GeriEtkinlikler Hava sıcaklığının ani düşüşüne dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hava sıcaklığının ani düşüşüne dikkat!

Hava sıcaklığının ani düşüşüne dikkat!

Hava sıcaklığı düşecek, uyarılara kulak verin!

Hava sıcaklığının normal değerlerin üzerinde seyrettiği bugünlerde dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü meteoroloji hava sıcaklığının düşeceği haberini verdi.

Sıcaklığa aldanıp kıyafetlerimizi ince tuttuğumuz için sıcaklığın düşeceği günlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Havaların aniden değişmesi ile vücudumuzda kırgınlık, baş ağrısı ve mide bulantısının olabileceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Ziya Cenik, “Sıcaklıkların kısa süre içinde aniden düşmesi, vücutta şok etkisi yaparak solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor. Hava değişimi uyumuna zorlanan vücudun dengesi bozuluyor. Bu durum, vücut direnci zayıf ve hasta olmaya uygun kişilerde tetikleyici etki yapıyor” dedi.

Vücudun savunma mekanizması için gerekli besinleri tüketmeyen kişilerin bundan daha fazla etkilendiği ve kulak burun boğaz şikayetlerinin arttığı, çeşitli enfeksiyonların ortaya çıktığı ise beklenen tehlikeler arasında.

Ani sıcaklık değişimlerinden vücudun en az etkilenmesi ve yeni hava şartına uyum sağlayabilmesi için sıkı giyinmekte ve beslenmeye dikkat etmekte fayda olduğu söyleyen Cenik, bu şekilde olası hastalıkların önüne geçilebileceğini kaydetti. 

False