GeriEtkinlikler Dolandırılmak istemiyorsanız bu adrese kaydolun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolandırılmak istemiyorsanız bu adrese kaydolun!

Dolandırılmak istemiyorsanız bu adrese kaydolun!

Dolandırıcılara fırsat vermemek için sadece 2 dakikanızı ayırın.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden dolandırıcıları üzecek haber! Genel Müdürlük, dolandırıcılara fırsat vermemek için tapu üzerinden yapılacak işlemlerde vatandaşı SMS ile uyaracak. Bu uyarı için vatandaştan herhangi bir ücret de almayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, e-devlet kapsamında sürdürdüğü yeniliklere devam ediyor. Bankaların kredi kartı harcamaları, EFT, havale gibi para transferlerinde müşterilerini bilgilendirmesi gibi; vatandaşın istemiyle veya istemi dışında mülk sahiplerinin, gayrimenkul alım, satım, ipotek ve haciz gibi işlemleri anında cep telefonuna uyarı mesajıyla gönderilecek.

“SMS Uyarı ve Bilgilendirme” sistemini hayata geçirecek olan Genel Müdürlük,“Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde … Tapu Müdürlüğü’nde … sıra no ile … işlem yapılmaktadır” mesajıyla mülk sahibini bilgilendirecek. Böylece vatandaşlar bilgilendirilecek, kayıtlı taşınmazların, sahteciler tarafından alınıp satılması, ipotek ve haciz gibi işlemlere karşı korunacak.

Buraya kaydolun!

Vatandaşın bu hizmetten yararlanabilmesi için öncelikle elektronik imza sahibi olmaları veya e-devlet şifresi alarak (PTT şubelerinden alınabiliyor) www.turkiye.gov.tr. adresine cep telefonu bilgisini girmeleri yeterli olacak. Cep telefonunu girenler, TAKBİS sistemi üzerinden T.C numarası ile eşleşen taşınmaz hakkında SMS hizmetinden yararlanabilecek.

Vatandaşlar ayrıca, e- devlet uygulaması ile tapu kayıtlarındaki kimlik ve adres bilgilerini de güncelleyebilecek.

Hürriyet / Aysel ALP
 

False