Almanya’daki hayvan sevgisi

Sevgili Güzin Abla, Almanya’da başımızdan geçen olayı sizinle paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Bir Alman komşumuz ölen tavşanlarını evler arasındaki yeşil alanda bir ağacın altına gömmüş. Ancak sonra hayvanın kişiye özel bahçeye gömülmesi gerektiğini öğrenmiş. Neticede bu kişi bizden izin isteyip bahçemizde uygun bir köşe seçti.

Hava çok soğuk olmasına rağmen üşenmedi, tavşancığı gömdüğü yerden çıkartıp bahçemize gömdü. Bir tavşanın ölüsü için bile bu kadar emek verenlerin, yaşarken ona ne kadar sevgi gösterdiklerini tahmin edebilirsiniz. 
RUMUZ: B. GÜL / FRANKFURT

Bırakın ölüsünü, canlısına bile katlana-mıyorlar bizde. Bir arkadaşım anlattı; küçücük bir kedi yavrusunu bir naylon torbaya koyup, ağzını da sıkıca düğümleyip çöpe atmışlar. Çöpçü torbanın içinde miyavladığını duymuş da hayvancağızı kurtarmış. Allah’tan çöpçü iyi bir insanmış...

Haberin Devamı

Kedi ve köpekler için butik otel açtık

Sevgili Güzin Abla, çok sevdiğim bir arkadaşım ile ortak olduk ve bir kedi-köpek butik oteli açtık. Misafirlerimiz gelmeye başladılar bile. Öyle mutluyum ki ablacığım paylaşmak istedim.

Yerimiz Riva yolu üzerinde. 2. köprüye 10 dk mesafede.. Yaklaşık 2000 m2 alanımız var. Köpeklerimiz koşup oynuyor bütün gün, bizi sevgiden öldürüyorlar.
Kedi köpeğinizi bırakmanız şart değil, bir gelin görün, şöyle bir hava alın, “ohh be dünya varmış, huzur varmış” deyin, kendinize ve evinizdeki hayvanınıza bir özgürlük anı ayırın. ıstanbul’un kirinden pisliğinden kopup gelin. Vallahi çok iyi geliyor.

Canım ablacım, bu tür haberlerin sizi mutlu ettiğini biliyorum. Yüzlerce dert mailleri arasında biraz da mutlu haberler verelim size. Kocaman sevgiyle selamlıyorum.
www.minikpatievi.com
RUMUZ: HACER

Ne güzel, gerçekten de mutlu bir haber. Sevgili dört ayaklı dostların böyle özgür ve doğayla bütünleşmiş bir ortamda misafir edilmeleri gerçekten çok hoşuma gitti. ılk fırsatta Kuki’mi, Maviş’imi, Mırıl’ımı alıp geleceğim, söz. Sadece onlar için değil, biraz da kendim için hem de...

Yazarın Tüm Yazıları