Ailem hostes olmamı istemiyor

Güzin Abla
Haberin Devamı

Ankara'dan Dilara

Güzin abla, çocukluğumdan beri bütün hayallerimi hostes olmak üzerine kurmuştum. İngilizce ve Almanca biliyorum. Lise mezunuyum, üniversiteyi kazanamadım, ama onun yerine üç yıldır lisan kurslarına gidiyorum. Bir ara Almanya'ya gittim, akrabalarımın yanında birkaç ay kaldım. Ancak hem hostes olmak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hem de ailem hostes olmama karşı çıkıyor. Ben de doğrusunu isterseniz isteğime rağmen acaba bu mesleği yüzüme gözüme bulaştırır mıyım diye korkuyorum. Aslında tüm hayalim İsviçre Havayolları'nda Swiss Air'de çalışmak, ama bilmem oraya girebilir miyim?

***

Güzelim neden bu hayalini gerçekleştirmeyesin ki? Sanırım havayollarının hosteslik kursları vardır. İki lisan biliyorsun hatta üçüncüyü de öğrenmek üzeresin. Lise mezunu olman ve lisan bilmen çok büyük bir avantaj. Bir de hosteslik kurslarına gidersen, sanırım dilediğini gerçekleştirebilirsin. Örneğin Türk Hava Yollarına başvurabilirsin. Tabii ki dilediğin gibi İsviçre Hava Yolları (Swiss Air) ne koşullarla hostes alıyor bunları öğrenmeye çalış.

NOT: Sevgili okurlarım yeni yılda tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini dileyerek sağlık ve mutluluk dolu bir yıl geçirmenizi dilerim.



Yazarın Tüm Yazıları