Bozyaka Mahallesi okul istiyor

KONAK’a bağlı Bozyaka Mahallesi’nin Muhtarı Mustafa Kömür, başta okul ve pazar yeri olmak üzere, çöp sorunu, elektrik ve yağmur suyu ızgaralarının yetersizliğine, birçok sıkıntısı olduğunu belirtti.

Nüfusu 13 binin üzerinde olan Bozyaka Mahallesi’nde halen bir ilköğretim okulunun olmadığından yakınan Kömür, "En öncelikli sıkıntımız okul. Çocuklarımız her gün komşu mahallelerdeki okullara gidip geliyor. Aynı şekilde 13 binin üzerindeki nüfusumuza rağmen mahallemizde bir pazar yeri halen yok. Kamulaştırılması tamamlanan ve projesi hazırlanan kapalı pazarın yapımına başlanmasını istiyoruz" dedi. Mahallede, elektriklerin yetersiz olduğunu ve çöplerin zamanında alınmamasından da dert yanan Kömür, Konak Belediyesi’ne bağlı çoğu mahallelerde çöpler her gün alınıyor, bazı mahallelerde haftada iki veya üç gün alınıyor. Bu belediyenin uygulamış olduğu çifte standardın ortadan kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu. Mahallede kapalı otobüs duraklarına da ihtiyaç duyduklarını söyleyen Kömür, Eskiizmir Caddesi üzerinde park eden araçların trafiği engellediğini ve tehlike yarattığını belirtti. Muhtar Kömür, yetkililere sorunları dilekçe ile bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Üç yıldır sokak  çamura mahkum

Buca’dan arayan okuyucumuz Bilal Ateş, "Yıldız Mahallesi 200/70 Sokak tüm girişimlerimize rağmen bugüne kadar ne asfaltlandı ne de buraya kilit taş döşendi. Üç yıl içinde belediyeye defalarca başvurduk, ancak sonuç alamadık. Yağmurların yağmasıyla birlikte yine çamura mahkum kaldık. Ortalık berbat durumda, yürümekte zorlanıyoruz. Yaz aylarında da toza boğuluyoruz. Yetkililer bizleri düşünmüyorsa, bari okula giden çocuklarımızı düşünsün" diyor.

Acil çözüm

Yine benzer sorunla aynı ilçeden arayan Güngör Toksöz adlı okuyucumuz da, "206 Sokak’ta 4/42 ve 44 numaralı binaların önü toprak. Yağmur yağdığı zaman çamur oluyor, yürümek imkansız hale geliyor. Hem ilçe, hem de Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca başvurduk. (Bizi bu durumdan kurtarın, ortalık pislik içinde) dedik. Ancak ne yaptıysak başarılı olamadık. Yetkililerin burayı görmesini ve acilen çözüm getirilmesini bekliyoruz" şeklinde sıkıntıyı dile getiriyor.

Parkın tam ortasına trafo mu kurulur?

Nurten Yalın adlı okuyucumuz, "Güzelyalı Parkı’nda hepimizi şaşkına çeviren gelişme oldu. Yeşil alanın tam ortasına trafo yerleştirildi. Burası çocukların oyun oynadığı, büyüklerin de oturup dinlendiği, nefes aldığı bir mekandı. Trafo için başka yer bulunamadı mı? Çalışmaların durdurulması için imza toplayıp, Konak Belediyesi’ne teslim ettik. Ancak tüm girişimlerimize rağmen engelleyemedik" diyerek parka trafo istemediklerini söylüyor.

İtfaiye ve ambulans  bu sokağa giremez

Uğur Civelek adlı okuyucumuz, kaldırım genişletilme çalışmalarıyla yolların işlevsiz hale getirildiğini belirterek, "Bostanlı’da belediye ekipleri, çalışma gerçekleştirdi. 6352 Sokak’a da kilit taş döşendi, kaldırımlar genişletildi. Dar olan yol iyice geçilmez hale getirildi. Otomobiller park edilince geniş araçlara yer kalmıyor. Yetkililer, hem park ihtiyacını, hem de yangın, hastalık gibi durumları neden gözönünde bulundurmadan yolları daraltıyor" diye soruyor.

Park edilmesin diye yolu kapatıyorlar

Turan Akkaş adlı okuyucumuz, Hatay’da Hava Hastanesi karşısında bazı işyerlerinin önünün işgal edildiğine dikkat çekerek, "Belediyeye ait plastik çöp konteynerlerinin içi betonla doldurularak yol kenarlarına bırakılıyor, şirket araçlarına yer açılıyor. Başkalarının buraları park etmesine ise izin verilmiyor. Buna ne hakları var?" diye soruyor. Belediyenin hem konteynerlerine sahip çıkması, hem de işgale son vermesini istiyor.

Seçim kampanyalarıyla çevre kirletilmesin

Çevreciler, siyasi partiler, aday adayları ve adayların, seçim kampanyaları boyunca çevreyi kirletmemesini, görüntü ve ses kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınmalarını istedi. Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, hattımız aracılığıyla siyasi partilere şöyle sesleniyor: "Seçim yaklaştıkça, büyük bir görüntü kirliliği ortaya çıkıyor. Bu konuda önlem alınmalı. Zaten şehirlerde yeterince bilboard ve raket ile otobüs duraklarında afiş asılacak yer var ve onlar yeterince çevrede görüntü kirliliği yaratıyor. Ayrıca bez afişlerle yol ortalarına, çiçekliklere, kaldırımlara, çöp bidonlarına, duvarlara, trafolara, direklere, ağaçlara, okul duvarlarına, kamunun malına, kamunun ortak kullandığı alanlara afiş ve benzeri propaganda malzemesi astırılmasın. Lütfen bu yıl seçim atmosferi içinde görüntü, ses ve çevre kirliliğine neden olan propaganda çalışmalarına müsade edilmesin. Seçim kurulları da olaya el atmalı. Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri de bu kirliliğe izin vermemeli."
Yazarın Tüm Yazıları