Başkan Kennedy'nin metresini kim öldürdü?

Haberin Devamı

Genel bilgi sahibi, dış politikaya meraklı bir Amerika’lı grupla sohbet ederken konu Başkan J.F. Kennedy’nin suikastine yöneldi. Bir politikacı Küba füze kriziyle ABD başkanının suikastinin 1960’larının yılların en önemli iki olayı olduğunu vurguladı. Ardından ‘’Peki ‘Metres Mary’yi kim öldürdü?’’ sorusunu ortaya attı. Herkes birbiriyle bakıştı. Yalnızca biri ismin çağrışım yaptığını söylemekten ileri gitmedi. Yaşlı politikacı, Mary Meyer’in 30 yıl önce başkentte güpegündüz kurşunlanması ‘’Kennedy suikasti kadar derin bir komplo.’’diye tanımladı: ‘’Mary zengin bir aileden geliyordu. Wassar gibi seçkin okullarda eğitim görmüş, uluslararası barışa aşırı düşkün bir aydın idi. Özel bir lisenin dans partisinde J.F. Kennedy ile tanışmış, yakın ilişki kurmuştu. ‘’Peter Janney’in yeni çıkan kitabında ilginç iddialar var.’’

Haberin Devamı

Janney ‘’Mary’nin Mozayiği: CİA’nın J.F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer ve Dünya Barış Vizyonunu Öldürme Komplosu’’ başlıklı yeni kitabında 40 yıldır araştırmaya cesaret edilmeyen sırları eşeliyor. Çocuklukta başlayan,başkan seçildikten sonra devam eden ilişki sırasında Mary Meyer sık sık Beyaz Saray’ı ziyaret etti. Washington sosyetesinde adı Kennedy’nin bir diğer sarışın sevgilisi ‘Marilyn Monroe’yu anımsatan Mary Meyer ‘’Başkanın Metresi’’diye şöhret yaptı. Mary, CİA ajanı Cord Meyer ile 14 yıl süren evlilik yaptı.

ABD Başkanı, Jackie Kennedy, ‘metresi’ Mary, Washington Post’un sahibi ve eşi Phil-Katherine Graham, gazetenin baş editörü, Mary’nin eniştesi Ben Bradlee başkentin en güçlü grubu olarak sivrildiler. Mary 1958’de kocasından boşandı, aşırı solcu eğilimleri, halusinasyona sebeb olan LSD müptelası Harvard Profesörü Timothy Leary ile yakınlık kurdu.

12 Ekim 1964 günü Mary Meyer, Georgetown Kanal yolunda yürürken idam infazı stiliyle tek kurşunla öldürüldü. Ray Crump Jr. adlı inşaat işçisi bir kaç saat içinde yakalanıp katil suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Juride bir görgü şahidi Crump’ın boy kısalığı ve ufak yapısına işaret ederek esas katilin iri kıyım oldugunu bildirince serbest bırakıldı. Mary’nin katili ve cinayet silahı bulunamadı.

Haberin Devamı

Peter Janney ‘in‘’Mary’nin Mozayiği’’ kitabında şu iddialar var : ‘’JFK ile Mary birdiğerine delice aşık idi. Timothy Lear ile yasal olmayan ilaçları birlikte denediler. Gazeteci Nina Burleigh ‘’Metresin Hayatı ve Çözümlenmemiş Cinayeti’’kitabında JFK’nin Mary ile ilişkilerini masaya yatırdı.Aşırı barışsever Mary’nin teşvikiyle Kennedy ABD’nin silahlanma programını sorgulamaya başlayınca nüfuzlu kesimleri karşısına aldı. CİA, ABD’nin dış politikası kontrolunda tek engeli olan JFK’i ortadan kaldırdı. Aynı güçler Kennedy’nin metresi ve sırdaşı Mary Meyer’i de tehlikeli görerek öldürdüler.  Mary Meyer’i William Mitchell adlı kara ordusunda teğmen, Georgetown’da hoca bir CİA tetikçisinin Georgetown kanal yolunda öldürdü. Ordu ve üniversite sözcüleri kayıtlarında Mitchell’in adına rastlanmadığını açıkladılar.

Haberin Devamı

Bir diğer araştırmacı gazeteci Leo Damore 1993’te Mitchell’in telefonda kendisine Mary Meyer cinayetini işlediğini itiraf ederek infaz için ‘’Standard CİA yöntemiydi.’’dediğini naklediyor.Damore bu konuda yazacağı kitap için araştırma yaparken 1995’de intihar etti. Janney 2004 yılında Damore ailesinden notlarını ve ses bantlarını satın aldı.

Mary Meyer’in Kennedy ile ilişkilerini kaydettiği günlük defterleri da evinde bulunamadı. Kızkardeşi Tony, Mary’nin anı defterinde kendisini kimin ve ne için öldürmek istediğinin yazılı olduğunu ama günlükleri yaktığını söylüyor. Eniştesi ünlü gazeteci Bradlee ise hatıra defterinde sadece resim skeçleri olduğunu ileri sürdü. Bir kaynağa göre esas günlükler CİA direktörü James Angleton’da.

Yazarın Tüm Yazıları