GeriEtkinlikler Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler!

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler!

Bu 23 Nisan’da çocukları birçok ilde birbirinden renkli etkinlikler bekliyor.


Kids Dino Ding

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler

İstanbul ve Adana Optimum Outlet 18-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Kids’ Dino Dig ile çocukları geçmiş çağlara yolculuğa çıkaracak.

İstanbul ve Adana Optimum Outlet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında minik ziyaretçilerini yüzyıllar öncesine götürüyor. Dünya tarihinin çok önemli bir dönemini oluşturan dinozorlar, İstanbul ve Adana Optimum’da yeniden hayat buluyor. Eğlence, macera ve öğrenmeyi bir arada sunan etkinliğe 5-11 yaş arası çocuklar, 18 - 26 Nisan tarihleri arasında her gün 11.00 – 19.00 saatlerinde ücretsiz olarak katılabilecekler.

Yer: Adana Optimum Outlet & İstanbul Optimum Outlet
Adres: Yeşilyurt Mah. 28. Sk. 01150 Adana & Yeni Sahra Mah. 34746 Ataşehir / İST.


Pom Poko

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Pom Poko, 23 Nisan özel gösterimi kapsamında 15.00’te Türkçe dublajlı gösterilecek. Sihirli rakunlar çocuklar için SALT Beyoğlu'nda!
Ormanda huzur içerisinde yaşadıkları yuvaları şehrin sürekli büyümesi nedeniyle tehdit altında olan sihirli rakunlar, insanları korkutup kaçırmak için işe koyulurlar. Yaşadıkları doğal alanı korumak üzere, kılık değiştirme ve başka şekillere girme yeteneklerini geliştirerek ustalaşmak zorundadırlar.

1994’te Japon ekonomisi düşüşe geçtiğinde, Tokyo’nun Tama tepelerinde bir inşaat furyası patlamıştı. Pom Poko, yükselmekte olan Japonya’nın para kazanma etiğini sorgulayarak, kırsal bölgelerin kaybına hüzünlü bir bakış sunar.
Japon efsane ve söylentilerini resmeden yazar ve yönetmen Isao Takahata, modern gelişim ve dönüşüm için çeşitli sabotaj ve dalaverelerle ormanlık arazilerin nasıl yok edilip ele geçirildiğine ve o bölgelerin görüntü ve ruhunun nasıl değiştirildiğine dikkati çeker.

Yönetmen: Isao Takahata
15.00 - Türkçe dublaj; İngilizce altyazılı
19.00 - Japonca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Yer: SALT Beyoğlu
Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu 34430 İstanbul Türkiye


Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi tüm çocuklara ücretsiz!
Roma imparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, 1.ve 2.Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi, dünya tarihine etki eden medeniyet ve olaylara ait askeri ve etnografik eserlerin sergilendiği, İstanbul Çağlayan’da bulunan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm çocuklara ücretsiz.

Temel hedefi ülke tarihimizin eşsiz mirasını ve bu mirasın kayıp halkalarını gün yüzüne çıkarmak olan müze, tarihin ilgili dönemlerini betimleyen dioramalarla ve mankenlerle zenginleştirilerek çocuklarımızı yepyeni bir müzecilik anlayışı ile buluşturuyor. Müzedeki eserler, gerçek veya kurgu ürünü olayların, 3 boyutlu olarak modellenmesi anlamına gelen Diorama tekniği ile sergileniyor.

Çanakkale Savaşı’nın 100.yıl kutlamalarının yapılacağı bu özel yılda, savaşın izlerini, günümüze yansımalarını ve yarattığı etkileri çocuklarımızın daha iyi anlamasını sağlayacak farklı eseri de Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde bulabilirsiniz.

23 Nisan Perşembe günü tam gün boyunca tüm çocuklarımızın ücretsiz olarak gezebilecekleri Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi tarihi keşfedecek minik ziyaretçilerini bekliyor.

