Karar doğru

Cihan Mürtezaoğlu, Ferdi Tayfur şarkısı ‘Bana Sor’un canlı bir versiyonunu Ceyl’an Ertem’le birlikte kaydetti ve yeni bir tekli olarak paylaştılar.

Haberin Devamı

80’li yıllara damga vuran arabesk günlerin sona yaklaştığı, pop furyasının ivme kazandığı 90’ların başında Ferdi Tayfur’un ‘Hoşçakal’ (Ferdifon-1990) albümünde yer alan imza şarkısı ‘Bana Sor’, daha önce ‘Has Arabesk’ albümünde Şevval Sam tarafından yorumlanmıştı. Derken bu özel şarkıyı yeni dalganın kıymetli müzisyenlerinden Cihan Mürtezaoğlu bu yıl yayımladığı ‘Deli Zaman’ albümüne aldı. Gayet de güzel okudu. Şimdi ise Ceyl’an Ertem’le canlı bir versiyon daha kaydetmişler ve yeni bir tekli olarak paylaşıyorlar. İki açıdan değerli: Öncelikle işe Ceylan’ın dahil olması, yorumu daha geniş kitlelerle buluşturacaktır. İkinci olarak ‘düet’ kurgusu ve alternatif bakış, şarkıyı  icra olarak daha güzel bir yere götürmüş. Karar doğru.

Bu vesileyle Ceyl’an Ertem’in ‘Çukur’ dizisi için (Mahzuni Şerif’e saygı nitelikli) seslendirdiği ‘Zalım’dan sonra yine aynı dizi için yorumladığı Neşet Ertaş eseri ‘Gel Sevelim’i ve yeni teklisi ‘Mavi Çocuklar’ı da önermek isterim. Öte yandan Cihan Mürtezaoğlu adı size henüz bir şey ifade etmiyorsa ya da dizi müziği olarak dinleyip sevdiğiniz kimi şarkıların sahibini tanımak istiyorsanız derhal takibe alın. ‘Hatırla Mektupları’, ‘Bir Beyaz Orkide’ ve ‘Sen Banasın’dan başlayarak ilerleyin, pişman olmayacaksınız.
Karar doğru
CEYL’AN ERTEM & CİHAN MÜRTEZAOĞLU BANA SOR (Dokuz Sekiz Müzik)

Haberin Devamı

Temkinli ama başarılı

Yeni dalga takipçilerinin gözbebeği ve Türkiye’nin son dönemde çıkmış en özel erkek vokallerinden Can Gox’un yorumlayıp tekli olarak yayımladığı Müslüm Gürses klasiklerinden ‘Senden Vazgeçmem’i de atlamak istemem. Gox; parçanın yaylılarını ve dolayısıyla arabesk ruhunu koruyup çerçevesini rock ekseninde çizmiş. Düzenleme temkinli ancak bütüne baktığımızda sonuç başarılı. Zaten sadece Can’ın vokali bile sihirli bir dokunuş olabiliyor cover’lar söz konusuysa. Teklinin, ilk üç gün sonunda 600 bini aşkın seyirci ve 9 milyon TL’ye yaklaşan hasılatıyla büyük başarı kazanan ‘Müslüm Baba’ filmiyle olumlu etkileşimi de trafiği artıracaktır.
Karar doğru
CAN GOX, SENDEN VAZGEÇMEM (1877 Yapım-EMI)

Haberin Devamı

SIMULATION THEORY’YE GERİ SAYIM

Türkiye’de çok sevdiğimiz, ‘Drones’u yayımladıkları 2015’ten beri beklediğimiz Muse’un yeni albümü 9 Kasım’da geliyor. Bu arada albümde olup tekli olarak yayımladıkları parçalardan ‘Something Human’, ‘Thought Contagion’ ve ‘Dig Down’ heyecanımızı artırmıştı. Üzerine ‘The Dark Side’ ve ‘Pressure’ı da paylaşıp beklentiyi yükselttiler. Bildiklerimizi esas alırsak yeni albümün de stadyum konserlerini hedefleyen yüksek enerjili şarkılardan oluşacağını söyleyebiliriz. ‘Simulation Theory’de her parça için bir video çekilecek ve albüm 11 parçadan oluşacak. Yani isimleri de açıklanan parçalardan geriye kaldı 6...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları