Avustralya kraliçesine kavuşuyor

Belçikalı Kim Clijsters ile Çinli Na Li bugün Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda kadınlar finalinde kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık’ta kadınların şampiyonu bugün belli olacak. Finale adını yazdıran Belçikalı Kim Clijsters kortlara iki yıl ara vermişti. Bu süreçte evlendi çocuk sahibi oldu ve hiç ara vermemiş gibi neredeyse eski formunu yakalamış bir şekilde kortlara geri döndü. Rakibi Na Li ise Çin tenisi adına tarih yazarak ilk kez bir Grand Slam finaline yükseldi. Na Li, 2011 yılına iyi başladı. İki hafta önce Sidney’deki turnuvanın şampiyonluk maçında bugünkü rakibi Clijsters‘i yendi. İki tenisçi şimdiye kadar 6 kez karşılaştılar ve Belçikalı sahadan 4 kez zaferle ayrıldı.
Clijsters zorlanabilir
Na Li güçlü fiziği ile toplara sert vuran ve bir o kadar riskli oyun tarzına sahip bir tenisçi. 29 Yaşındaki Na Li geçtiğimiz yıl Avustralya Açık’ta yarı finale çıkarak kariyerin en başarılı sezonunu yakalayarak dünya sıralamasında ilk 10 raket arasına yükseldi. Kim Clijsters ise bugüne kadar 7 kez Grand Slam finali oynadı. Na Li son galibiyeti ve Grand Slam finaline çıkma morali ile Clijsters’i zorlayabilir.
Öte yandan erkeklerde Sırp Novak Djokovic’in finaldeki rakibi, İspanyol David Ferrer’i 4-6, 7-6, 6-1 ve 7-6’lık setlerle 3-1 yenen İspanyol raket Andy Murray oldu. Erkeklerin finali yarın oynanacak.

Yazarın Tüm Yazıları