Balkona çıkma ve perde açma özgürlüğümüz kalmadı

GAZİ Mahallesi Mümtaz Gümüş sokak ve Yavuz Kanat sokak sakinleriyiz. Ocak 2006’da Mümtaz Gümüş sokak 12 numaralı bahçeli üç katlı müstakil boş haldeki binaya 40 işçi yemekhane-yatakhane olarak kullanılmak üzere getirilip yerleştirildi.

Bina Karel Elektrik Elektronik AŞ. tarafından alınmış. Firma Ankara’nın elektrik direklerinin ve kablolarının yenilenmesi ihalesini almış, yani TEDAŞ ve Başkent Elektrik firmalarına iş yapıyor.

Sokak planı 3 katlı evlerden oluşuyor. Bitişik nizamlı ve karşı kaldırımla mesafeniz 5 adımdır. Bu durumda bu planda ailelerin yaşadığı daracık bir mekanda 40 işçiyle dip dibe yaşanabilir mi?

Balkonlarda yarı çıplak oturmak, avazları çıktığı kadar ağza alınmayacak küfürleri savurmak, perdeleri kapıları TV’leri sonuna kadar açmak, Kadife Çocuk Parkı’nda içki içmek...

Hal böyleyken ne balkona çıkmanız, ne perdenizi açmanız, basit bir bakkal alışverişini yapmanız kapınızın önünde dolaşmanız, çocuğunuzu hele de parka götürmemiz mümkün değil?

Karel burayı satın almış ve bu sokakta yaşayan ailelerin işçileriyle beraber yaşamasını uygun bulmuştur, hadise budur.
Semt sakinleri

GÜNÜN SÖZÜ

"Tabancanın dolusu bir kişiyi korkutur, boşu kırk kişiyi.."

(Türk atasözü)


Üç caddeye dikkat

ANKARA’nın Tunalı, Esat ve Nenehatun caddeleri, birbirlerini tamamlayan üç geniş caddedir. Bu üç cadde pide, kebap, pizza ve köfteciler merkezi oldu. Esat Caddesi’nde özellikle Aspava adı ile faaliyet gösteren lokantaların paket servislerini yapan motorsikletli gençler, hem kaldırımları işgal ediyor, hem de kaldırım ve caddelerde sorumsuzca bütün kuralları ihlal edip cirit atıyor. Ters yönlere girip dolaşıyorlar. Kaldırımda yayalara yürüyecek yer kalmadı. Motorlarının teyplerini sonuna kadar açıp arabesk yayın da yapıyorlar. Tunalı ve Nenehatun’daki lokantaların paket servisleri ve motorcuları da aynı durumda. Ayrıca Nenehatun Caddesi 37 numarada da bir oto tamircisi var. Cumartesi-Pazar dahil burada araç tamiri ve otolara alarm takma işlemi yapılıyor. Sürekli gürültü ve alarrm sesinden bıktık. Yol ortasında evlerin arasında ve caddeyi de kendi malıymış gibi parselleyen, oto tamirhanesi olur mu? Trafik ve Belediye artık bu konulara el atsın ve çözüm bulsun..

S.A.

Part-time’cılar

ÜLKEMİZDE ekonomik, sosyal, siyasal hiçbir sorun yok!

Bu nedenle part-time’cı! Öğretim üyelerinin de söyleyeceği söz yok.

Ankara’da bir fakülteye YÖK bir dekan atamış, öğretim üyeleri bunu beğenmemiş! Tek tek isimler net tavır alınmış!

Gazetelere sayfa sayfa ilan.

Eee böylece gazetede haber yapınca.

Olay büyük! Çok...

Tabii ülkemizde ilgilenecek (Cumhurbaşkanlığı, terör, Kıbrıs, işsizlik, AB vs gibi) sorunlar olmayınca, üniversitelerde part time’cı!, Eş, dost, aile bireyleri, akraba öğretim üyeleri ile dolunca ne olur?

"Büyük düşünürler fikirlerle, olaylarla, küçükler ise kişilerle uğraşırmış."

Cümlenin bu durumla ya da gerçekle ilgisi yoktur.

Üniversiteler feodal yapıdan kurtarılmalı, öğretim üyeliği için merkezi sistem ile sınav derhal uygulanmaya geçilmelidir!!
Can TEKELİ

Baz istasyonu

GÖZÜ para ve kár başka bir şey görmeyen zihniyet; Çayyolu’ndaki Ali Rıza Bey Ormanı’ndan sonra, Konutkent 2’nin arkasındaki Atatürk Ormanı’nın kalbine ’baz istasyonu’ için direk dikiyor. Üstelik servis yolu için de ağaçlar kesilerek faaliyete devam ediliyor. Platformun örgütlediği çevre halkı ve site yöneticilerinin tepkileri hiçe sayılıyor. Acaristanbul için ’oya’ dönük samimiyetsiz şov yapanlar nerde? Zarar verenlerle nasıl bir ilişki içindeler?

M. ALTAY

Bizi kıskanıyorlar

BASIN Taksi, Ankara’da bir ilki gerçekleştirerek taksici esnafına örnek olmuşur. (2006 yılında bütün araçlarını 2006 model Ford Focus araçlarıyla yenileyip ve aynı zamanda seçkin personeliyle Ankara’nın en saygın otellerine hizmet vermektedir.) Bu da çevremizdeki taksi duraklarını rahatsız etmektedir. Daha önce de şoförler derneğinde de buna benzer asılsız şikayetlerle karşılaştık.

Koskoca Başbakan Tayyip Erdoğan lütfedip çayımızı içip bizimle sohbet etti. Buyrun bir gün de sizi bekleriz."

KISA...KISA...KISA...

"YILIN ödüllü sorusu" başlıklı yazıda, bir okurunuz "Böyle bir göbek var mı?" diye soruyor. O kadar çok var ki, bu işin uzmanı olmayan insanların yaptığı işler bunlar... Söğütözü Caddesi üzerinde Gazi Orduevi girişine gelmeden aynı mantıkla bir göbek görürsünüz. Hem de çok sık kazaların yaşandığı bir göbek...

Necmettin ENCAMİ
Yazarın Tüm Yazıları