Yer: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Adres: Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul / Türkiye


Atatürk ve Çocuk Konulu Resim Sergisi 

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Fiyat: Ücretsiz

Atatürk ve Çocuk Konulu Resim Sergisi Nisan ayında Barış Manço Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. Öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sergi salonunda bir ödül töreni düzenlenecek olup, öğrencilere ait eserler yine aynı salonda bir hafta boyunca sergilenecek.

Etkinlik Tarihleri:

22 Nisan 2015, Çarşamba - 19:00
30 Nisan 2015, Perşembe - 19:00

Yer: Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi
Adres: Nailbey Sk, Kadıköy


Sakıp Sabancı Müzesi 23 Nisan Etkinlikleri

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Fiyat: Ücretsiz
Yaş Grubu: 14 - 15

23 Nisan etkinlikleri kapsamında bir program oluşturan Sakıp Sabancı Müzesi, çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri ve doğa ile iç içe olacakları bir etkinlik düzenleyecek.

Çocuklar, müzenin bahçesindeki alanlarda istedikleri gibi eğlenebilecek. Etkinliğe 14 yaşından küçük çocuklar katılabilecek. Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek 23 Nisan etkinlikleri ücretsiz gerçekleşecek. Etkinliklere katılmak ve detaylı bilgi almak için 0 (216) 550 97 62 numaranın aranması gerekiyor.

Etkinlik Tarihleri: 23 Nisan 2015, Perşembe - 10:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi
Adres: Emirgan Mh., Sakıp Sabancı Cd No:42, 34467 Istanbul


Crocus Park 

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Crocus Park, Çocuk eğlence parkları ve bowlingleriyle kısa zamanda ailelerin ve çocukların güvenle gidebileceği ve eğlenebileceği bir yer olmuştur. Amacı, markalı ve tümü Avrupa standartlarında olan oyuncaklarıyla çocuklara, gençlere ve ailelere eğlenceli bir dünya yaratmaktadır. Her yaş gurubuna hitaben, her yaş grubunun zevkle ve güvenle oyun oynayabileceği mekanlar yaratmak olup, bunu gelişerek ve başarıyla sürdürmektedir.

Crocus park Türkiye de açılan en büyük kapalı eğlence parkıdır. İçerisinde büyük bir top havuzu ve çocukların içerde güvenle oynayabileceği büyük bir park var. 23 Nisan’da, öncesinde veya sonrasında da burayı keşfetmenizde fayda var. 

Yer: Crocus park
Adres: Saray Mh., 34768 Ümraniye/İstanbul


Çizmeli Kedi Çocuk Tiyatrosu

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Sorunları kaba kuvvetle değil, aklıyla çözen insan mutluluğa kavuşur.

Babası ölünce Küçük Efendi, kardeşleri tarafından beş parasız sokağa bırakılmıştır. Sevdiği prenses de, kötü kalpli büyücü tarafından kaçırılmıştır. Bu kötü durumdan nasıl kurtulacağını bilemeyen Küçük Efendi nin yardımına Çizmeli Kedi yetişir. Küçük Efendi, Çizmeli Kedi sayesinde sevdiği prensesine ve mutluluğuna tekrar kavuşur.

Tarih: 23 Nisan 2015,14.00

Yer: Antares Sanat Merkezi – Ankara
Adres: Antares AVM No:205 Etlik / Ankara.


Akbank Sanat

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Akbank Sanat, düzenleyeceği atölye çalışmalarında uzman eğitmenler eşliğinde çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor.
Akbank Sanat 23 Nisan Etkinlikleri ile çocuklar suluboyadan yaratıcı dramaya, oyuncak heykelden mozaiğe, linol baskıdan oyuna birbirinden eğlenceli atölyelerle keyifli vakit geçirirken, sanatla iç içe olarak kendi yeteneklerini keşfedecekler ve yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayacaklar.

Sarkis su içinde suluboya atölyesi (6-12 yaş)

Sarkis’in öğrenmesi ve uygulaması kolay suluboya tekniği ile tüm çocuklar uzman bir eğitmen gözetiminde su içinde suluboya yapıyor.

