Av. Vural: Davalarım Ankara halkının demokratik çığlığı

AKAY kavşağının kapatılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldıran Av. Sedat Vural, davanın basında Çankaya Belediyesine karşı Melih Gökçek’in talimatıyla açılan davaymış gibi gösterilmesini hayret ve üzüntü ile izlediğini söylüyor.

"Davayı Melih Gökçek’in talimatıyla açmadım" diyor.

Vural şöyle konuşuyor:

"Sol dünya görüşüme haksız ve hukuksuz saldırıların tespiti bağlamında...
Başbakan Erdoğan’ın sol ve sosyalist düşünceye hakaretinin tespiti için için dava... CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesinin kimliği konusunda yaptığı açıklamanın sol dünya görüşüne aykırılığının tespiti için dava...

Yerel bazda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın... Belediye ambleminin referandumla belirlenmesine ilişkin kararının iptali ile sonuçlanan dava... Kızılay yaya geçitlerinin bariyerlerle kapatılmasına ilişkin kararın iptali ile sonuçlanan... Abdullah Cevet Sokağı’nın isminin değiştirilmesine ilişkin kararın iptali ile sonuçlanan dava... Esenboğa yoluna Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine ilişkin kararın geri çekilmesi nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına ilişkin dava... Tarafımca açılmış ve hepsi de mahkemelerin verdiği iptal kararı ile sonuçlanmıştır."

Akay
için açtığı davanın Ankara halkının demokratik tepkisel çığlığı olduğunu kaydeden Av. Vural, özetle "Şahsıma yapılan teşekküre karşılık talebim; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yargı kararlarına ayrım yapmaksızın uyarak ve uygulayarak sorunu Çankaya Belediyesi ile beraber çözmeleridir" diyor.

1 TL’lik tansiyon ilacı istiyorum

BEN
bir emekliyim... Şeker, tansiyon ve kalp hastasıyım. Temmuz’dan sonra aldığım bazı ilaçların nerede ise tamamını para ile almak zorundayım. Örneğin bir kutu tansiyon ilacı Sinopryl 6 TL. ama devlet buna bir lira ödüyor, 100 mg.lık bir Coraspin 1.75 TL. ama devlet bunun sadece 40 kuruşunu veriyor. Buna benzer birçok ilacın nerede ise hepsine para ödüyorum. Bir liralık muadil tansiyon ilacı var ise onu alalım. Gelirimiz giderimizi karşılayamaz oldu, Allah sonumuz hayır etsin.

Sait GÖRGÜLÜ

Dikmen Vadisi’nde bir garip köprü

BİR vadi yükseliyor, yıllardan beri adı Dikmen Vadisi. Melih Gökçek burayı 20 yıldır bitiremedi gitti, çalışmalar halen devam ediyor. Daha bir dünya işi var, bir 20 yıl daha sürer görünüyor.

Bu vadilere haddinden fazla vede yüksek bir yapılaşmaya kucak açıldı, yeşil alanlıktan çıkıldı yapılaşma vadisi oldu. Vadide uzayan bloklara ait bir asma köprü yaptılar bloklarda oturanlar karşıdan karşıya kestirme olsun diye Dikmen-Ayrancı arası, geçişin kolaylaşması ve bu mutahitlerin işleri kolaylaşsın ve satışta yapabilsinler diye bu köprü Dikmen ve Ayrancı bağlantılı bir köprü ve nedense buradan yalnızca bu bloklarda oturanlar bu hizmetten yararlandırılıyorlar. Geçiş üstünlüğü onlara verilmiş, başka vatandaşların araçları buradan geçiş yapamıyor. Garibim sade vatandaş uzun kilometreleri aşıp Çetin Emeç Bulvarı’ndan Hoşdere Caddesi’nden Ayrancı’ya ulaşıyor.

Burada oturanların özelliği mi var anlamadım!

Bunlar kestirmeyi kullanırlar normal vatandaş kullanamaz, bu adalet mi?

Murat Karayalçın Dikmen Vadisi Projesi’ni imara açtığı zaman Dikmen tarafından üç adet köprü görünüyordu... Ama malesef Gökçek, Ankara’nın her yerini köprülerle donattı, buraya hiç bakmadı. n L.Y.

GÜNÜNSÖZÜ

"Söylediğin her şey doğru olsun ama her doğruyu her yerde söyleme."

(Anonim)

Yazarın Tüm Yazıları