Barış için ateşböceği olun!

SAVAŞI durdurmak için yarın akşamdan itibaren düğmeye basın. Irak'ta Savaşa Hayır Koordinasyonu savaşa karşı çıkan dünyadaki tüm insanları ortak ve sürekli bir eylemde bulunmaya çağırıyor.

Eylem çok basit; her gece saat 20.00'de bulunduğumuz yerin, evimizin, işimizin, arabamızın ışığını bir dakika süreyle yakıp söndüreceğiz. Ve aynı anda ıslığımızla, düdüğümüzle, klaksonumuzla, tencere tavamızla karanlığa ses vereceğiz. Protestomuzu göstermek, duyurmak için...

Dünyadaki milyonlarca evin ışığının ateşböcekleri gibi yanıp sönmesi çağrısına şimdiden New York, Londra, Chicago, Glasgow, Budapeşte, Atina, Kuzey ve Güney Kıbrıs, Tokyo, Tel Aviv, Montreal, Viyana, Toronto, Rodos, Amman ve Beyrut'taki sivil toplum kuruluşları eyleme katılacaklarını bildirdiler.

Eylemin başlatılacağı yerlerden biri de Beyoğlu Büyükparmakapı'da Mimarlar Odası İstanbul Şubesi lokalidir (19.30). Savaşı önlemek mümkün.

BARIŞ Girişimi (0212-292 97 65; peaceturkey@ttnet.net.tr)

- BU
arada Timur Danış, oğlu Yunus ile birlikte 1 Mart'ta Ankara'da yapılacak 'Savaşa Hayır' mitingine katılmak üzere bugün 11.00'de Kadıköy-Beşiktaş vapur iskelesinden yürümeye başlıyor. (0535-223 49 66, timurdan@yahoo.com)

NEYE KATKIDA BULUNUYORUZ

TÜRKİYE'
nin komşularına bakıldığında Türkiye'den toprak talebi olmayan tek ülkenin Irak olduğunu görürüz. Yunanistan, Suriye, Ermenistan, Rusya bu taleplerini her zaman ifade edegelmişlerdir. İran'ın Türkiye takıntısı malum... Şimdi biz bu tek ülkenin yıkılmasına yardım edip yerine resmen devlet olmadıkları zamanlarda bile Güneydoğu'yu isteyen bir devletin kurulmasına katkıda bulunuyoruz. Bu üstün dış politikamız sebebiyle bir ödül -artık ödülün adını siz koyun- hak ettiğimiz kanısındayım.

Ü. TATLIDİL

Silikona dikkat

SAYIN Bayer... Hürriyet'
te 13.2.2003 tarihinde (dün) yayınlanan Sayın Ünsal Turan'ın Kopenhag kaynaklı haberinde ‘‘AB, genç kızlara silikonu yasaklıyor’’ deniliyor. Yazıda 18 yaş altındakilere silikon taktırmanın yasaklanacağı bildiriliyor.

Fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamayanlara, yani 18 yaş altındakilere zaten silikon protez uygulanmamaktadır. Ancak yazıda yaş belirtilmediğinden, protez uygulanmış ya da protez ameliyatı olacak kişiler yanlış bilgilendiriliyor.

Kurumunuzda çok değerli bir tıp adamı olan Dr. Gündüz Tezmen bu tarz haberlere danışmanlık yapabilir. Kamuoyunu yanıltan ve ilgilileri panikleten bu tip haberlerden kaçınılması gerekir bence. Türk Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve bu dalın aktif bir eğitmeni olarak bu tarz haberlerde hassasiyet göstereceğinizi umarım.

Dr. Tayufn AKÖZ

Neden Afyon?

SON
zamanlarda Amerika'nın operasyon öncesi istekleri basında yer alıyor. Bunların isteklerin içinde en ilginci Afyon Havaalanı'nın da olması. Hatta hatırladığım kadarıyla Milli Güvenlik Kurulu'nda, burasının neden istendiği soru işareti olmuştur. Çünkü hem lojistik hem de stratejik olarak Irak'a yapılacak bir operasyonda Afyon önem teşkil etmiyor.

Fakat son zamanlarda Afyon'da görülen UFO'lar ile ilgili haberler konuşulurken bir şey dikkat çekti. Afyon'da önemli miktarda uranyum olduğu ve bunun yıllar önce raporlandığı...

Zannediyorum Amerika'nın menfaatlerini düşünenler çok uyanık ya da bizim menfaatlerimizi korumakla görevli olanlar çok saf... Her gün yeni bir şey öğrenmek insana ‘‘unun içerisine kül karışmış’’ duygusu veriyor.

İlker TORTOP-İSTANBUL

Özel hal

İSTANBUL'dan ANAP'a küskün olduğunu söyleyen okurumuz ‘‘Zor soru’’ (11.3.2003) yazısını Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan önce kendisinin yanıtlamak istediğini belirterek şöyle konuşuyor:

‘‘Soruyu tersten Ali Taciroğlu'na sorsanız okurlarınız için daha iyi anlaşılır sanırım. Bayrampaşa'da Bedrettin Dalan döneminde kurulan sebze-meyve halinin yanında belediye mülkiyetindeki araziye 'özel hal' kurma iznini kimden nasıl aldınız? Bunda eşiniz Nedret Taciroğlu ile Reyhan Gürtüna'nın yakın dostluğu etken olmuş mudur?

Bayram sonrasında hal esnafını oluşturan kabzımallar, ‘Gürtuna ve Taciroğlu hakkımızı yiyorlar' derlerse olayı kamuoyuna nasıl anlatacaksınız?

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden böyle bir karar çıkmış mıdır?

Hal rusumlarını kim toplayacaktır?’’

Sanırım konu bayramdan sonra aydınlanır.

SEVGİLİYE

‘‘Kalbini hediye ettiğinde dikkatli ol.’’

(Afrika sözü)

Sırf kurban kesiminden Türkiye’yi AB’ye almam

ALMANYA'dan arayan bir okurumuz, 12 Şubat Çarşamba günü Hürriyet'teki kurban fotoğraflarını Alman komşularından ve arkadaşlarından sakladığını belirterek şunları anlatıyor:

‘‘Eğer yaşadığımız Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin AB üyeliği için bir referandum yapılsa... Gözümü kırpmadan ilk ret oyunu ben vereceğim. Atatürk Türkiyesi... Ne Atatürk Türkiyesi... Arap kabilesi beyim, Arap kabilesi...’’

Ve iyi bayramlar diyerek telefonu kapadı.
Yazarın Tüm Yazıları