GeriSağlık Erkeklerde Karın Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkeklerde Karın Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Erkeklerde Karın Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Erkeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Erkeklerde karın ağrısının nedenlerine örnek olarak sayılabilecek pek çok konu bulunur. Göğüs ve kasıkların arasında görülen karın ağrısı, çeşitli belirtiler ile ortaya çıkar ve bazı hastalıkların habercisi niteliğindedir. Karın ağrıları akut ya da kronik olabilir. Bazı kişilerde şiddetli bir şekilde seyrediyorken bazı kişilerde daha hafif geçebilir. Bu durum biraz kişinin bünyesine biraz da hastalığın şiddetine bağlı olarak gelişme gösterir. Erkeklerde karın ağrısı kramp şeklinde görülmesinin yanı sıra pelvis bölgesinde de meydana gelen kolik şeklinde de olabilir. Kolik tarzında olan ağrı genelde safra ve böbrek taşıyla doğrudan ilişkili iken lokalize karın ağrısı yaygın olarak mide ülserine bağlanmaktadır. Peki erkeklerde karın ağrısı neden olur ve bu karın ağrısına ne iyi gelmektedir ayrıntıları ile derledik.

Erkeklerde karın ağrısı, sık sık görülen bir durum olmasının yanı sıra genelde altında yatan başka nedenlere bağlı olarak görülen bir rahatsızlıktır.

Erkeklerde Karın Ağrısı Neden Olur?

Erkeklerde karın bölgesinde şiddeti ile birlikte değişim gösteren bir ağrı çeşidi olan karın ağrısı, o bölgede bulunan organların hastalıklarını açıklar nitelikte olabilir. Böbrek taşı, mide ve bağırsak ile ilgili sorunlar, erkek üreme organları, böbrek üstü bezlerin hastalığı, şeker hastalığı gibi hastalıklar karın ağrısına neden olabilir. Bunların yanı sıra karın ağrısına neden olan diğer faktörle şu şekildedir.

Kalp krizi

Akciğer iltihaplanması olması

Safra kesesi iltihaplanması adı verilen kolesistit

Bağırsağın tıkanması

Hazımsızlık durumuna neden olan hastalıklar; reflü, gastrit, ülser

Mide gribi olmak

Gıda zehirlenmesi,

Huzursuz bağırsak sendromu,

Karın kasının hasar almış olması,

Dalağın büyüme göstermesi

Kanser hastalıkları,

Karaciğerin iltihaplanması durumu,

Özofajit adı verilen Gastroözafgeal reflü olması

Apandisit ve fıtık olarak sıralanabilir.

Erkeklerde Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Kişide karın ağrısı tekrar nüksediyorsa mutlaka doktorun kontrolünden geçmesi gerekir. Yüksek ateş geçiriyor olmak, baygınlık geçirmek, nefes almada zorluk çekmek, şiddetli ve artan ağrı çekmek, karın bölgesinde olan gerginlik ve şişme, dışkıda kan görülmesi, karın bölgesinde olan ağrının boyun ve omuza yayılması gibi durumlarda mutlaka doktora gidilmelidir. Bu durumlar dışında eğer kişi daha hafif ve daha seyrek karın ağrısı hissediyorsa evde uyguladığı bazı yöntemler ile bu ağrıyı ortadan kaldırabilir.

Ayakları sıcak tutmak, karnı sıcak tutmak, dik pozisyonda oturmak, bağırsak hareketlerin önüne geçmemek, sıcak duş almak, karna daire şeklinde yavaş hareketler uygulamak, esneme hareketleri yapmak ve vücudu gevşetmek, uykunun yeteri kadar alınması, asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak erkeklerde karın ağrısının geçmesine fayda sağlayan durumlardır.

Erkeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Karın ağrısına iyi gelen ve ağrının hafiflemesine yardımcı olan pek çok yiyecek ve içecek vardır. Karın ağrısına doğrudan etki edecek olan besinler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Strese bağlı bir karın ağrısı meydana gelebildiğinden dolayı meditasyon ve yoga gibi aktiviteler ile stresi azaltmak,
  2. Yarım bardak kadar suya karbonat ekleyip içmek,
  3. Kafein ve alkol gibi içeceklerden uzak durmak,
  4. Elma sirkesi ile balı su içine ekleyerek tüketmek,
  5. Zencefil çayı, nane çayı, rezene çayı, papatya çayı gibi bitkisel çayları içmek,
  6. Yere uzanıp karın bölgesine basınç uygulamak,
  7. Limon suyu ile suyu karıştırıp içmek,
  8. İstirahat edip uyku düzenini oluşturmak ve uykuyu yeteri kadar almak karın ağrısına iyi gelecek ve uygulanabilecek olan faktörler olarak sıralanabilir.

 

False