Fular kullanmak bir sanattır

Fular kullanmak, birçok kadın için tutkudur. Her zaman için kıyafete farklı bir hava katan ve güzel gösteren tamamlayıcı aksesuardır. Birbirinden şık fularlarla en sade kombinleri şık bir hale getirmek mümkün. Ãœstelik modası da hiç geçmez.Â

Haberin Devamı

Fular alırken dikkat etmeniz gereken 3 ipucu.

1-Her zaman alacağınız fuların dokusuna önem verin. İpekten vazgeçmeyin ve ucundan tuttuğunuzda yumuşak ve akıyorsa tamamdır. Kumaşı sertse, almayın.
2- Fuların iki yüzü de güzel olmalı. Bağladığınız da arka yüzü de görüneceğini unutmayın.
3- Büyüklüğü çok önemli. Nelerle kombinleyeceğinizi düşünerek alın. Küçük boyut-büyük boyut, kombinleyeceğiniz kıyafetle önem taşır.

Fular kullanmak bir sanattırBELİZ BARAN İLE 5 SORU 5 CEVAP

O bir ‘stil ikonu’ dersek tam yeridir. Sevgili Beliz Baran, uzun süre moda sektörünün içerisinde oldu. Sonra BeStyle Magazine dergisini kurarak büyük işlere imzasını attı. Bir kadın olarak başarılı olması hep takdir topladı. Türkiye’nin bir çok ünlü isimleriyle muhteşem kapak çekimleri yapıyor. Beliz Baran’la şık bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Beliz Baran’ı tanıyabilir miyiz?

1979 İstanbul doğumluyum. İzmir’de çalışma hayatımı sürdürürken evlendim ve temelli İzmirli oldum diyebilirim. Bir kızım var, ismi Venüs. Tekstil sektöründeki çalışma hayatıma, dergicilik sektöründe devam ettim ve 2013 yılının kasım ayında BeStyle Magazine’i kurdum. Beş yıldır hızla büyüyen bir şirketiz ve her geçen gün güzel projeleri hayata geçiren ekip arkadaşlarımla birlikteyim. Kadın bir girişimci olarak başlarda tabii ki korkularım vardı fakat sektörün hareketliliği ve daima üretken olma hissi, işime günden güne daha çok bağlanmamın en büyük sebeplerindendir.

Şık ve stil birisi olarak siz stili nasıl yorumlarsınız?

Güzel yaklaşımınız için teşekkür ederim. Stilimi, her ne kadar sezon trendlerine bağlı kalarak belirlemeye çalışsam da zamansız parçalara da çok fazla şans verdiğimi söyleyebilirim. Hatta aykırı parçaları kombinleyerek kendimi çok daha iyi hissettiğim günler çoğunluktadır.
Mottonuz?

STÄ°L SAHÄ°BÄ° OL

Alışverişe çıkan kadınlarımıza nelere yatırım yapmalarını önerirsiniz? 

Desenli ve dar kesim elbiseler ilkbahar-yaz sezonunun olmazsa olmazlarından. Son zamanlarda öne çıkan takımlar, ışıltı detaylı parçalar, her daim hayat kurtarıcı jean ve beyaz tişörtler mutlaka alışveriş listesine eklenmeli. Zamansız olması açısından çok önemli bir yere sahip olan siyah deri ceket ve iri küpeler de benim mutlaka yatırım yaptığım parçalardır.

Haberin Devamı

Aksesuar sizin için ne ifade ediyor?

Bana göre aksesuarlar, tam bir tamamlayıcı görevinde. Çok uzun yıllardır belirli aralıklarla mutlaka satın aldığım küpelerim ve yüzüklerim vardır mesela. Ve her birini de zamanı geldiğinde çok iyi değerlendirmeye çalışırım. Özellikle kulağımdan hiç çıkarmadığım küpelerim ve birden fazla takmaya özen gösterdiğim yüzüklerim, vazgeçilmez aksesuarlarımdır.

AYSUN KABA’YA SOR

SORU: Pembe en sevdiğim renk ama hangi renklerle nasıl kombinleyeceğimi bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Bahar KALIN

CEVAP: Bahar hanım pembe romantik ve giydiğinizde sizi mutlu eden bir renk. Pembe rengi gri, vizon, kırmızı renklerle giyebilirsiniz. Pembe bir ipek gömlek, gri bir kaşmir pantolon veya kırmızı pantolon. Tam tersi de çok iyi olur. Pembe renk bir elbise tercih ederseniz, üzerinize giyeceğiniz ceket tercihinizi vizon renk birde kaşmir olursa iyi bir ikili olur.

Yazarın Tüm Yazıları