Artık yargıya güvenim sarsıldı

SİLİVRİ’de 163 emekli ve muvazzaf subayımızın tutuklanmasına İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karar verildi.

Bu davada avukatlığını yaptığım E. Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu ile E. Albay Mehmet Yoleri de tutuklandı.
Her ne kadar avukatlığını yapıyorum desem de; mahkeme heyetinin uygulamasında sanıkların ifadesi alınmadan avukatlarının görüşü sorulmadan yani önceden planlanmış olarak 163 silah arkadaşımızın tutuklanmasına ilişkin karar, bir avukat olarak benim yargıya olan güvenimi sarsmıştır.
(...)
Saygıdeğer arkadaşlarım ve vatandaşlarım. Mahkeme tarafından asker ailelerine çok güzel ‘sevgililer günü’ hediyesi verilmiştir. Çoğu 60 yaşın üzerinde olup hastanelerden çıkamayan bu kahraman askerlerimizin kaçını sevdiklerine sağlıklı olarak geri vereceksiniz.
Tüm televizyonlar Mısır ve Mübarek’i anlatıyorlar.
Meğer ne kadar önemsizmişiz ki yargılanan ve tutuklanan 196 askerimizden bu olaya ne yazık ki Garipoğlu cinayeti kadar yer verilmedi.
Yoksa medyaya bu hususta baskı kuran mı var?
Av.Eyyup Sabri GÜRSOY-Emekli Binbaşı

EGO kenar semtlere sefer arttırmıyor

ESERTEPE’de oturuyorum. Esertepe ve Ovacık semtleri imarın gelmesi ve binaların yapılmasıyla birlikte oldukça kalabalıklaştı. Fakat EGO sanki eskisi gibiymiş gibi sınırlı sayıda otobüsle hizmet vermeyi sürdürüyor. Bazen 50-60 dakika otobüs beklediğimiz oluyor. Defalarca EGO’ya, mavi masaya şikayet ettik. Cevap hep aynı: ‘10-15 dakika bir otobüs veriliyor’. Ama doğru değil. Bizim semtin otobüslerini Etlik halkı da kullanıyor ve bu nedenle Kızılay’dan sonra asıl Esertepe ve Ovacık yolcuları bu otobüslere binemiyorlar. Resmi tatillerde de diğer otobüsler Kızılay’a girerken, bizimkiler Ulus’tan geriye dönüyorlar. Kızılay’da Sıhhiye’de Opera’da bizler Ulus’a yürüyoruz ya da başka semt araçlarıyla transferler yaparak evlerimize gidiyoruz. Otobüslerimizin sayısı arttırılmıyor, halk otobüsü bizim semtimize gelmiyor, gerçi gelse de onlar daha pahalı. Ne yapacağımızı şaşırdık.
Kazım TARHAN

Hafriyat para demektir


ORMAN Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği, ‘Hafriyat Vurgunu’ (11.2.2011) okur şikayeti üzerine şu açıklamayı yaptı: “Köşenizde anlatılan konu ile ilgili olarak Atatürk Orman Çiftliği arazisi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı olup, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün yetki ve sorumluluk alanı sınırları içerisindedir. Çevre ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü ile hiçbir ilgisi alakası yoktur.”
Çevre ve Orman Bakanlığı, ormanlık ve yeşil alanları korumak için hiç bir görevi yok mudur? Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ya da AOÇ Müdürlüğü’nü uyarmazsa kim uyaracaktır?
Özetle; hafriyat para demektir.
Yazarın Tüm Yazıları