24 Nisan 2015, Cuma saat: 11.30-12.30
25 Nisan 2015, Cumartesi saat: 11.30-12.30

Yaratıcı drama atölyesi (9–12 yaş)

Drama atölyesi özgüven, yaratıcılık, hayal etme ve insani yönleri kuvvetlendirici programı ile çocuklara hayata çok daha hazır bireyler olma yolunda destek veriyor. Hayatın farklı renklerini erken yaşlarda keşfetmek istiyorsanız, haydi sahneye!

24 Nisan 2015, Cuma saat: 13.00-14.30
25 Nisan 2015, Cumartesi saat: 13.00-14.30

Oyuncak Heykel Atölyesi (7-14 yaş)

Hiç heykelle oynanmaz deme! Yapacağın oyuncak heykelin ismini şimdiden düşünmeye başla! Minikler için bulunmaz bir çalışma ortamı ve sonsuz hayal gücü!

24 Nisan 2015, Cuma saat: 15.00 – 16.30

Mini Mozaik Atölyesi (7-12 yaş)

Mini mini parçaların yan yana gelmesiyle oluşan mozaik tekniği çocukların hayalleriyle renkleniyor. Rengarenk mini boncuklar, çocukların yaratıcılıkları ve bolca eğlence Akbank Sanat’ta sizleri bekliyor.

24 Nisan 2015, Cuma saat: 17.00 – 18.15

Linol Baskı Atölyesi (9-14 yaş)

Baskı sırası çocuklarda! Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi tarafından 9-14 yaş grubu için düzenlenen Linol Baskı Atölyesi, çocukları linol baskının büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Profesyonel bir özgün baskı resim atölyesinde çalışma imkanı sunan atölye çalışması ile belki de çocuğunuz hayatı boyunca kopamayacağı bir yolculuğa adım atacak.

25 Nisan 2015, Cumartesi saat: 15.00 – 16.30

Sanatın Yapı Taşı: Oyun (7-14 yaş)

3-boyutlu sanat yapma deneyimi yaşacakları etkinlikte çocuklar, ekleyerek yapma/yaratma tekniğini kullanarak hayal güçlerini harekete geçiren, kendilerini geliştiren eğlenceli dakikalar yaşayacaklar. Tüketmeye değil, var olanı yeniden ve başka şekilde üretmeye yönelik çalışmada, çocukların yarattıkları eserler daha sonra başka çocuklar tarafından da işlenerek yepyeni eserlere dönüşüp, yeniden hayat kazanacak.

25 Nisan 2015, Cumartesi saat: 17.00 – 18.30

Yer: Akbank Sanat
Adres: Şht. Muhtar Mh., İstiklal Cd No:8, 34435 İstanbul


World of Undersea

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Capacity AVM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için öğretici deniz sergilerine ve eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

‘World of Undersea’ etkinliği 17-26 Nisan tarihleri arasında Capacity Alışveriş Merkezi’nde çok özel sergileri ve eğlenceli aktiviteleri ile misafirlerini karşılamaya hazırlanıyor.

10 gün süre boyunca gerçekleşecek Türk Denizcileri, Animatronic Deniz Canlıları ve Kaşifler Sergileriyle birlikte etkinlik alanında kurulacak özel denizaltıyla tüm çocuklar denizlerin gizemli dünyasına yolculuğa çıkacak.

Çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici etkinliklere ev sahipliği yapan Capacity’de 23 Nisan için hazırladığı tüm etkinliklere katılım ücretsizdir.

Denizler Altında gerçekleşecek bu muhteşem keşfe tüm misafirler davetli!

Yer: Capacity Alışveriş Merkezi
Adres: Ataköy 1 Mah. 34158 Bakırköy / İST.


Kadıkoy Belediyesi 23 Nisan Resim Yarışması

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Katılımcılar 7-9 ve 10-13 yaş arası olmak üzere iki gruptur.

