GeriDoğum Lohusalıkta korse kullanılır mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lohusalıkta korse kullanılır mı?

Lohusalıkta korse kullanılır mı?

Doğum sonrası korse kullanmayı düşünenler dikkat!

Karın cildinde esneme, çatlama ve sarkmalar, doğum yapan kadınların en ciddi problemlerinden biri. Dr. Filiz Ak lohusalık döneminde korse kullanımına yönelik önemli bilgiler veriyor.

Gebelik ve doğum telaşının yaşanması ve bebeğini kucağına almasından sonra, lohusalık döneminde iki soru gündeme gelmektedir: Biri “Emzirme ve memelerde deformasyon olur mu?”endişesi, diğeri “Karnım çabuk toplanacak mı? Korse kullanmalı mıyım?”sorusudur.

Koton korseler tercih edilmeli

Bu sorulara cevap olarak, biz bir takım dermokozmetik ürünlerin kullanılmasında sakınca görmemekteyiz. Ancak korse konusunda daha dikkatli olunmalıdır. Adaleleri atrofiye uğratmayacak, yani çok sıkı olmayan, dokusu naylon değil koton olanlar tercih edilebilir.

En güzeli mekik çekmek

Doğrusu korse sadece fazla kiloların verilmesi için geçen sürede fazlalıkları kapatmak amaçlı olabilir. Esas yapılması gereken alt ve üst karın adalelerinin güçlenmesini sağlamak, yani oturarak ve yatarak yapılan yarım mekik, tam mekik hareketlerin faydası olacaktır. Bu devrede doğru beslenme, bol sıvı ve açık havada yürüyüşlerinden fevkalade hızlı ve kalıcı sonuçlar alınmaktadır.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False