Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Anneme ne alsam?

Tüketimi gıdıklamak için son yıllarda iyice abartılan özel günler arasında, en kayıtsız şartsız teslim olduğumuz gün, Anneler Günü. İlginç sürprizler ve hediyeler arayanlar “kişiselleştirme” trendinin peşini bırakmasınlar!

Haberin Devamı

Hikaye bu ya, zamanın birinde dünyaya gelmeye hazırlanan çocuk yaratıcısına sormuş:
“Beni bir süre sonra dünyaya göndereceğini söylediler, ama o kadar küçük ve güçsüzüm ki,orada nasıl yaşarım bilmiyorum.” Yaratıcı; “Tüm meleklerin arasından birini senin için seçtim ve seni bekliyor, meleğin sana her gün şarkılar söyleyecek, sana gülümseyecek ve böylece sen onun sevgisini üzerinde hissedip mutlu olacaksın.” Çocuk; “Peki insanlar bir şey dediklerinde nasıl anlayacağım, dillerini bile bilmiyorum!” Yaratıcı: “Meleğin sana dünyada duyabileceğin en güzel, en tatlı sözcükleri söyleyip, konuşmayı da, dikkatle ve saygıyla dinlemeyi de öğretecek sana.” Çocuk; “Dünyada kötü insanlar olduğunu duydum, peki beni onlardan kim koruyacak?” “Meleğin seni hayatı pahasına koruyacaktır”, der yaratıcı. O sırada sessizlik olur ve dünyadan sesler gelmeye başlar. Çocuk gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru daha sorar; “Eğer gidiyorsam lütfen söyler misiniz benim meleğimin adı nedir?” Şöyle cevap verir Yaratıcı: “Meleğinin adının önemi yok. Sen ona sadece ANNE diyeceksin…”
Bu hafta annelerimize küçük de olsa bir teşekkür için onlara özel bir hediye arıyoruz…

Haberin Devamı

Komik bir hediye için 3 seçenek

1.Onun karikatürünü çizdirin. İzmirli karikatürist Yeşim Deliboz, hediye düşündüğünüz kişinin fotoğrafları ve özellikleri doğrultusunda renkli karikatürünü çiziyor. İletişim için: y.deliboz@hotmail.com
2.Özel bir yastık tasarlatın. Türkiye’nin 6 yetenekli sanatçısı Ahmet Özcan, Barış Keşoğlu, Gizem Vural, Ozan Küçükusta, Sernur Işık ve Sibel Açıkalın’ın yaptığı illustrasyonların basıldığı %100 pamuklu yastıklar www.porquedesign.net’te.
3.Posterini yaptırın. Yollayacağınız fotoğraflarla kolaj posterler ve film afişleri tasarlayan bir adres: www.hediye poster.com

Melek figürleri

Üzerinde melek resmi ya da illüstrasyonu olan objeler, melek formunda tasarlanmış biblolar “anne” kelimesinin hakkını veren harika bir seçenek olacaktır. City’s’de açılan Berenice mağazasında melek kanatlı t-shirt’ler ve koton, kaşmir bluzlar bulabilirsiniz. Ev objesi olaraksa kuzenimin bana hediye ettiği bu Beymen Home bibloları önerebilirim.

Secret Garden

Haberin Devamı

Yolunuz Akmerkez’e düşerse zemin katta oluşturdukları karma tasarım-sanat platformunu gezin. Bee Goddess’ın 28 parçalık yepyeni koleksiyonu Secret Garden’da fiyatları 250-7000 TL. arasında değişen doğadan esinlenen tılsımlı mücevherler sergileniyor. Berna Narmanlı Arpacı’nın “Doğanın Kıyısından” isimli sergisindeki tablolardan, Modern Tarih’in etnik ev aksesuvarlarından, Nurdan Uzel’in bronz heykellerinden ve Artepot’un “Kadın Kahramanlar” isimli resimlerinden birini de anneniz için seçebilirsiniz.

Vintage tutkunu annelere

Son yılların hiç dinmeyen trendi vintage rüzgarı annenizi de sarmışsa, ona hediye aramak için uğrayabileceğiniz 3 farklı adres vermek isterim: Ready-made ürünler, espri deposu mobilyalar, ezber bozan yastıklar ve ilginç aydınlatmalar bulabileceğiniz Thanx Co., geçmişin Fransız zarafetini bugüne uyarlayan giysi ve dekorasyon objeleri satan Nihan Buruk Çukurcuma mağazası, henüz yeni açılmasına rağmen çok popüler olan, ünlü markaların yeni ve ikinci el kıyafet, çanta, aksesuvar ve takılarının satıldığı Galata Miniko Shop.

Haberin Devamı

Bir yastık = 1 kilo mama

Bu hafta sonu Kanyon’da en alt katta kurulan Bonvagon cam odayı ziyaret ederseniz, gazeteci Oben Budak’ın liderlik ettiği güzel bir projeye destek olarak hediye seçebilirsiniz. Burada satışa sunulan Bonvagon.com’un özel tasarımı yastıkların tüm geliri Haytap’a bağışlanırken, alınan her bir yastık için de Kanyon Haytap’a 1 kg. mama bağışında bulunacak. Anneniz bir hayvansever ise, bu düşüncenizden çok mutlu olacaktır.

Annenizin burcu ne?

Astroloji sitelerinde verilen öneriler arasında belki “ evet işte, bu!” diyeceğiniz bir tanesine rastlayabilirsiniz:
Koç burcu anneye: Çok fonksiyonlu sırt çantası, koşu ayakkabısı, iş çantası. Burcunun çiçeği: Yaban gülü, lale.
Balık burcu anneye: Seramik heykel, aromatik banyo seti, antika porselen çay takımı. Burcunun çiçeği: İnci çiçeği, zambak.
Boğa burcu anneye: İnci kolye, mutfağını seraya dönüştürmesi için saksılar ve bitki tohumları, parfüm. Burcunun çiçeği: Lavanta, karanfil.
İkizler burcu anneye: İmzalı bir best-seller kitap, en sevdiği derginin yıllık aboneliği, yoga kursu. Burcunun çiçeği: Gardenya, sümbül.
Yengeç burcu anneye: Şamdan, küçük mutfak aletleri, deniz çantası. Burcunun çiçeği: İris, zambak.
Aslan burcu anneye: Spa randevusu, gurme yemek sepeti, mücevher kutusu. Burcunun çiçeği: Krizantem, orkide.
Başak burcu anneye: Kapağına baş harflerinin basılı olduğu deri bir defter, bambu ağacından organik havlu, başucu lambası. Burcunun çiçeği: Açelya, menekşe.
Terazi burcu anneye: Özel bir konser bileti, tasarım gümüş kolye, şarap tadım seansı. Burcunun çiçeği: Frezya, pembe gül.
Akrep burcu anneye: Gecelik, akvaryum, kendi yapacağınız bir resim. Burcunun çiçeği: Kırmızı gül, kaktüs.
Yay burcu anneye: Özel tasarım bir bavul, fotoğraf makinesi, esprili kırtasiye malzemeleri. Burcunun çiçeği: Leylak, kala.
Oğlak burcu anneye: Fondü seti, ofis aksesuvarı, tenis raketi. Burcunun çiçeği: Kadife çiçeği, yasemin.
Kova burcu anneye: iPad 4, arkadaşlarıyla bir akşam yemeği randevusu, egzotik bir tatil bileti. Burcunun çiçeği: Nergis, pembe orkide.

Yazarın Tüm Yazıları