GeriSağlık Sulu Sütyenin Masaj Etkisi Var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sulu Sütyenin Masaj Etkisi Var

Sulu Sütyenin Masaj Etkisi Var

Sulu sütyen kullanmanın avantajları...

Yapılan araştırmalarda kadınların yaklaşık 1/3’ünün yanlış boyutlarda sütyen kullandığının ortaya çıktığını söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı İlhan Serdaroğlu, sütyen kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Memenin estetik görünümü ve meme ağırlığını dengeli olarak taşıması açısından sütyen kalitesi ve uygun büyüklükte sütyen kullanımı çok önemli. Günümüzde bayanlara sütyen numarası ya da büyüklüğü sorulduğunda genellikle “70, 75, 85” gibi cevaplar alırız. Aslında bu verilen rakamlar göğüs kafesi çevresinin mezura ile ölçülmesiyle elde edilen santim uzunluğudur. Bizler için önemli olan “cup” büyüklüğü yani memenin kendi dokusunun büyüklüğüdür.

Göğüs Büyüklüğü Nasıl Ölçülür?

Göğüs büyüklüğünü doğru saptamak için meme başlarından geçecek şekilde tüm meme+göğüs çevresi ölçüldüğünde elde edilen rakamdan, sadece meme katlantısının altından geçen göğüs çevresi rakamı çıkarıldığına elde edilen santim değeri kullanılır. Örneğin; meme çevresi toplam 90 cm gelen bir bayanda göğüs çevresi sadece 70 santim olabilir. Bu durumda memeler çok büyük anlamına gelir ve cup olarak D veya E cup bir sütyen kullanılması doğru olacaktır.

Meme çevresi toplamda 90 cm gelen ama göğüs çevresi 80 cm olan bir bayan da ise memeler çok küçüktür ve sadece A cup sütyen yeterli olabilecektir. Yani meme büyüklüğü ile sütyen numarası değil ama cup büyüklüğü arasında direk ilişki vardır. Aynı meme çevre uzunluğuna ait bayanların aynı sütyen numarası kullanmaları doğru değildir. Sütyen alırken bu hususları göz ardı edilmemeli ve memelerin büyüklüğüne ve göğüs çevresine uygun bir sütyen alınmalıdır. Bunun için en iyi yol deneyerek almaktır.

Sulu Sütyen Memeye Masaj Yapıyor

Memelerinin küçüklüğünden şikayetçi olan bayanlar ise dolgulu sütyenlere rağbet etmektedir. Silikon sünger dolgulu sütyenler son yıllara kadar çok sık kullanılan bir iç çamaşırı. Son zamanlarda satışa sunulan “sulu” sütyenler ise doğala daha yakın bir dokunuş ve meme hissi uyandırıyor. Silikon dolgulu sütyenlerde kullanılan ve daha sert olan malzemeye karşın sulu sütyenlerde bebe yağı dolgu olarak kullanılıyor. Bu tür protezli dolgular, yumuşak bir silikon kılıf içinde bebe yağı ihtiva etmekte ve sütyen iç kısmında gizli olarak kullanılmaktadır. Yani deri ile direkt temas söz konusu değil. Bu nedenle alerji oluşturması ya da sağlığa zarar veren bir sonuç doğurması olası değildir. Hatta yürüme esnasında memeye masaj etkisi yaptığı bile söylemektedir.

False