Anelka’nın o duygusu

DÜN gecenin en renkli görüntüsü G.Birliği’nin formasıydı. Bunun dışında F.Bahçe’nin çok iyi futbol sergilemediği ama her zamanki gibi golleri ve galibiyeti yakaladığı bir maçtı.

İkinci yarının ilk maçında ve soğuk bir havada bunun çok doğal olduğunu düşünüyorum.

Bu karşılaşma ile ilgili söylenebilecek bir diğer not ise Fenerbehçe seyircisinin bundan kısa bir süre önce, Fenerbahçe aleyhinde çirkin açıklamalar yapan İlhan Cavcav’a maç öncesi ve maç sırasında herhangi bir galiz küfür etmemesidir.

Maçın en çok çalışan isimleri bana göre Önder ve Tuncay’dı. Anelka’nın formsuzluğu mu, mutsuzluğu mu, ne olduğunu bilemidiğim "O duygusu" Fransız oyuncuyu vasatın üzerine çıkaramadı. Ne taraftarın, "Anelka, Anelka, Nicolas Anelka" tezahüratı, ne de Alex’in ona attığı güzel paslar Anelka’yı bir türlü havaya sokamadı.

2 yenilik

ÜMİT Özat
yeni yerinde çok da başarılı olamadı. Buna karşın ikinci yarının sonlarına doğru forma bulan Mahmut Hanefi’nin yıllardır bu takımda oynuyormuş gibi başarılı olması gecenin güzel görüntülerindi.

Sitemim var

SOĞUK hava F.Bahçe taraftarının stada gelmesini engellemez, diye düşünüyordum, yanıldım. Onlara sitemim var; F.Bahçe yönetimi çok güzel bir stat yaptı. Ama o stadı doldurmak yönetimin değil F.Bahçe’ye gönül verenlerin işi.

MAÇIN 3 ADAMI

ÖNDER TURACI

TUNCAY ŞANLI

STEPHEN APPIAH

DİK DURANLAR

BİRİ bizi gözetliyor. Demokrasi sınavımıza gözlemci olarak katılanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Örnek mi, işte federasyon seçimleri. Seçimin son günü kavgasız, gürültüsüz de geçse, dururumuzun komikliği ortada. Bu sınavdan geçtik mi, yoksa geçtiğimizi mi sanıyoruz bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ama bu sınavı geçen insanlar olduğunu biliyorum. Kıvırmadan dimdik durabilen insanlar. Sakaryaspor Başkanı Selahattin Aydın gibi.. Keşke Aydın gibi alkışlayabileceğimiz insanlarımızın sayısı çoğalsa..

Temiz futbola giden yolu Aydın gibi isimler aydınlatıyor.

RİSK ALMAK

DEVRE arasının en istikrarlı ve istekli ismi Mahmut Hanefi oldu. Daum -eleştirilerimizin aksine- hazırlık maçlarında bu genç futbolcuyu ve diğer genç yetenekleri kazanabilmek için çalıştığını gösterdi bizlere. Bakalım ligde bu arkadaşlara güvenip görev verecek yeni yıldızlar yaratabilecek mi? Şampiyonluk elbette çok güzel bir duygu. Ama Daum, şampiyonluğun yanında bir yeni bir yıldız oyuncu yaratabilirse, işte o zaman mutluluk ikiye katlanır. Milyonlarca dolar ödediğiniz oyuncuyu oynatmak kolay ve kaçınılmaz. Önemli olan genç oyuncular için risk alabilmek.
Yazarın Tüm Yazıları