Başarısızlığın formülü belli

Yeni Kainat Güzeli’nin Venezuelalı Stefania Fernandez seçilmesine, Senem Kuyucuoğlu’nun finale bile kalamamasına şaşırdınız mı?

Haberin Devamı

Ben hiç şaşırmadım, sonuç baştan belliydi.

Bu tip yarışmalarda, nasıl bir görünüme, ne tür özelliklere paye verildiği gayet açık...

Bugüne kadar Kainat Güzeli olmuş, dereceye girmiş güzelleri önünüze dökerseniz, ortaya belirli bir profil çıkıyor. Girin www.missuniverse.com’a, son 20 yıla bakın mesela.

Hatta o kadar geriye gitmeye gerek yok, son 4 yıla bakın: 2005 Natalie Glebova, 2006 Zuleyka Rivera, 2007 Riyo Mori, 2008 Dayana Mendoza...

Bu güzelleri yan yana koyduğunuzda hepsinin ortak özelliklerini listelemek gayet mümkün. Esmer, egzotik görünümlü, karakteristik yüz hatları olan gösterişli kadınlar.

Hepsi, her ülkenin en güzel kadınlarından oluşan bir kalabalığın içinde görünümleriyle, havalarıyla, “aura”larıyla “ben buradayım” diye kendilerini belli ediyorlar.

Aynen daha önce bu tip yarışmalarda başarı gösteren Çağla Şıkel (esmer hali tabii, sarışın değil), Yüksel Ak, Arzum Onan, Azra Akın’ın olduğu gibi...

Matematik bu kadar belliyken Miss Turkey’de neden ısrarla gösterişsiz kızlar seçiliyor, bunu anlamak mümkün değil.

Eurovision’da sivrilmenin, ses getirmenin formülünü bulduk, güzellik yarışmalarında bunu bir türlü beceremiyoruz.

Formül gözümüzün önünde, buna rağmen.

Haberin Devamı

Miss Komşu Kızı

Son yıllardaki Miss Turkey’lere bakın... Tüm kazananlar eli yüzü düzgün, hoş, şeker kızlar ama hangisini hatırlıyorsunuz, hangi isim aklınıza kazındı?

Bu yazının başına oturduğumda eski güzelleri dün gibi hatırladığımı ancak geçen yılın ya da iki yıl öncesinin güzellerini bir türlü gözümün önüne getiremediğimi fark ettim, Google’lamak mecburiyetinde kaldım.

Acaba neden?

Artık seçilen kızlar ilk bakışta insana tokat gibi çarpmıyor. Hepsi güzel komşu kızları görünümünde, hani ecnebilerin “girl next door look” dediği.

Kızlar gayet hoşlar ama sıradanlar.

Hal böyleyken Miss World’de yarışacak Ebru Şam’dan da pek umutlu değilim, bir türlü “vay bee” dedirtemiyor, umarım yarışmada beni yanıltır.

Çok güzel bir kadın, kendine güvenmediğini vücut diline ve konuşmasına yansıttığında gayet sıradan görünür, belki de tek sıkıntıları budur...

Güzelliklerini vurgulayacak (varsa tabii) güçlü duruşlarını bu tip yarışmaların “Dünyada barış istiyorum” aşamasında gösterme şansları oluyor.

Yarışmacıların gelecek hedefleri, eğitim durumları, iletişim kurma biçimleri de değerlendiriliyor.

Yarışmaların bu bölümü elbiseli ve mayolu geçişlerle kendilerini görücüye çıkardıkları aşamalar kadar önemli...

2009 güzelleri Miss Turkey’de yeterince kem küm etmişlerdi, belki sonradan düzelir dedik... Yarışmadan sonra Güneri Cıvaoğlu üç güzeli Şeffaf Oda’da ağırladı, hepsini orada tekrar izledik.

Kızlar iki kelimeyi bir araya getiremediler, izledikçe umudu kestik...

Haberin Devamı

Ebru Şam’ın o eğreti, güvensiz duruşu devam ederse 18 Aralık’ta işi zor!

Türk işi üçlü ilişki ve iffet meseleleri

Barcelona Barcelona’nın Türk versiyonu ne zaman çekilecek, bizim yapımcıların bu “maden”i kaçırması olanaksız diye düşünüyor ve sabırsızlanıyordum, haberin gelmesi uzun sürmedi: Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu’nun başrolleri paylaştığı Acı Aşk, 18 Aralık’ta vizyona girecekmiş.

Dünyada tutulmuş bir işi ya birebir ya da fikir olarak hemen kopyalamalıyız, popüler iş yapmanın anahtarı bu. Özgün ve iyi bir iş yapmaktansa “kopya ve iyi” bir iş yapmayı tercih ediyoruz. Orijinal işler rating yapmaz mı, satmaz mı, iyi kazandırmaz mı? Yoksa para ve popülaritenin en kolay yolu bu mu? Film güzel olabilir, ona lafım yok ama çıkış noktasının “ben buradayım” diye bağırması insanı hasta etmeye yetiyor.

Nurettin Hasman, Bora Kozanoğlu ile ilişki yaşayan Eda Taşpınar için “Ben onu iffetli bir kadın sanıyordum” diyor. Madem öyle, iffetin sözlük anlamına bakalım. TDK’ya göre iffet, 1. Cinsel konularda ahlak kurallarına bağlılık, sililik. 2. Namus demek.

Peki Eda Taşpınar sörf alanında herkesin içinde seks mi yapmış? “Alaçatı, Alaçatı” filmi mi çekmiş? Hasman’ı Kozanoğlu’yla mı aldatmış? Yooo??
Yok, bir kadının önceki ilişkisiyle sonrakinin arasında 3 ay olmalıdır gibi bir kural varsa ve bunu yerine getirmeyenler de iffetsiz oluyorsa bilelim!

Yazarın Tüm Yazıları