AKP, DP ile oyun oynadı

ÇİLLER hükümetinde, Yıldırım Aktuna’nın Sağlık Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yapan Prof. Dr. Vecdet Öz, DP’yi ayağa kaldırmak için ‘sahneye’ çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı


Geçen yerel seçimlerde Beylikdüzü’nde CHP belediye başkanlığına aday gösterilen ve yargıya intikal eden ‘oy hırsızlığı’ iddiası sonucunda az bir oyla kaybeden Öz, artık ‘DP’nin üzerinden kirli elleri’ silmek için çalışacağını açıkladı.

DP’nin kongre sürecine girdiğini, hazirana kadar bu sürecin tamamlanacağını belirten Vecdet Öz, cumartesi günü yapılan Yalova il kongresinde kendisinin ve arkadaşlarının Genel Merkez yanlıları tarafından sabote edilmek istendiğini, buna karşın il başkanlığına Bahattin Sabahçı’nın seçildiğini söyledi.

“Ben ve arkadaşlarım DP için yeni kan olduk. Yalovalılar gerçeği gördüler ve bizi saldırıdan korudular. Genel Başkan Gültekin Uysal’ın yandaşlarını kapı dışarı ettiler. Beni de üye yapıp delege seçtiler.”

Sorduk “Niye DP; kavga edecek kadar üyesi var mı?”

“Ne demek” diyerek ekledi:

“AKP’ye, azı da CHP ve MHP’ye oy verdiler ama emin olun şu anda DP’lisi de, ANAP’lısı da sıfır noktasında duruyor. Hepsi partimize geri dönüyorlar. Bunu tabanda görüyoruz.”

Partinin geçmişiyle ilgili şöyle bir değerlendirme yapıyor:

“Birileri DP ve ANAP’a oynadılar; Mehmet Ağar’dan korktukları için hızını kestiler, önüne dosyalar koydular. Sonra Süleyman Soylu’yu getirdiler; partiyi döndürüp dolaştırdılar. Erkan Mumcu’yu saymıyorum, onun görevi belli idi zaten. Amaçları biliniyordu, kullanıldılar. Namık Kemal Zeybek de kullanıldı. Şimdiki Genel Başkan Gültekin Uysal da aynı mecrada koşturulmak isteniyor.

AKP, ‘Biz Menderes’in DP’siyiz’ diyemez. AKP’nin iktidar olmasının sebebi nedir biliyor musunuz, sağdaki alternatifsizliktir. Biz bu oyunu bozuyoruz artık. DP’den emanet alınan oylarla bu sistem yürümeyecek. Güçlü bir DP, güçlü bir CHP gerekiyor. Bunlar ideoloji partisi değil, kitle partisidirler. Biz sağ oyları bir potada eriteceğiz, Atatürk’e, Cumhuriyet’e, çağdaşlığa, milli-manevi değerlere, en önemlisi de ahlaki değerlere sahip çıkacağız. Çünkü Türkiye bir ahlak çöküşünün içindedir. Bundan ülkeyi kurtarmamız gerekiyor.

- Etnik değer...

- Taviz vermeyeceğiz, ayrımcı bir ideoloji gütmeyeceğiz. Yeni bir kavramımız var, biz buna ‘ülke milliyetçiliği’ diyoruz.
Son sözü, “DP ile artık tiyatro oynanamayacaktır. Lütfen bizi izleyiniz” oluyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Emekli olduktan sonra çalışanlardan kesilen % 15 destek primi tamamen kaldırılmalı. Bununla birlikte Bağ-Kur’dan emekli olan esnaf ve sanatkârlarımızın da ücretlerinde norm birliği yapılarak iyileştirmeye gidilmelidir. Bu maaşların mutlaka düzeltilmesi gerekir.”
(TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken)

Biliyor musunuz

- FATİH Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle eski Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Maçin’in, askıya çıkarılan 1/1000 ölçekli Fatih imar planlarının adeta masa başında hazırlandığı, haksız yere birçok parsel üzerinde keyfi uygulamalara gidildiği, hiçbir bilimsel araştırmaya dayanılmadan yeşil alan ihdas edildiği gerekçesiyle bu uygulama planlarının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için bölge idare mahkemesine başvurduklarını...

Haberin Devamı

Nâzım Hikmet Silivri’de ‘sanık sandalyesi’nde

TÜRK şiirinin büyük ustası Nâzım Hikmet doğumunun 111. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

En ilginç etkinliklerden biri de Silivri’de gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından Silivri doğumlu heykeltıraş Kemal Tufan’a yaptırılan heykel, 6 Aralık’ta sahile yerleştirilmiş, gemi güvertesi ve aynı zamanda sanık kürsüsünü temsil eden demirleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilerek çalınmıştı. Bunun üzerine heykel güvenlik kameraları yerleştirilerek koruma altına alınmıştı.

Nâzım Hikmet, ‘Donanma davası’ nedeniyle Silivri açıklarında bir gemide yargılanmış, askerleri darbeye teşvik ettiği iddiasıyla 13 yıl hapse mahkûm olmuştu.
Heykelin resmi açılışı Nâzım’ın bugünkü doğum gününde saat 14.00’te yapılacak. Açılışa Nâzım Hikmet Ran Kültür Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, sanatçı Tarık Akan ve Vakıf Başkanvekili Kıymet Coşkun da eşlik edecek. Nâzım Hikmet’e anma toplantısı düzenleyen CHP’li belediyeler arasında İzmir Büyükşehir, Çankaya, Yenimahalle, Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Nilüfer belediyeleri dikkat çekti.

Bu arada İzmir’de, 30 yıl önce Dr. Behçet Uz tarafından kurulmuş olan ‘Türk Başarı Ödülleri Kurulu’ 2012 yılı Nâzım Hikmet Ödülü’nün ADD Genel Başkanı, hukukçu Tansel Çölaşan’a verilmesi kararlaştırıldı. Çölaşan’a ödülünü, bugün Kültürpark’taki Tankut Öktem’in yaptığı Nâzım Hikmet Anıtı önündeki törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verecek.

Haberin Devamı

SGK da ‘salma’ya başladı

ÜÇ yıldan beri Coversyl isimli tansiyon dengeleyici ilacı kullanıyorum, doktor raporu sonrası tavsiye edilen ve sürekli kullanmam gereken bir ilaçtır. Bu ilacı alırken başta SGK’ya tabi olduğum için ücretsizdi, ancak son bir yıldan beri her ilaç aldığımda ekstra olarak 20 TL talep edilmektedir. Sebebini sorduğumda ise “Bu ilacın sahteleri üretildiği için Sağlık Bakanlığı orijinal olan bu ilaç için paranın tahsil edilmesini istiyor” gibi bir gülünç gerekçe ileri sürülüyor. Acaba cebren tahsil edilen bu para ile nasıl ve ne şekilde bir önlem alınmaktadır, açıklamasına mantıklı bir gerekçe ne yazık ki bulamadım. Benim gibi binlerce vatandaşın da kuzu kuzu bu bedeli mecburiyetten ödediğini sanıyorum. Sağlık Bakanlığı’ndan bunun cevabını alamadım, umarım siz yardımcı olursunuz.        
Mehmet ARAL

 

Yazarın Tüm Yazıları