GeriKişisel Bakım Damatlık hazırlığına ne zaman başlanmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damatlık hazırlığına ne zaman başlanmalı?

Damatlık hazırlığına ne zaman başlanmalı?

Bu konuda damatlara yardımcı olacak bir zamanlama listesi.

Güzel bir gelinin yanına şık bir damat yakışır elbette ki. Peki, bu şıklığı elde etmek için hazırlıklara ne kadar önce başlanmalı? İşte, Dugun.com’un damatlara yardımcı olacak bir zamanlama listesi!

4 ay önce

Smokin mi takım elbise mi ya da bambaşka orjinal bir kıyafet mi istiyorsunuz? Vücudunuza ve günün modasına en çok hangi modelin uyacağını düşünüyorsunuz? Katalogları karıştırarak fikir edinmeye başlayın. Aksesuar olarak neleri istediğinize karar verin.

3 ay önce

Alacağınız damatlığa üç ay önceden, üzerinize deneyerek bakmaya başlayın. Daha sonra farklı işlere yoğunlaşacağınızı düşünerek diktirmeye başlayın veya en uygun ve fit görünen modeli satın alın. Kiralama yapacaksanız yine bedeninize uyan modeli düğün gününüz için ayırtın.

1 ay önce

Diktirmeyi veya satın almayı önceden halletmiş olsanız bile, son provayı kesinlikle düğünden bir ay önceye alın. Böylece kilo değişikliklerinin sıkça görüldüğü düğün öncesinde, bollaşan pantolon beline tadilat yapılabilecek kadar zaman olur.

1 hafta önce

Kendinize düğün günü için özel iç çamaşırları, ipek çorap ve mendil alın.

1 gün önce

Eğer tüm damatlık setini birlikte aldıysanız; gömlek, gravat/papyon, kuşak, kemer, askı, kol düğmeleri, çorap, cepken, mendil, yaka çiçeği ve takımınızın eksiksiz olarak bir arada olduğundan emin olun. Eğer smokin kiralıyorsanız teslim alacağınız saati bir gün önceden kiralama ofisi ile çek edin. Damatlığınızı satın aldıysanız askıda asılanın doğru beden olduğundan emin olun. Yanınıza alacağınız yedek gömlek ve iç çamaşırını bugünden hazır edebilirsiniz.

False