Aşk acısı çeken iki liseli

Sevgili Güzin Abla, biz lisede okuyan iki yakın arkadaşız ve aşk acı çekiyoruz. Bu yüzden size mektup yazıp, akıl danışmaya karar verdik.

Haberin Devamı

Sorun liseli olmam mı

Benim, iki yıldır süren bir ilişkim vardı. Başlarda her şey çok güzeldi. Sevgilim bizim okuldan mezundu ve başka bir şehirde üniversite sınavına hazırlanıyordu.
O şehirde üniversiteye başlayınca, bana karşı tavırları çok değişti. Sürekli kavga eder olduk. Ben her kavga edişimizde ayrılmaya kalkıyordum ama o bir yolunu bulup beni ikna ediyordu.

Sonunda ayrılmayı kabullendi. Benden sonra iki kızla ilişki yaşamış. Bunu bana kendisi anlattı.

Aradan zaman geçti, bana barışmak istediğini söyledi, kabul etmedim ama mesajlaşmaya başladık. Aslında onu hâlâ seviyorum, fakat ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum.

Beni sevdiğini ve ilişkimizde her şeyin düzeleceğini söylemesine rağmen bunun için herhangi bir adım atmıyor. Bir de üniversiteyi onun yanında okumamı istiyor.

Sorun liseli olmam mı, bilmiyorum...
Rumuz: Crazy

Haberin Devamı

Sevgimi belli etmeli miydim

Güzin Abla, benim de dört yıl önce kısa süreli bir ilişkim oldu. Sevgilimi çok sevdim. Hâlâ da seviyorum. Ona olan aşkım bana yaşama sevinci verdi.

Ama ilişkimiz boyunca sevgimi hiç belli edemedim. Ona karşı çok soğuk olduğumu düşünüyordu. Gerçekten aşık olduğumu anlamadı, benden ayrılıp onu uzun süredir seven bir kızla görüşmeye başladı.

Ayrıldıktan sonra birkaç kez konuştuk. Onu gerçekten sevip sevmemiş olduğumu sorup durdu, “Sevseydin barışmak isterdin” dedi. Bense tüm bu sorularını yanıtsız bıraktım, her seferinde konuyu kapattım.

Bir süre sonra beni unutamadığını söyledi ve barıştık. Ama çok kısa bir süre sonra anlamsız bir şekilde yeniden benden ayrılıp o kıza döndü.

Hatta başka kızlarla da ilişkiler yaşadı. Bu arada benim de kısa bir ilişkim oldu. Sonra yeniden bana dönmek istedi, çok kırgın olduğumdan onu çok katı bir
şekilde reddettim.

Bu yıl da üniversiteye başladı ve buradan gitmeden önce benden özür diledi. Ama barışmak niyetiyle değil. Bense ona karşı hep soğuk kalmaya çalıştım.

Şimdi ara sıra konuşuyoruz ama ne zaman yakınlaşacak olsak hep birileri aramızı bozmaya çalışıyor. Sence ne yapmalıyım Güzin Abla? Sevgimi belli etmeli miydim? Artık her şey için çok mu geç?
Rumuz: İki solan çiçek

Haberin Devamı

Madem birlikte yazmışsınız, ben de ikinize birden cevap veriyorum sevgili kızlarım.

‘Crazy’ rumuzlu kızım, sen sürekli ayrılmaktan söz ediyor, en basit bir tartışmada, sevgilinin sana uzak davrandığını düşündüğün anda ondan ayrılıveriyorsun.

O genç adamın da gururu var elbette. Yine de sana hep geri dönmüş, bıkmadan usanmadan barışmak istemiş. Ama sonuç değişmemiş.

Bu defa artık barışmaktan söz etmemiş ama sana bağlılığını belli edecek çok şey söylemiş. Sense anlamamakta ısrarlısın. Seni sevdiğini belirtmiş, yanında olmanı istemiş, daha ne yapsın?

‘İki solan çiçek’ rumuzlu kızım, sana gelince... “Sevgimi belli etmeli miydim?” demek kadar anlamsız bir şey olabilir mi?

Bir beraberlikte sen ne kadar kırılgansan, ne kadar şefkat ve sevgi beklentisi içindeysen, karşındaki de aynı duygular içindedir. O da sevildiğini duymak,
hissetmek istiyordur elbette.

Sense sürekli ona karşı soğuk ve uzak davrandığından söz ediyorsun ve üstelik sanki bununla övünüyorsun.

Sana, sevip sevmediğini sorup durmuş çocukcağız. Sen hep soğuk davrandıkça o da bu buzları eritemediğini görüp senden kopmaya çalışmış, bir başka kıza gidip onda sıcaklık aramış. Haksız mı?

Başkalarının aranızı bozmaya çalıştığını düşünmektense, kendi tepkisizliğini bir düşün istersen. Karşında taş olsa çatlar kızım! O genci gerçekten kaybetmek istemiyorsan, yüreğinin zincirlerini kır artık.

Biliyor musunuz, ikinizin de bu davranışları, aslında çok genç ve tecrübesiz olmanızdan kaynaklanıyor...

Yazarın Tüm Yazıları