GeriSağlık Erkeklerde tansiyon kaç olmalı? Genç, orta yaş ve yaşlı erkeklerde tansiyon aralığı kaç olmalıdır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde tansiyon kaç olmalı? Genç, orta yaş ve yaşlı erkeklerde tansiyon aralığı kaç olmalıdır?

Erkeklerde tansiyon kaç olmalı? Genç, orta yaş ve yaşlı erkeklerde tansiyon aralığı kaç olmalıdır?

Tansiyon, kan basıncının ölçülmesi sonucunda alınan değerleri ifade etmektedir. Tansiyon ölçüldüğünde kan basıncının 120-129/80-84 mmHg değerlerinde bulunması normal değerleri yansıtmaktadır. Değerlerin 130-139/85-89 mmHg olması durumunda ise yüksek tansiyon söz konusu olmaktadır. Tansiyon değerleri ve kalp atışı arasında bir paralellik bulunmaktadır. Bu durum ise yaşa göre tansiyon değerlerinin farklılık göstermesine neden olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tansiyon değerleri, kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Normal tansiyon yaşa göre farklılık gösterebildiği gibi kişiden kişiye göre de farklılık gösterebilmektedir. Atardamarların içerisindeki kan basıncı tansiyon olarak bilinmektedir. Normal küçük tansiyon değerinin 70-90 arasında olması gerekirken, büyük tansiyonun ise 120-130 arasında olması gerekmektedir.

ERKEKLERDE TANSİYON KAÇ OLMALI?

Erkeklerde tansiyon değerinin normal olarak kabul edilmesi için düşük tansiyon aralığının 60 ile 80 mm Hg aralığında, büyük tansiyon aralığının ise 60 ile 90 mm Hg aralığında olması gerekmektedir. Bu değerler arasında ölçülen tansiyon değerlerine ise ideal tansiyon denilmektedir. Daha yüksek çıkan tansiyon değerleri ise hipertansiyon olarak adlandırılmaktadır.

GENÇ, ORTA YAŞ VE YAŞLI ERKEKLERDE TANSİYON ARALIĞI KAÇ OLMALIDIR?

Erkeklerde tansiyon aralığının yaşlara göre de farklılık gösterdiği bilinmektedir. Tansiyon ölçümü yapıldıktan sonra değerlerin kontrol edilmesi, yaşa göre yapıldığı takdir de daha doğru sonuçların alınması mümkün olacaktır.

Genç erkeklerde tansiyon değerinin 70 ile 90 aralığında olması normal kabul edilmektedir.

Orta yaşlı bir erkeğin tansiyon aralığının ise büyük tansiyon için 120 ile 130 aralığında olması normal kabul edilirken, küçük tansiyon için ise 70 ile 90 aralığında olması normal kabul edilmektedir.

Yaşlı erkeklerde ise tansiyon değerlerinin küçük tansiyon için 90 üzerinde olması tehlikeli olarak kabul edilirken, büyük tansiyon için ise 150 üzerinde olması tehlikeli olarak kabul edilmektedir.

 

False