Yıldız savaşçıları

Ron Howard’ın yönettiği “Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi” (Solo: A Star Wars Story) önceki gün vizyona girdi. Filmin başrol oyuncularından Alden Ehrenreich ile Donald Glover, Los Angeles’ta Barbaros Tapan’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Alden Ehrenreich:  Böyle büyük bir proje 15 yıl sonra geldi

◊ Film çekim aşamasındayken “Star Wars”un Han Solo’su Harrison Ford ile konuştunuz mu? Ford, genç Han Solo’yu oynamanız hakkında neler söyledi?

- Han Solo karakteri için bana tavsiyelerde bulunmadı. Hatta o konuda konuşmadık bile. Daha çok onun hayatı ve kariyerini konuştuk. Zaten Harrison en başından beri tüm açıklamalarında “Han’ı kim oynarsa oynasın, kendi versiyonunda oynamalı” dedi...

◊ Filmin Los Angeles galasında tüm dikkatler sizin üzerinizdeydi. Nasıl hissettiniz?

- Heyecanlandım, rahatladım, mutluydum. Çünkü çekim aşamasında tüm “Star Wars” filmlerinde olduğu gibi çok fazla söylenti çıktı. Ekim 2015’ten itibaren hiçbir şeye cevap vermeden tamamen gizlilik içinde yaşıyordum. Sonunda insanlar ile bir araya gelip konuşabilmek gerçekten rahatlattı.

Haberin Devamı

◊ Büyük projelerde baskı daha fazla oluyor tabii ki...

- Kesinlikle! Daha seçmelere giderken kendimi sorgulamaya başladım. Sonuçta projeyi kabul ettikten sonra projeyle birlikte gelen tüm kurallara evet diyorsun. Yoğun bir baskının altına giriyorsun ama aynı zamanda da bu seviyede bir işte yer almanın hayatının en önemli fırsatlarından biri olduğunu düşünüyorsun. O yüzden kendi kontrolüm dışındaki her şeye kapılarımı kapattım. Kontrolün bende olduğu tek şeye, rolüme konsantre oldum.

Yıldız savaşçıları

MESLEK HAYATIMDA ÇOK FAZLA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

◊ Han Solo ne olursa olsun sonunda her şeyin yoluna gireceğini düşünen bir adam. Sizde nasıl durumlar? Hayatın akışına güveniniz Han Solo kadar yüksek mi?

- Biraz daha fazla güvenmeye başladım. Çok fazla hayal kırıklığı yaşadım. 15 yılın sonunda girdiğim oyuncu seçmelerinde böyle bir filme seçilmem bana bir mesaj verdi. Her zorluğun sonunda bir güzel şey yaşandığını kanıtladı.

◊ Ben de aksine Hollywood ligine girişiniz çabuk olmadı mı diyecektim. Birkaç yıl önce “Hail, Caesar”da izledim sizi. Şimdi dünyanın en büyük film serilerinden birinde genç Han Solo’yu oynuyorsunuz...

Haberin Devamı

- Hayır! Kesinlikle hayır! Öyle görünebilir ama değil. 14 yaşında başladım ben bu işe. Seçmelere gidip hiç iş alamadığım 3 yıllık bir dönem oldu. Arkadaşlarımı eve davet edip onlara tiyatro oynadığım zamanları hatırlıyorum. Yani bende süreç çok yavaş ilerledi ama sağlam oldu.

◊ Bazıları gibi bir gecede parlayanlardan değilsiniz yani...

- Öncesinde 10 yıl çalışıyorsun bir gecede patlamak için.

◊ Harrison Ford “Star Wars”tan sonra pilot oldu. “Star Wars” sizin de içinizde yatan gizli pilotu uyandırdı mı?

- Biraz... Falcon’un içinde uçmak çok cool ve gerçek üstüydü. İçimdeki çocuk avaz avaz bağırıyordu. Filmin çekimlerine başlamadan pilotlarla çalıştım, kokpitte uçtum. Uçarken farklı bir özgürlük hissediyorsun ama şimdilik pilot olmak için okula başlar mıyım bilmiyorum.

Haberin Devamı

Donald Glover: Alımlı bir adamım

Çocukluğunuza dönersek... “Star Wars” ne kadar önemliydi sizin için?

