Barda’nın şarkıları

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı Barda adlı film 2 Şubat’ta vizyona giriyor.

Bara eğlenmeye giden bir grup gencin yaşadığı nedensiz şiddeti işleyen filmin anlatımı da, görüntüleri de son derece sert. Ancak başrollerini Nejat İşler, Hakan Boyav, Melis Birkan, Serdar Orçin ve Erdal Beşikçioğlu’nun paylaştığı Barda’yı izlemek için yaklaşık iki hafta kadar daha beklemeniz gerekiyor.

Öte yandan en az film kadar ilginizi çekeceğini umduğum film müzikleri (soundtrack) albümünü edinmek için o kadar beklemenize gerek yok. Albüm pazartesi günü piyasaya çıkmış olacak. Bu yazıyı önceden yazmamın nedeni; seyretmediğimiz filmin şarkılarından bize ne diye düşünmeyip; tereddüt etmeden bu albümü almanızı istemem.

Neden böyle düşündüğümü anlatayım. Filmin müziklerini yapan Selim Demirdelen aslında bir yönetmen. Hem Kristal Elma’lı bir reklam filmi yönetmeni, hem de beş farklı yönetmenin hayat verdiği bol ödüllü "Anlat İstanbul" filminin yönetmenlerinden biri.

İlk albümü "Beat Bazaar"ı 2002’de çıkartan Demirdelen, Barda’nın müziklerini saymazsak ikinci albümü diyebileceğimiz "Dut Ağacı" adlı albümü üzerine çalışıyor şu aralar. Albümdeki film teması şarkılar dışında çeşitli sanatçıların seslendirdiği toplam yedi Demirdelen bestesinden söz edebiliriz.

ÜÇNOKTABİR’İ NOT EDİN

Bunlardan soundtrack’in klip şarkısı olan "Dediler ki..."yi Üçnoktabir söylüyor. Eğer İstanbul’daki canlı performans mekanlarına uğramıyorsanız, Üçnoktabir adı size bir şey ifade etmiyor olabilir. Eski adı Spitney Bears olan Üçnoktabir; Melis Danişmend, Barış Ertunç, Cenk Turanlı ve Mehmet Demirdelen’den oluşan; önümüzdeki aylarda ilk albümlerini yayınlama heyecanı içinde olan bir grup. Şimdiden isimlerini bir yere not etmenizi rica ediyorum.

Albümdeki birçok düzenlemeye de imza atan Üçnoktabir’in yorumladığı "Dediler ki..." tereddütsüz, uzun süredir dinlediğim en güçlü hit adayı. Dinler dinlemez sizi içine alan ve defalarca dinleme isteği uyandıran bir şarkı. Eğer albümü bekleyemem diyorsanız www.myspace.com/ucnoktabir adresine giderek dinlemeniz mümkün. Şarkı Üçnoktabir’in kendi albümünde de yer alacak. Yani önümüzdeki aylarda bolca duyacaksınız "Dediler ki..."yi. Klibi de hemen seyredeyim diyorsanız www.bardafilm.com doğru adres.

Soundtrack’teki bir diğer yeni isimse Özge Fışkın. İlk kişisel albümünü bitirmek üzere olan Özge’yi de bu albümde ilk kez Türkçe söylerken dinleyip yorumundan çok etkilendim. Albümde "Yarın" ve "Yabancı" adlı iki besteyi okuyan Özge de umuyorum ilk albümüyle tıpkı Üçnoktabir gibi piyasaya hareket getirecek isimlerden olacak.

Onlar dışında Mirkelam, Sezgi Olgaç, Koray Candemir ve Türkay Türkmen’in de birer şarkı yorumladığı albümde gerçekten kötü şarkı yok. İyi şarkının parmakla gösterildiği şu günlerde Selim Demirdelen’in şarkı yazarlığından daha çok faydalanmak gerek diye düşünüyorum. Türkay’ın söylediği "Değişen Ne"deki Aylin Aslım geri vokaline de ayrıca dikkat.

Gitar kayıtları biraz daha iyi olsaymış söylenecek hiçbir şey yokmuş albüme. Ama kusur-kadı kızı ilişkisi diyor, geçiyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları