Başkent Mektubu

IMF’siz, AB’siz, bağımsız, bloksuz, laik, demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürk İlke ve İnkılaplarından tavizsiz...

Borç batağından kurtulmuş, dış dünyada itibar kazanmış, yönetenlerce yönetilenlerin kandırılmadığı, tüyü bitmemiş yetim haklarının korunduğu, peşkeşsiz, kuvvetlinin, zayıfın ümüğünü sıkmadığı, oligarşik baskıların son bulduğu, eşitlik prensiplerine bağlı, insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir Türkiye özlemiyle, tüm yurttaşlarımızın yeni yılları kutlu olsun!... Salim TAŞÇI

Bozulan elektronik cihazlarınızın sorumlusu Başkent Elektrik’tir

İNCİRLİ’de oturuyorum, elektronik mühendisiyim. 28.12.2009 (Pazar günü) şarjdaki cep telefonumdan sürekli olarak şarja ilk defa takılmış gibi ses geldiğini fark ettim. Buzdolabı çalışmıyor ama aydınlatmalar mevcuttu. Elimdeki son derece hassas ölçü aletini şebekeye bağladım, bu alet ölçüm sırasında en düşük ve en yüksek voltaj değerlerini kaydedebiliyor, yaklaşık 1,5 saat boyunca ölçü aleti 130 Volt-140 Volt arası ölçüm yaptı. Çok teknik detaya girmeden biraz açayım konuyu; şebeke voltajı 220 Volt olmalıdır, kış günlerde aşırı yüklenmeyle belli bir miktar kayıp olması da kaçınılmazdır. Ancak 190V, hadi 180V altına düştüğünde şebeke voltajının evinizdeki tüm cihazlar yanma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

186 Başkent Elektrik’i yaklaşık 2 saat boyunca aradım.

Aldığım yanıt; "tüm operatörlerimiz doludur" oldu. Bu sırada ölçü aletimin gösterdiği voltaja kaydı gözlerim 5V, yanlış yazmadım 5 (beş) volt... Bu voltaj altında çalışmaya çalışan elektrikli cihazların bozulmaktan başka şansları yoktur

186’dan en sonunda bir görevliye ulaştım su anda 5V okuyorum dedim, bana müdahale ediliyor, cihazlarınızı elektrikten çekin şeklinde bir öneride bulundu, bende çoktan çektiğimi ancak oturduğum semtte insanların çok uzun zamandır 140V, sonrasında 5V elektrik aldığını yüzlerce elektrik aletin çoktan yanmış olduğunu, böyle bir voltajın hangi akla hizmet verildiğini, elektriğin bu şeklide verilmesindense çoktan kesilmiş olması gerektiğini söylediğimde, bu konuda bir fikir yürütemeyeceğini söyledi. Yürütebilecek yetkili kimse onun telefonunu istedim, yaklaşık 1 saatte 342 11 80 numaralı telefonu aradım kimse açmadı.

Basınevlerin’de oturan (bize yakın bir adreste) bir arkadaşla sabah konuşurken dün televizyonumuz gece bozuldu dedi. Ben de bozulmasa şaşardım dedim.

Teknik bir eleman olarak bu doğal gaz zamlarından sonra, karlı bir Ankara gecesinde elbette elektrik alt yapısına yüklenme olduğunu biliyorum, ama 140V, sonrasında 5V’un saatlerce konutlara verilmesini anlayamıyorum, bu teknik anlamda bir cinayettir.

Tüm Ankaralı hemşerilerim özellikle Basınevleri ve İncirli’de oturan komşularım, bozulan bir cihazınız varsa sorumlusu Başkent Elektrik’tir. Başkent Elektrik arıza, arıza kaydı alırken konuşmalar kaydediliyor diyor, ben dün kaç volt geldiğini 2-3 defa bildirdim, arıza yapan elektrik cihazlarınız için hakkınızı aramanızı öneriyorum.

Serhat BEDİR

Memur öğretmenler

MEMUR olarak çalışan bir eğitim fakültesi mezunu kişi KPSS den Türkiye birincisi olsa bile öğretmen olamıyor çünkü M.E.Bb buna izin vermiyor. (Türkiye de bu yöntemi uygulayan tek kurum). MEB diyor ki; siz kurumlar arası atama ile öğretmen olarak atabilirsiniz. Bu atama için ayrılan kontejyan %1. Öğretmenlik atamaları her yıl subat ve ağustos aylarında yapılıyor. MEB bu yıl şubat 2008 atamasında öğretmenliğe geçiş için tek yolumuz olan kurumlar arası atama kontenjanını ayırmadı. Sizin yazınızla şubat 2009 atamasında bu haksızlığın önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Abdurrahman ÖZTÜRK
Yazarın Tüm Yazıları