Morrissey'den beklenen açıklama geldi

Geçtiğimiz haftalarda 11. stüdyo albümü ‘Low In High School’u yayınlayan Morrissey son dönemde verdiği demeçlerden ötürü eleştiri oklarının hedefinde kalmıştı.

Haberin Devamı

Hazır kış gelmiş, havalar tam da yeni melankolik Morrissey şarkıları için yeterli koşulları sağlamışken, tüm medya Morrissey’in son dönemde Kevin Spacey ve Harvey Weinstein skandalları hakkında yaptığı yorumları konuşur oldu.

Morrisseyden beklenen açıklama geldi

Sivri diliyle her daim dikkatleri üzerine çeken Morrissey, son aylarda taciz iddialarıyla Amerika’yı ve dünya gündemini ciddi şekilde sarsan önce Harvey Weinstein skandalı, daha sonra da Kevin Spacey’nin adının geçtiği iddialar üzerine yaptığı yorumlarla en az bu skandallar kadar kendisinden söz ettirmişti. Sanatçı Der Spiegel’e verdiği röportajda yaptığı açıklamalar üzerine aldığı negatif eleştiriler üzerine dün resmi facebook sayfasından bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Morrissey’in resmi facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Berlin’den Los Angles’a kendisiyle röportaj yapmak için gelen Der Spiegel ekibinin hevesinin, kendisiyle aynı bakış açısında olduğunu sanmasının, bu yaşananlar sonrasında büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söylemiş. Yayınladığı açıklamada Kevin Spacey’nin adının geçtiği taciz suçlamalarından ötürü ona kesinlikle hak vermediğini, hiçbir türlü taciz ve cinsel istismarı tasvip etmediğini ve savunmadığını, bu konular hakkında söz konusu söyleşide aktardıklarının Der Spiegel tarafından çarpıtıldığını üstüne basa basa açıklamış. Açıklamalarına bir daha yazılı basına hiçbir koşulda konuşmayacağını ekleyen sanatçı, müzik dünyasında ve politikada fark yaratmak isteyen insanların günümüzde yok sayıldığını ve susturulduğunu belirtmiş.

Morrisseyden beklenen açıklama geldi

Söz konusu açıklamada Morrissey, Der Spiegel’e verdiği röportajda söylediklerinin çarpıtıldığını, röportaj sonrasında kamuoyunun verdiği tepkilere cevap olması için röportajdaki ses kaydının kendisine verilmesini talep ettiğinde bu isteğinin reddedildiğini, sadece bu durumun bile kendi başına büyük bir cevap olacağını belirtmiş. Bakalım Morrissey’in bu çıkışına karşı taraftan nasıl bir yanıt gelecek?

 

Haberin Devamı

KEŞİF: FARKETMEZ BAND

 

Morrisseyden beklenen açıklama geldi

 

Yepyeni bir grubu sizlere tanıtmak istiyorum.

Kasım ayının son haftası ilk albümleri ‘Deeelicious’u yayınlayan grup Farketmez’in temelleri aslında 2013 senesine dayanıyor. O zamanlar ‘Million Dead’ grubundan Cameron Dean ve Carlos Valderrama’nın birlikte müzik yapmaya başlamasıyla ‘Farketmez’in de tohumları bu dönemde atılmış. 2014 senesinde grup son haline Hasan Kunt Yılmaz’ın bas gitarda, Selçuk Güllü’nün klavye ve saksafonda yer almasıyla kavuşmuş.

Farketmez’in yaptığı müzik Rock, Caz ve enstrümantal stillerin dengeli bir sentezi olarak açıklanabilir. Grup özellikle 2015’in sonundan beri İstanbul’da Pendor Corner, Peyote ve Karga gibi önemli sahnelerde performanslarını sergilerken, geçtiğimiz haftalarda da ilk albümleri ‘Deeelicious’u yayınladı. İlk stüdyo albümlerinden yayınladıkları ilk video klip çalışması ‘Reverse Afro’ şarkısına gelirken, yakında ikinci video klip çalışmalarını da yayınlamaya hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

İlk albümlerinde yer alan bestelerini genel olarak grup halinde doğaçlama çaldıkları anlarda oluşturduklarını belirtirlerken, stüdyoda birlikte daha çok vakit geçirdikçe yaptıkları şarkıların da zaman içinde olgunlaşıp son hallerine geldiğini belirtiyorlar. ‘Deeelicious’un kayıtları Maslak Deneyevi’nde Sevan Çizmeci tarafından kaydedilirken, iki üç seferlik yoğun kayıt döneminin çok keyifli geçtiğini belirtiyorlar.

Bu yıl içinde Sofar Istanbul sahnesinde de şarkılarını seslendirme fırsatı bulan grup, Nişantaşı’nda bir evde gerçekleştirdikleri bu özel performansın kendileri için bir başka yeri olduğunu söylüyorlar. Farketmez’in yenilikçi ve farklı müziğini canlı canlı izlemek isteyenler, 16 Aralık Cumartesi günü Karga’daki performanslarını kaçırmamalarını öneririm.

 

Yazarın Tüm Yazıları