GeriEtkinlikler Mevsime göre düğün mekanı seçimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mevsime göre düğün mekanı seçimi

Mevsime göre düğün mekanı seçimi

Hangi mevsimde hangi mekanları tercih etmelisiniz?

Yazın doğanın kucağında gerçekleşecek bir kır düğünü mü, yoksa mükemmel bir konsept yaratılarak hazırlanmış kış düğünü mü sizin hayallerinizi süsleyen? Trio Organizasyon firmasından Organizatör Filiz Özkent, mevsime göre düğün mekanı seçiminin ayrıntılarını ve bu mekana göre konseptin nasıl olacağı konusundaki önemli detayları bizlerle paylaştı.

Yaz düğünleri

Mevsime göre düğün mekanı seçimi

Yaz düğünlerinde alternatifler oldukça fazla. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında güzel yaz düğünleri gerçekleştirilebilir. Bu düğünler deniz kenarında, havuz başında, teknede, yatta, evin bahçesinde, kırda, otellerde veya düğün salonlarında yapılabilir.

Yaz düğünlerinde müzik 00.00’da sonlanır. Bu nedenle çok kalabalık bir düğün yapılacaksa önerilen “welcome kokteyl” veya nikahı dış mekanda yapıp, düğünün devamını iç mekanda devam ettirmektir.

Nikahtan sonra gelin ve damadın tebrikleri kabul etme süreci uzun sürdüğünden eğlenmek için çok az zaman kalabilir. Nikahtan sonra düğüne içeride devam edildiğinde bu süreç mekanla yapılacak anlaşmaya göre istenen saate uzatılabilir. Farklı bir alternatif olarak saat 00.00’dan sonra iç mekanda önceden hazırlanılan “after party” ortamında da eğlenceye devam edilebilir.

Yaz düğünlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli detay da hava koşullarıdır. Havanın yağmurlu olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Kapalı yeri olmayan bir mekan için en doğru çözüm çadırlar olacaktır. Bu çadırların şeffaf ve şık görünümlü olanları da bulunmaktadır.

Yaz düğünlerindeki mekanlarda canlı renklerin kullanılması önerilir. Önceki senelerde genellikle beyazların hakim olduğu düğünler, son senelerde yerini çok iddialı renklerden oluşan şık konseptlere bırakmıştır.

Bahar düğünleri

  

Mevsime göre düğün mekanı seçimi
  

Yaz düğünleri gibi uygun yer ve konsepte dikkat ederek, nikah ve kokteyli dış mekanda yapıp, düğüne kapalı salonda devam edilebilir. Çünkü bu mevsimde hava iyi gibi gözükse de belli bir saatten sonra soğur. İlkbahar ya da sonbahar olmasının yansımaları dahilinde konseptler mevsimlerden etkilenebiliyor ancak yine de konseptte gelin ve damadın tercihleri ağırlıklı olacaktır. Onların iç dünyalarını ve enerjilerini yansıtan bir seçim yapılacaktır.

Kış düğünleri

    

Mevsime göre düğün mekanı seçimi
    

Son senelerde sayısı artan kış düğünleri de oldukça keyifli bir konseptle hazırlanabilir. Üstelik istenilen tarihte mekan bulmak da çok kolaydır. Kış günü bir otelin balo salonunda arzu edilen her tür konsept yaratılabilir. Salonun yer ve duvarları renk renk ve kumaşlarla kaplanıp, podyumlarla kademeli alanlar oluşturulabilir. Salonda istenen duvarlar konsepte uygun olarak ışıklandırılabilir. Mekan; görsellerle, aynalarla, çiçeklerle ve özel sahnelerle dekore edilebilir. Duvarlarda “watchout görüntü sistemi” ile üç boyutlu görsel showlar yapılabilir.

Balo salonunun bazı artıları da vardır. Kurulacak olan ışık sistemi çok daha etkili şekilde kullanılabilir. Sis, lazer, baloncuk vb. görsel showlar yapılabilir.

[fotogaleri=441]

Düğünlerle ilgili diğer önemli ayrıntılar

- Mekanların fiyatları seçilecek güne göre değişebilir. Cumartesi ve pazar günlerinin fiyatlarının daha yüksek olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Hafta içindeki günler daha uygun fiyatlara sahiptir. Yaz aylarında hafta sonları 1 sene öncesinden bile dolu olabilir. Bunun için çiftlerin düğün mekanı konusundaki kararlarını erken vermesinde fayda vardır.

- Düğünde önemli olan hazırlanan konseptin bütünlük içinde, doğru yerde ve zamanda uygulanması çok önemlidir. Örneğin; bir kır düğününde altın varaklı, kristalli bir dekor yerine spor ve renkli bir konsept yaratılması daha uygun olur.

- Düğünün yapılacağı tarihin gelin ve damadın konuklarına uyacak şekilde seçilmesinde fayda vardır. Davetiyeler konuklara ne kadar erken verilirse o kadar iyidir. Örneğin; temmuz ayında yapılacak bir düğün için davetiyeler mayıs ayında dağıtılabilir. Böylelikle misafirler tatil planlarını düğünün tarihine göre belirleyebilirler.

Not: Foto-galerideki görseller Trio Organizasyon'a aittir.

False