Bahçeşehir’de son ’oyun’

AYTEN Gökçer’den Cihan Ünal’a, Gülriz Sururi’den Müşfik Kenter’e, Nevra Serezli’den Metin Serezli’ye, Necdet Güvenç’ten Mustafa Alabora’ya, Zihni Göktay’dan Göksel Kortay’a kadar onlarca yıllarını tiyatroya veren 63 sanatçı; sanatseverler ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la önceki akşam Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda buluştu. Bahçeşehir’de sanat tohumları atılmaya başlanırken, hüzün de yaşanıyordu. Çünkü hükümet, Bahçeşehir’i AKP seçmeninin ağırlıkta olduğu Başakşehir’e bağlanmıştı.

Haldun Dormen ile Bahçeşehir Belediyesi’nin hazırladığı ’Tiyatroya el verenler’ projesinde yaşları 55’ün üzerinde 63 sanatçı yer almış; bunların el izleri, tiyatronun girişinde sergilenmiş fotoğraflarıyla birlikte... Bu kadar ünlü sanatçıyı bir araya getiren Haldun Dormen olmuş... Kendileriyle röportajları da yapılmış; bunlar ’Tiyatro’ya El Verenler’ adlı anı kitapta toplanmış... İnşaat firması Kuzu Grup da sponsor olmuş projeye; haklı olarak da alkış aldı.

Ayla Algan, Ayşen Guruda, Can Gürzap, Tijen Par, Cüneyt Gökçer, Deniz Türkali, Engin Cezzar, Erol Günaydın, Ferhan

Şensoy, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan ve Perran Kutman tiyatro üzerine anlamlı mesajlar vermişler; Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın’a teşekkür ederek.

"Tiyatroların kapatıldığı, tiyatro binalarının acımasızca yıkıldığı (Harbiye M.Ertuğrul), kıyıma uğradığı bu günlerde böyle bir kültür merkezi ortaya çıkardığı için..." Merhum Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul da çok mutluydu; "Benden sonra tufan olmasın" diyen eşinin hayalinin böyle bölge tiyatroları olduğunu söylüyordu dostlarına...

Genco Erkal, Ali Poyrazoğlu ve Metin Akpıner gibi sanatçılar oyunları ve dizileri nedeniyle gelemediklerinden özür diliyorlardı. Daha sonra Haldun Dormen, Molier’in ’Kibarlık Budalası’ oyunuyla, 7 yıl aradan sonra seyircisi ile buluştu, yeni sahnede...Bu sahne 320 kişilik.

Gölet bölgesinde de 1100 kişilik bir opera-bale ve müzik gösterileri için yapılmakta olan diğer salon ise martta hizmete girecekmiş. Genco Erkal, Yıldız Kenter, Ali Poyrazoğlu, Nevra Serezli, Cihan Ünal oyunlarını burada oynamak için söz vermişler.

Baykal bir gece önce İzmir’de açtığı sanat merkezini hatırlatırken, "Bahçeşehir Belediyesi gibi İzmir’deki belediyenin elindeki araziyi bir gökdelen ya da devasa bir alışveriş merkezi yapmak yerine sanat merkezi yapmasının altında bir felsefenin, kültüre ve sanata değer veren bir bir yerel yönetim anlayışının olduğunu" vurguladı ve her iki belediye başkanına da yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

CHP olarak kapatılan 1400 kadar belediyeden 862 tanesini büyük bir mücadele göstererek yargı kararıyla kurtardıklarını söylerken Baykal "Ama maalesef Bahçeşehir bunlar arasında değil. Söz veriyorum CHP iktidarında Bahçeşehir tekrar belediye olacaktır" dedi. ANAP’tan CHP’ye geçmiş olan ve 10 yıldır Belediye Başkanlığını sürdüren Kemal Aydın gözyaşlarını tutamazken, arkadaşları kendisine şu öneride bulundular: "Beldenin kapatılmasında idari ve zaruret ve kamu yararı yoktur diyorsun. Tereddütlü davranma, Başakşehir’den aday ol, Bahçeşehir’i yetim bırakma!.."