- Çok önemliydi. Aklıma bunu sokan da babamdı. Çok dindar bir ailem vardı ama “Star Wars” hikayesini İncil’den daha iyi biliyordum...

Rolü aldıktan sonra babanızı aradınız mı?

- Hemen aradım. Aslında kimseye söylememem gerekiyordu. Babama bile... Ama ben dayanamadım ve babama anlattım. Hayal gibiydi.

Canlandırdığınız Lando karakteri hayatı hafife alan, pek umursamayan bir adam. Bu durum sanki sizde de biraz var...

- Bende cazibe var bence... Kendimi alımlı bir adam olarak görüyorum. (Gülüyor)

Peki Lando nasıl bir adam?

- Lando, herkesin sevdiği bir insan olma derdinde. İnsanlara neler yaptırabileceğini iyi analiz ediyor. O yüzden Han’a göre daha politik bir adam.

Haberin Devamı

Grammy ödüllü bir şarkıcısınız. Söz yazıyorsunuz, müzik prodüktörüsünüz. Daha New York Üniversitesi’nde öğrenciyken “30 Rock” adlı dizinin yazım ekibine alındınız. Halen de “Atlanta” dizisini hem yazıyorsunuz hem de oynuyorsunuz. İlham kaynaklarınız neler?

- Etrafımda iyi filtrelerim var. Çevreme yetenekli ve akıllı insanları topladım. Ne okuyorsun derseniz de “Sapiens”i iki kere okudum. Müzik olarak da kendi albümümü dinliyorum.

Bu kadar farklı projeleri nasıl bir arada yürütebiliyorsunuz peki?

- Aslında bir şey üstünde çalışırken kendimden yüzde yüzden de daha fazlasını veriyorum. Sonra diğer işlere odaklanıyorum. Odamda çalışırken laptop önümde müziğimi dinleyip çalışıyorum. Tabii duvarımda yaptığım işlerin bir planı var. Bende yaptıklarım birbirine etki ediyor. Müziğim, yazdığım senaryodan etkileniyor, yazdıklarım da kafamdaki oyunculuk algımdan... Tüm işlerimin kendi arasında bir kavgası ve dengesi var...

Haberin Devamı

Yıldız savaşçıları

ÇEKiNGEN OLMAK HAYATTA  KALMA TAKTiĞiM

◊ Ben müziğe sinemadan daha bağlı olduğunuzu düşünüyorum...

- Gerçekten mi? Hepsi güzel hissettiriyor bana kendimi. Şarkı sözleri yazmak harika, senaryo yazmak harika ama bütün bu yazdıklarımızı insanlara taşıyan şey his. Eğer az da olsa bu duyguyu karşı tarafa geçirebiliyorsam ne mutlu bana...

◊ Yıllar önce “Community” adlı dizide oynarken böyle iyi bir noktaya geleceğinizi hayal etmiş miydiniz?

- Bu günler benim için zorunluluktu. Eninde sonunda olacağını biliyordum.

◊ Peki bu kadar başarılı işlere imza atarken hâlâ bu kadar çekingen ve alçakgönüllü olmak doğuştan gelen bir özellik mi?

- Hayır, benim hayatta kalma taktiğim. Kimsenin arkamdan “Bu adamdan nefret ediyorum” demesini istemiyorum. Zarif ve sıcakkanlı olmayı bütün o ödülleri almadan, hit şarkılar yapmadan önce öğrenmiştim zaten.

Yıldız savaşçıları

◊ Ailenin çok dindar olmasının etkisi de olabilir mi?

- Belki de...

◊ Gelelim “Atlanta”ya... Dizi çok iyi tepkiler aldı. İkinci sezonun başarısı ilk sezonun şans eseri izlenmediğini gösterdi. Üçüncü sezonda neler olacak?

- İlk sezondan sonra ikinci sezon zordu çünkü insanların beklentileri artmıştı. Şimdi üçüncü sezon bizim pop sezonumuz olacak. Bir şey yarattık, büyüttük. Şimdi üçüncü sezonda en iyi versiyonumuzu gösterme
zamanı.

 

Yazarın Tüm Yazıları