Atatürk’ün mirasına saygısızlık

ANKARA’da Orman Genel Müdürlüğü’nün neredeyse 80 yıldır faaliyette bulunduğu ve içinde adına yakışır biçimde 100-200 yaşında ağaçların olduğu alan Başbakanlık binası yapımı için devrediliyormuş.

Yahu burası sömürgeden yeni azat edilen Muz Cumhuriyeti mi? Hiç mi tarihi geleneksel kurumları yaşatılmayacak? Bu yeşil alan düşmanlığı nedir? Bina ihtiyacı var ise, koca bozkırda başka yer mi bulamadınız mı? Mevcut Başbakanlık binasına ne olmuş? TBMM’nin, Bakanlıkların, Genelkurmay’ın komşuluğu rahatsız mı etti? El insaf ama bu yetmiyor. Son 5-6 senede Ankara’nın her tarafında Bakanlıklar ve köklü kurumlar asli binalarını terkederek nedense yeni beton kuleler yaptırmaya başladı? Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Milletin parasını makam odalarına, beton kulelere harcama hakkını nereden alıyorsunuz? Hazinede bolca para varsa daha yararlı alanlar kalmadı da bina yapımı tek seçenek mi? Lütfen biraz duyarlı olalım. En azından şu güzelim Atatürk’ün mirasının talanına karşı çıkalım. Orman Mühendisleri ve diğer ormancılar, Orman Mühendisleri Odaları!
Lütfen konuyu yargıya götürelim.
(Bunun AKP karşıtlığı ile bir ilgisi yoktur.)
Serhat ŞAHİN

Yollarımız ‘mayın tarlası’ gibi dersem...

BAHÇELİEVLER 7. Cadde’de (Yeni adı ile Aşkaabat Caddesi) çalışan bir bireyim. 20 sene Bahçelievler’de ailem ile ikamet edip, Çayyolu semtine 9 sene önce keşmekeşten bunalıp taşındık. Lakin iş yerim 3 senedir bu semt ve cadde üzerinde. Ama Ankara’nın önemli caddelerinden biri olan 7. Cadde markalaşmaya doğru giderken, caddenin üzeri maşallah mayın tarlası gibi. Milli Kütüphane’den girip, cadde sonuna kadar tam 24 adet çukur ve/veya tümsek yer almaktadır. Üşenmedim saydım... Araçlar için zararlı olduğu kadar, yağmurlu, karlı ve çamurlu günlerde yayalar için de zararlı bir durumdur. Ve ne maksatla bilinmiyor, belediye buraya tam 3,5 senedir el atmıyor. Bu caddenin sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait değil midir? Çankaya Belediyesi bu hususta bir çalışma yapamıyor mu? Neden bu cadde üzerinde çalışan, yaşayan, ziyarete gelen insanlar eziyet çekmek durumunda kalıyor. Bir örnekle durumu açıklayayım; cadde üzerindeki Ziraat Bankası önünden belediye otobüsü ya da kamyon geçtiğinde, binamız sarsılıyor. Lütfen bu duruma bir çözüm üretilsin.
Can Bora ARPACIOĞLU

KISA... KISA...

- CUMHURİYET Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliklerden ‘Türkiye Denizlerinde Nesli Tehlike Altında Olan Türler’ konulu söyleşi Tahsin Ceylan’ın sunumuyla yarın 19.30’da; “Nazım Hikmet ve Şiir Üzerine’ konulu söyleşi 14 Ocak Cumartesi 14.00’de. Söyleşi: Ahmet Telli, Türküler: Ali Seçkiner Alıcı (Ahmet Rasim Sk No: 14 Çankaya)
Yazarın Tüm Yazıları