AKP 8 yılda kamuya 800 bin kişi aldı

SİZ bakmayın partinin isminin ‘AK Parti’ olduğuna. 8 yıllık iktidarlarında kamuya sözleşmeli ve kadrolu aldıkları insan sayısı 800 bini geçti.

Hani kamu kuruluşları iş bulma merkezi değildi? Akraban varsa AK Parti yöneticilerinden işe girmek sorun değil. Bitirirsin Açık Öretim’i girersin
kamu kuruluşlarına. ODTÜ veya Boğaziçi Üniversitelerini bitirse de nafile ille AK Parti’de akraban olacak. Ak ismini akraba ilişkisinde alıyor.
Bana inanmıyorsunuz degil mi? İnternete girerseniz işe giren AK Partilerin akrabaları yazın, google’dan karşınıza son 8 yılda işe giren AK Partililerin akrabaları çıkar binlerce kişi... Son 8 yılda AK Parti’de il, ilçe, milletvekilleri, bakanlar, Başbakan, MYK, PM üyeleri, belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri kütükleri ile işe girenlerin kütükleri doğru orantılıdır. Burada yazmakla, saymakla bitmez.
‘Akraba Kalkınma Partisi’ oldular. Sonra da çıkıp demokratikleşmeden bahsediyorlar. Muhalefet partilerinin yerinde olsam. Son 8 yılda kamuya 800 bin kişinin ne kadarının AK Parti yönetici, milletvekili, il ve ilçe yöneticileri, belediye bürokratlar, belediye meclis üyelerinin akrabalık ilişkisini ortaya çıkarırım, görürüz.
İktidar partisi AK mı? Yoksa Akraba Kalkındırma Partisi mi?
Ortada muhalefet cılız. Muhalefetin tabanı ‘magazin’ yapıyor.
Uyuyorlar mualefet partileri, malı götürüyor AK Parti’nin akrabaları...
Deniz Baykal gitmesin diye ağlıyorlar.
İsmet Paşa’dan bu yana bu nesiller iktidar görmemiş.
Bilmiyorlar iktidardan alınan haz, kadından alınandan bir kat fazla olduğunu...
AK Partililerin akrabaları iktidarın hazzını yaşıyorlar.
Osman GÜMÜŞ

8 milyar dolarlık düğün sektörüne ilginç bir öneri


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; ekonomik krizin etkisiyle yaşam mücadelesi veren esnaf ve sanatkarların düğün sezonunun başlamasını beklediğini söyleyerek, “Ekonomik sıkıntı nedeniyle özel günleri bekleyen esnaf, umduğunu bulamadı. Şimdi düğün sezonu başladığından, alışverişe çıkanlar çoğalıyor. Evlenmek isteyen gençlere düşük faizli kredi verilerek, 8 milyar dolarlık düğün sektörünün acilen canlandırılmasını istiyoruz” diyor.
Ülke genelinde yılda yaklaşık 650 binin üzerinde genç çiftin evlendiğini belirten Palandöken, “Global krizin etkisiyle ev kuracakların sayısında düşüş yaşanması, piyasaları daraltılmış ve esnaf umduğunu bulamamıştı. Bu yıl sektörün canlanmasını bekliyoruz. Bankalarımız, ellerindeki 50 milyar liradan fazla mevduatı evlenecek gençlere düşük faizle verebilir. Bu da düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, pastacısından taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendiren 8 milyar dolarlık bir sektörün canlanması anlamına gelir. Bu sektörün hareketlenmesinin hem ülkemiz hem de esnaf ve sanatkarımız açısından büyük önemi vardır. Böylece bir yandan evlenemeyen gençlerin yuva kurmalarına destek verirken diğer yandan da ekonomik büyümeye önemli bir katkı sağlamış oluruz” diyor ve geçen yıl yapılan ve özellikle evlenecek çiftlerin alış veriş maliyetlerini düşüren beyaz eşya KDV ve ÖTV indiriminin bir benzerinin bu yıl da yapılmasının, piyasalara doping etkisi sağlayacağını vurguluyor.

Pranga

BAŞBAKAN “Biz Türkiye’nin ayağındaki prangaları çözmek için yola çıktık” demiş. İşe ABD ve AB prangalarını çözerek başlayabilir! Avni KURTULDU
Yazarın Tüm Yazıları