Ayrıntılar

Hepimiz insanlarla kurduğumuz ilişkilerde zaman zaman yorulduğumuzu hissederiz.

Haberin Devamı

Ayrıntıları önemseriz, “Aaa, ayrıntılara takılıyor, meselenin özünü kaçırıyor” derler. Ayrıntıların üzerinden atlar sadece meselenin özüne eğiliriz, bu kez de “İlişkiler fedakârlık ve özen ister. Ayrıntılar önemlidir, kişiye kendini özel hissettiren, o kişiyle ilgili ayrıntılara verdiğimiz önemdir” derler.
Ben de ilişkilerdeki heyecanın ilk günkü gibi kalmasından ve bunun da ancak ayrıntılı yaşamaktan geçeceğine inananlardanım. Ayrıntılara dikkat etmek, çoğu insanın sandığı gibi ayrıntılardan mutsuzluk çıkarmak anlamına gelmiyor. Aksine, çevremizde olup bitenlere ayrıntı sever bir bakışla bakarsak aslında bizi mutlu edecek ne kadar çok şey olduğunu fark ederiz.
Yemek pişirirken ya da pasta yaparken fark ettiğim bir şey var; yapılan yemeğin esas lezzeti ayrıntılarda gizli. Bazen seçilen bir kap, bazen bir limon damlası, bazen bir tutam biber, bazen de fırının kaç derecede ısıtıldığı... Bunu yemek yaparken keşfettiğime göre, yaşamın diğer alanlarına neden uygulamayayım?
Belki de ben yolun daha başındayımdır. Bunları farkında olarak ve yapmak isteyerek yapıyorum henüz. Ama esas olması gereken, belki de bunu bir iç ses haline getirmek ve farkında olmadan yapabilmektir.
Yemeklerden sofralara, sofralardan yuvalara, yuvalardan çocuklara ve eşlere taşıyalım bu ayrıntı merakını ve öyle yaşayalım hayatı.

Ananaslı diyet sütlaç

Haberin Devamı

· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan pirinç
· 4 su bardağı diyet süt
· 1,5 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
· 4 paket vanilya
· 5-6 dilim konserve ananas

Pirinci akan suyun altında yıkayıp süzün. Küçük bir tencereye aktarıp üzerine 2 su bardağı su ekleyin. Kısığa yakın ateşte sık sık karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra üzerine sütü ilave edip yine sık sık karıştırarak pirinci yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcakken toz tatlandırıcı ve vanilyayı aktarın.
Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra çukur bir servis kasesine ya da tek kişilik kaselere alın. Ilık hale gelmelerini bekleyip buzdolabında en az 2-3 saat bekleterek soğumalarını sağlayın.
Benim yaptığım gibi ılık haldeki sütlacı streç film serdiğiniz bir kek kalıbına da aktarabilirsiniz. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirebilirsiniz. Sütlacın üzerini ananas dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları