Avustralya’da erkek kıtlığı başladı iş çöpçatan şirketlerine kaldı

Avustralya’nın Sydney, Melbourne ve Brisbane gibi büyük şehirlerinde, 20’li yaşlarının sonunda ve 30’lu yaşların başındaki kadınlar için uygun partner bulmak iyice zorlaşınca, çöpçatan şirketleri devreye girdi.

Şirketler, otobüs dolusu kadınları, erkeklerin kadınlara oranının daha yüksek olduğu taşra yerleşimlerine gönderiyor. Hafta sonu düzenlenen turların adı: ‘Çok Şükür ki O Bir Taşra Erkeği’. İlk tura Sydney’den 50 kadın katılmış. Yetkililer yüzde 85 başarı sağlandığını söylüyor. Başarı kriteri ne acaba?

PSİKOLOJİ
Kendi kafasını çiviledi


Erzurum Yakutiye’de yaşayan S.B. (31), evinde tek başınayken girdiği bunalım sonucu inşaat çivisini başına çaktı. Başında çakılı çiviyle, ailesi tarafından baygın vaziyette bulunan S.B. hastaneye kaldırıldı. Altı santimetresi beyine girmiş sekiz santimlik çivi ameliyatla çıkarıldı. Hastanın fiziksel durumu şu anda iyi.

FOBİ
Emily’nin erkek fobisi var


Fare ya da örümcek fobisi olanlar ne yapar? En klişe şekliyle bir çığlık atıp en yakın sandalyenin üzerine fırlar, değil mi? İngiliz Emily Day, bu tepkiyi bir erkek görünce veriyor. 26 yaşındaki kız, büyük korkusunun nasıl başladığını hatırlamıyor. The Sun Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Bakireyim ama lezbiyen değilim, hiçbir şekilde kadınlardan hoşlanmıyorum, yakışıklı erkeklerin fotoğraflarını gördüğümde onları çok beğeniyorum ama o erkekle yüz yüze geldiğimde ya da aynı mekânda bulunduğum anda çok büyük korku yaşıyorum. Şu ana kadar hiçbir erkek bana kötü bir şey yapmadı ama erkeklerden ölecek kadar korkuyorum” dedi. Emily’nin sorunu fobik olmak değil Cassandra sendromu olabilir.

EĞİTİM
Mezuniyet rezilliği

İddiaya göre, Mersin’in Silifke İlçesi’nde bir dershanenin matematik öğretmeni H.D., Silifke Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin velilerine bir cep mesajı çekti. Mesajda “Değerli veliler; Silifke Anadolu için yapılan mezuniyet gecesinin oteldeki kısmına, oğlunuzu-kızınızı lütfen göndermeyin. Adı eğlence olan ve öğrenciler arasında içkiyle tanışma gecesi olarak bilinen bu rezilliğe lütfen göndermeyin. Dünya içki ve sigaraya savaş açmışken, bazı ideoloji hastalarına çocuklarınızı kurban etmeyin. Unutmayın ki, öğrencilerin bir kısmı gecelerde hap, eroin, uyuşturucuyla tanışır. Saygılar sunarım. H.D.” yazıyordu. Bunun üzerine dörder öğretmen ve öğrencinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldığı öne sürüldü. Müdürlükte, mezuniyet balosunun neden otelde yapıldığı, çocukların fuhuş yapıp yapmayacağı, eroin kullanıp kullanmayacağı soruldu. Yaşananları öğrenci ve veliler protesto etti.

MİNİ TEST

1. Survivor Adası’ndaki Nihat Doğan’a sonunda teşhis kondu. Kendisinde kişilik bölünmesi sorunu olduğunu tespit eden kişi kimdir?

a. Yarışmaya Amerika’dan telefonla bağlanan Mehmet Öz
b. Bu gidişe bir dur demeye karar veren Türk Psikiyatri Derneği
c. Kendisinden alıntı yapmasına sinirlenen Ramiz Dayı
d. Nihat Doğan’la sorun yaşayan yarışma arkadaşı Ebru Destan

2. “Kasetse bende de var” diyerek politikaya atılacağının sinyallerini veren ünlü kimdir?

a. Paris Hilton
b. Silvio Berlusconi. Ama hemen sonra zaten politikacı olduğunu hatırladı.
c. Porno yıldızı Şahin K
d. Kim Kardashian

3. Ölüdeniz Festivali’nde Yılın Keçisi ödülüne bu yıl kim layık görüldü?

a. Skandalsız bir sınav yapacağım diye inat eden ÖSYM Başkanı Ali Demir
b. Sınavda şifre skandalını ısrarla takip eden gazeteci Abbas Güçlü
c. Yıllardır değişmeyen sakalı nedeniyle Emre Kongar
d. Hepsi

Cevaplar

1-d 2-c 3-b
Yazarın Tüm Yazıları