Aliye Hanım’ın yeni yüzü

Aliye Simavi geçtiğimiz ay bıçak altına yatmış ve bir dizi estetik operasyon geçirmişti.

O operasyonlardan sonra kendisine ilk olarak Swissotel’de düzenlenen davette rastladım. Açık Kapı Derneği’nin "Yeni Yıl Panayırı"na katılan Simavi hemcinslerinden bol bol övgü aldı. Açıkçası övgü dolu yorumlara katılmamak mümkün değil, çünkü yapılan müdahalelerin onu en az 10 yaş daha gençleştirdiği ortada...

ELLE’den Kutoğlu’na hoş geldin partisi

ELLE dergisi, "ELLE Welcomes Atıl Kutoğlu" adını verdiği çok konuşulacak bir partiye imza atıyor. Dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu’nın kendi adını taşıyan markasının Türkiye’ye girişi ve Nişantaşı’nda ilk mağazasını açması nedeniyle düzenlenecek bu partide moda, tasarım, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri buluşacak. Bu akşam İstanbul’un en hip mekanlarından 360’da gerçekleşecek partiye, Atıl Kutoğlu’nun dünya jet set’inden önemli misafirleri de katılacak.

Dünya doğdu

Senem Hakkı-Aydın Karabulut çiftinin bebekleri önceki gün dünyaya geldi. İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde doğum yapan Sanem Hakkı, 2 kilo 830 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Geçtiğimiz yıl Atilla Saral’ın Kemerburgaz’daki evinin bahçesinde evlenen Senem Hakkı-Aydın Karabulut çifti, minik oğullarına Dünya adını koydu.

Her şey çocuklar için

Swissotel The Bosphorus İstanbul ve Açık Kapı Derneği, geçtiğimiz hafta düzenlediği "Yeni Yıl Panayırı" ile hem çocuklara renkli bir dünyanın kapılarını açtı hem de yardıma muhtaç miniklere yardım eli uzattı. Etkinlikte, tamamı Açık Kapı gönüllüleri tarafından anneler ve minikler için hazırlanan dekorasyon malzemeleri, aksesuvarlar, yiyecek-içecek gibi farklı ürünler satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelirle de kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara kaynak sağlandı.

Satışların yanı sıra gün boyunca çeşitli aktiviteler de gerçekleştirildi. Treehouse ve Lola firmasının birlikte düzenlediği el sanatları etkinliğiyle minikler hem eğlenip hem de becerilerini sergileme fırsatı buldu. Katıldıkları bale eğitimleri ise bu yöndeki yeteneklerini keşfetmelerini sağladı.

Çocukların vazgeçilmez kanalı Disney Channel, çizgi filmleriyle ve ilginç sürprizleriyle "Yeni Yıl Panayırı"na renk katan kuruluşlardandı. Ayrıca minik eller, Swissotel’in pasta şefi eşliğinde kurabiyeler hazırladı. Son günlerde ilginç yaşam öyküsü ve başarıları ile adından sıkça söz ettiren Kevin Corchiani, Defne Akyol ve Huban Korman ise kitaplarını imzaladı.

Bettina Machler, Rıfat Özbek, Dilek Hanif, Ahu Tuğbay, İsmail Acar, Serdar Gülgün, Aslı Tunca, Carl Vercauteren, Tuana Büyükçınar, Murat Atabarut, Tracei L. Akarlılar, İrem Yargıcı, Midnight Express, Ayşe-Ece Ege gibi tanınmış isimler de çocuklar için panayıra katılmıştı. Tasarladıkları yılbaşı ağaçlarını satışa sunan ünlüler, elde ettikleri geliri kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara bağışladı.

Kimlere rakip olacaksın

Hülya Avşar’a önceki gün Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki bir kafede kardeşi Helin Avşar’la otururken rastladım. Helin, ablasına KanalTürk için yeni bir proje hazırladığını, stüdyoya alacağı konukların telefonla ünlülere istediklerini sorabilecekleri bir program formatı düşündüğünü söylüyordu. Kardeşinin anlattıklarını dikkatle dinleyen Avşar’ın tepkisi ise ilginç oldu: "Seda Sayan, Petek Dinçöz ve Saba Tümer’e yeni bir rakip geliyor galiba!"

Vakko Espace dünyaya açıldı

Vakko’nun farklı çizgisini seçkin davetlere yansıtan Vakko Espace, lüksün simgesi Monte Carlo’da da muhteşem bir düğüne imza attı. Bu çok özel düğün davetinin ardından ise Yunanistan’da yine dünya çapında bir başka davette görev başındaydı. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Vakko Espace ’kusursuz şıklık’ görüşüyle şekillenen organizasyon seçimlerinde nicelik değil nitelik kavramına verdiği önemle dikkat çekiyor. Yalnızca seçkin davetlerin bir parçası olmayı kendine prensip edinen ve çok seçici davranan Vakko Espace, aynı zamanda şahısların veya ev sahibi kurumların ardındaki gizli mimar olma prensibinden de ödün vermiyor" diyor.

Pembe Ajanda projesi tanıtıldı

Avon firması, geçtiğimiz akşam düzenlediği bir davetle Pembe Ajanda projesinın tanıtımını yaptı. Pembe Ajanda’nın, 2005 yılından beri sürdürülen "Avon’la Sağlığa Yolculuk" projesini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Türkiye genelindeki mamografi çekimi sayısını artırmak için fon yaratmak amacıyla hazırlandığı açıklandı. Avon’la Sağlığa Yolculuk Projesi Gönüllü Elçileri arasında yer alan 12 ünlü kadının "Mutluluk" temalı fotoğraflarıyla ve umut dolu mesajlarıyla renklenen Pembe Ajanda’nın sloganı ise "Hem mutlu günlerinizi planlayabilir, hem de meme kanseri konusunda Türkiye genelinde yapılan çalışmalara katkıda bulunabilirsiniz" oldu. Türkiye’de bir ilk olan Pembe Ajanda, 15 bin adet basılarak başta D&R’lar olmak üzere, büyük kitapevlerinde satışa sunuldu.

Özerman’a altın madalya

Galatasaray Eğitim Vakfı, meslek hayatında 50 yılı geride bırakan organizatör Erkan Özerman’a başarılarından dolayı bir altın madalya verdi. Özerman, pazar günü düzenlenen törene, yine kendisi gibi üçüncü nesil Galatasaray Lisesi mezunu olan kuzeni Esra Demir ile katıldı. Ünlü organizatörü ilk kutlayan kişi ise İnan Kıraç’tı.

Ege’yi İstanbul’a taşıdılar

Çırağan Kempinski Otel içinde yer alan Laledan Restaurant, sonbahar-kış sezonu için mönüsünü yenileyip Ege’yi İstanbul’a taşıdı. Birbirinden leziz 40 çeşit meze, günlük 15 çeşit balık, 20 çeşit rakı ve nefis tatlılar, Boğaz kıyısında, yemyeşil bahçe içindeki bu mekanda konuklara sunuluyor.
Yazarın Tüm Yazıları