. Çocuk doğuran kadına ver o zaman sosyal haklarını... 18 yaşına kadar devlet güvencesi altında olması gerek miyor mu bu çocukların?
Ankara sokaklarında -10 derece soğukta evsiz sarhoşlar, donacak diye otellere yerleştirildi Valilikçe...
Hükümet kendi sokakta çöp toplayan çocukları görmezden geliyor.
Mualefet milletvekili hesapları yapıyor.
Kimse bu sokak çocukları ‘yasalara aykırı çalıştırılıyor’ diye düşünmüyor.
Osman GÜMÜŞ

Cumhurbaşkanının güvenliği ama...


9 ŞUBAT günü Ankara Adliyesi arkasında bulunan Mehmet Altınsoy Caddesi üzerinde otopark yasağı bulunmayan yol üzerine aracımı park ettim. Ancak o gün için Cumhurbaşkanımızın bu bölgede yapılacak bir toplantı nedeniyle bölgeye gelecek olması nedeniyle, yaklaşık 100 araç güvenlik gerekçesiyle, çekici marifetiyle otoparka çekilmiştir. Aracımın çekildiği Kaledibi otoparkına gittiğimde, Cumhurbaşkanımızın güvenliği nedeniyle araçların çekildiği bu nedenle otopark parası ve trafik cezası alınmayacağını bu mağduriyetten dolayı özür dilediklerini, ancak 65 TL miktarında olan çekici parasını ödemediğimiz takdirde aracımızın serbest bırakılmayacağı tarafımıza iletilmiştir. Orada sorumlu amir ile yaptığımız tüm tartışmalar sonuçsuz kalmış ve fişi elimde bulunan 107 sayılı fiş ile 65 TL çekici parası ödemek zorunda kaldım. Aracımı teslim aldım.
Cumhurbaşkanımızın güvenliği elbette çok önemlidir. Ancak bu sağlanırken ileri demokrasilerde vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğine inanıyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın o bölgeden geçeceği ve programı olacağını bizim vatandaş olarak bilmemiz mümkün değildir. Bu nedenle yaklaşık 100 vatandaş bu durumdan mağdur olmuş, ister istemez Cumhurbaşkanımızın güvenliği sağlanırken vatandaşlar mağdur edilmiştir.

KISA... KISA...

TÜRK mitolojisinden ilham alarak yaptığı heykelleriyle bizi 50 yılı aşkın süredir Avrupa ve ABD’de başarıyla temsil eden, Türk asıllı Fransız Heykeltraş, Şövalye, Fabien Nizam Güner, heykelleri ve resimleri ile 5 Mart’tan itibaren Yağmur Sanat Galerisi’nde (Simon Bolivar Cad. Ebuzziye Tevfik Sokak, Nisan Apt. 20/3’de; /505-566 10 25)
Yazarın Tüm Yazıları