CHP’li Kart’a tazminat davaları yağıyor

HAKKIMDA özel bir ekip oluşturarak yöremde ve seçim bölgemde kendince istihbari çalışma yaptıran Sabah-ATV grubunun; şahsımı yıldırmak, pasifize etmek, sindirmek ve kendince susturmak için kararlı olduğu ve bu yönde hükümet ile birlikte hiyerarşik karar mekanizmasını işlettiği gelişmelerden anlaşılmaktadır. Bir taraftan yazarları vasıtasıyla iftirada bulunan Sabah-ATV grubu, son 15 gün içinde de şahsıma karşı Turkuvaz, Çalık Holding, Ahmet Çalık ve Serhat Albayrak adlarına 100’er bin YTL talebiyle toplam 400 bin YTL üzerinden tazminat davaları açmıştır.

Başbakan ve AKP de, 1 ay kadar evvel örtülü ödenek ve Özel Kalem Müdürlüğü harcamaları konusundaki çalışmalarım sebebiyle 50 bin YTL talebiyle tazminat davası açmış idi. Maliye Bakanı da 1 yıl evvelki Meclis konuşmamdan dolayı 20 gün kadar evvel 20 bin YTL talebiyle dava açmıştır.

Türkiye’de; hükümet etme gücü ve belli sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği bir süreç yaşanmaktadır. Böyle bir tablo içinde hükümet gücü ve yetkisi kurumsal bir şekilde kötüye kullanılmaktadır. Muhalefeti susturmak isteyen, gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemeye çalışan, halkın bilgilendirilmesinden rahatsız olan AKP kimliği tüm unsurlarıyla ortaya çıkmıştır. CHP olarak; bu kimliği sorgulamaya ve gerçek yüzünü halka anlatmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu değerlendirmelerle gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek görülmüştür. Gelişmeler hakkında bundan böyle de kamuoyuna bilgi sunulacaktır.
Atilla KART
CHP Konya Milletvekili

Haberin Devamı

Biliyor musunuz
MHP’
den ihraç edildikten sonra AKP’ye geçen ve parti rozeti Tayyip Erdoğan tarafından takıldıktan sonra adaylık dilekçesi veren Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras’ın, AKP Iğdır İl Başkanı’nın sahibi olduğu Harka Ltd. Şti’ye 300 bin YTL’lik briket, son olarak da 700 bin YTL’lik kilit taşı ihalesi vermesinin kentte manidar karşılandığını... DP’nin kadın belediye başkan adayları arasına Finike’yi de (Halkevi Müdürü Çiğdem Aytekin) kattığını...

SAMANDIRA’nın AKP’li Belediye Başkanı eğitimci Yusuf Büyük’ün yeni oluşturulan Sancaktepe İlçe Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu... SAİM Gül’ün Beyoğlu’ndan; 21. dönem İstanbul Milletvekili Cahit Savaş Yazıcı’nın Kadıköy’den, Kartal Belediye Meclis üyesi Atalay Atilla’nın da Kartal’dan CHP aday adayı olduklarını... ANAP ve DYP’nin eski belediye başkan adaylarından olan Salim Gürsoy ile Raşit Güldemir’in, CHP Tuzla Belediye Başkan adaylığına başvuran Cemil Ekşi’ye destek vererek CHP’ye katıldıklarını, bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ekşi’ye çeşitli partili ve sivil toplum örgütlerinin ziyaret ederek kendisine destek verdiklerini... MERSİN ve Yenişehir belediyelerinde başkan yardımcılığı, bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ziraat Y.Müh. Neşet Tarhan’ın CHP’den Mezitli Belediye Başkan aday adaylığı için başvurduğunu... SHP Çorlu İlçe örgütünün, CHP aday adayı Prof. Tamer Dodurka için "Kendisinden partimiz ve şahsımız adına hiçbir talebimiz yoktur" cümlesinin de yer aldığı bir destek bildirisi yayınladığını...

Türkiye, İsrail’e yaptırım önermeli

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, İsrail’in saldırganlığı nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle diyor:

"İlk adım olarak, İsrail ile tüm ikili askeri anlaşmalar ve askeri malzeme ihaleleri iptal edilmelidir.

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak, İsrail’e karşı siyasi yaptırımlar önermelidir.

Ortadoğu barışı için bir kez daha Filistin halkıyla dayanışmamızı ilan ediyoruz. Yüreğimiz ve aklımız Filistinlilerle ve Ortadoğu’da barış için mücadele edenlerle birliktedir.

Ortadoğu’nun kanayan yarasını dindirebilmenin yolu, Filistin halkının talebi ve ihtiyacı olan devletine kavuşmasıdır. Barış ancak bu yolla sağlanabilir."

Yazarın Tüm Yazıları