GeriEtkinlikler İyi ebeveyn olmak kolay değil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İyi ebeveyn olmak kolay değil

İyi ebeveyn olmak kolay değil

Dünyadaki en büyük mutluluk sizce ne?

Zenith Medya Direktörü Gökhan Yılmaz ve eşi Gül Yılmaz, 2,5 yaşındaki kızları Eylül ile birlikte aile yaşantıları hakkında herkesin tecrübe edinebileceği bilgiler verdi. İşte Yılmaz çiftinden çok özel açıklamalar:

“Kızımız Eylül’ün ailemize katılacağını ilk öğrendiğimizde yaşadığımız sevinç ve telaşı anlatmak mümkün değil. Sevincimiz ailemize katılacak, üzerine titreyeceğimiz biricik kızımızın vereceği mutluluk ve sevgi selinden kaynaklanırken; telaş ise acaba iyi bir anne baba olabilecek miyiz sorusundan kaynaklanmaktaydı. Kısacası ilk bebeği olacak her anne baba adayının yaşadığı süreç gibi...” Çift, hamilelik sürecinden itibaren yaşadıkları tüm duyguları bizlerle paylaştı.

“Mucize eseri büyümüşüz”

Hamilelik süreci annenin bebekle, babanın ise daha çok anne ile ilgilendiği bir süreç olarak geçiyor. Hastane ve kontrol telaşlarını bir kenara bırakırsak hamileliğin son dönemimde karşınıza kimin yaptığı bilinmeyen ve elden ele dolaşan bir anne-bebek ihtiyaç listesi çıkıyor. Listeyi okurken sanki maddelerin sonu gelmiyor. Listenin sonuna gelindiğinde ise “Yakın zamana kadar bu ürünlerin ve listelerin hiçbiri yoktu demek ki bizler mucize eseri büyümüşüz” gibi düşünceye kapılmaktan kendinizi alamıyorsunuz.

İyi ebeveyn olmak kolay değil

“Yakın zaman içinde anne baba olmuş arkadaşların tavsiyeleri çok önemli”

İlk çocuğuna sahip olmaya hazırlanan anne baba adayları çocuklarına her şeyi ve her şeyin en iyisini vermek istiyor. Bu nedenle de bu psikoloji ile alışveriş listelerine ve internet üzerinde yer alan ürün yorumlarına karşı savunmasız hale geliyor. Burada izlenmesi gereken en iyi yol, yakın zaman içinde anne baba olmuş arkadaşların tavsiyeleri ve yönlendirmeleri… En önemli bilgi kaynağı bu oluyor. Dostların tecrübelerini dinledikten sonra listelerden elemelere başlıyorsunuz ve bir anda şişirilmiş listelerde yer alan ürünler yarı yarıya azalıyor. Günün sonunda ihtiyaçları karşılayacak ürünler alınıyor. Ayrıca bebek dünyaya geldikten sonra almadığınız ürünlerin satışı durdurulmuyor. İhtiyaç halinde satın almak çok kolay.

“Anne ile bebek arasında sihirli bir dünya var”

Gökhan Yılmaz anne ve bebek iletişimini şöyle açıklıyor: “Açıkça söylemek gerekirse bebeğin doğduğu günden belli bir olgunluğa ulaşana kadar geçen sürede baba bir adım geride kalmak durumunda. Bu süreçte anne her duruma daha hakim ve yönlendirici. Babanın bu dönemde en yönlendirici olabileceği nokta alışverişte oyuncak alımı ve tuttuğu takımın sevgisini aşılama noktası. Anne ve bebek ihtiyaçları konusunda anne bu noktada doğru konumlandırma ile istediği ürüne rahatlıkla ulaşabiliyor.”

İyi ebeveyn olmak kolay değil

“Hamilelik ve sonrası için internet iyi bir kaynak”

Gerek hamilelik ve gerekse doğum sonrası süreci hafta hafta, ay ay en iyi takip edilebilen alan internet. Her türlü bilgiye ulaşmak karşılaştırmak internet sayesinde artık çok kolay ve rahat. İnternet üzerinde yer alan anne bebek temalı sitelerin gelişmesi büyük bir avantaj ve geçmiş ile karşılaştırılmayacak bir konfor yaratıyor. Bu sayede istediğiniz her türlü bilgi hemen ulaşılabilir ve değerlendirilebilir oluveriyor. Örneğin alacağınız bir ürünü internette bulup incelemek ve kullanıcı yorumları ile değerlendirmek ve satın alma kararını vermek çok kolay ve avantajlı. Hayatın her alanını kolaylaştıran internet, bu anlamda anne bebek ve aile ihtiyaçları konusunda da ideal bir bilgi sunum noktası oluyor.

“Kız çocuklarının baba üzerinde tarif edilemez bir etkisi oluyor”

Anne Gül Yılmaz itiraf ediyor: “Çocuk sahibi olmak ve büyütmek her gün yeni bir şey öğrenmek ve deneyimlemek gibi. Bazen bir sözü bazen bir bakışı veya olaylara karşı yorumu insanı hayretler içersinde bırakıyor. Dünyaya gelmeden önce ne kadar “acaba” ile başlayan ve kendine yönelttiğin ne kadar soru var ise bebeğin dünyaya gelip büyüme sürecinde hepsi kayboluyor ve iyi ki anne baba olmaya karar vermişiz ve kızımız dünyaya gelmiş diyoruz. Açıkça itiraf etmek gerekirse kız çocuklarının baba üzerinde tarif edilemez bir etkisi oluyor.”

False