Başvurular: 24 Şubat – 10 Nisan 2015

Tarih: 23 Nisan 2015, 17:00
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi, Fuaye Alanı
Adres: Caddebostan Mh., 34728 Kadıköy/İstanbul


Atlı Eğlence Parkı

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Yeşil ormanları ve temiz havası ile Kemerburgaz’ın Alkuzu Çiftliği’nde 23 Nisan'a özel “Atlı Eğlence Parkı” etkinliği düzenlenecek.
Kemerburgaz’da yeşil ormanları ve temiz havası ile İstanbul'un az kalmış doğal alanlarından bir tanesi olan Alkuzu Çiftliği’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Atlı Eğlence Parkı” etkinliği gerçekleştirilecek.

Kemerburgaz’da, 2008 yılından beri her seviyede biniciye eğitim ve at pansiyonu hizmeti veren Alkuzu Çiftliği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağımız 23 Nisan 2015 Perşembe günü henüz biniş eğitimine hazır olmayan ama hayvanları ve özellikle atları çok seven minikleri atlarla tanıştırmak amacıyla “Atlı Eğlence Parkı” etkinliği düzenliyor.

Etkinlik ve rezervasyon ve daha fazla bilgi için info@alkuzu.com veya 0532 522 32 90 ile iletişim kurmak mümkün.

Yer: Alkuzu Çiftliği
Adres: Mithatpaşa Mh., 34075 Mithatpaşa/İstanbul


Panora AVM

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Panora Çocukları; Salı 10:30-11:30 ve 11:30-12:30,Perşembe 10:30-11:30 ve 11:30-12:30 ve Cumartesi - Pazar; 14:00-15:30 ve 16:00-17:30 saatleri arasında eğlenceli atölye çalışmalarıyla 1. Kat Çocuk Sokağı'nda iş başında. Atölyelere ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Yer: Panora avM
Adres: Turan Güneş Bulvarı No:182 Oran Çankaya / Ankara


Forum Bornova'da Nisan Ayı Çocuk Tiyatrosu

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Nisan ayı boyunca her hafta sonu saat 15:00'da Dünyanın En Güzel Ekmeği isimli çocuk tiyatrosu minik misafirlerimiz ile buluşuyor. Davetiyeleri Danışma birimimizden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Keyifli seyirler!

Yer: Forum Bornova
Adres: Kazım Dirik Mah.372 Sok. 35040 Bornova/İZMİR Nav: N38.44951, E27.20929


23 Nisan Geleneksel Pakt Plus AVM Resim Yarışması

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde bu yıl 3.sünün gerçekleştirileceği "23 Nisan Pakt PLus AVM Geleneksel Resim Yarışması" na, 05 - 12 Yaş grubu tüm çocuklar davetlidir. Bu yılın resim teması "Doğa ve Ben" olarak belirlendi.

En büyük ödül; çocuklarımızla resim sanatı yoluyla doğa sevgisini paylaşmak. Ayrıca 1.’ye dizüstü bilgisayar, 2.`ye tablet bilgisayar ve 3.`ye de bisiklet hediyeleri var.

Yer: Pakt Plus AVM
Adres: Sakarya Mh., Terminal Cd, Biga


Taş Devri Kasabası

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

Keyifli etkinlikleriyle özel günleri unutulmaz kılan Tepe Nautilus AVM, 23 Nisan’da minik misafirlerini Taş Devri’yle buluşturuyor.
Ziyaretçilerine birbirinden renkli aktiviteler sunarak alışverişi eğlenceli kılan Tepe Nautilus AVM, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında her yaşın gözde çizgi filmi Taş Devri Kasabası’nı ağırlıyor.

Tepe Nautilus AVM ziyaretçileri, 18-26 Nisan tarihleri arasında kurulacak Taş Devri Kasabası’nda büyük-küçük herkesin kahramanları Fred Çakmaktaş, Barney Moloztaş, Dino ve tüm Taş Devri ailesi ile tanışma fırsatı yakalayacaklar. Etkinlik alanına kurulacak Taş Devri Kasabası, tüm çocuklara unutulmaz dakikalar yaşatacak. Her gün 12:00-20:00 saatleri arasında Taş Devri Kasabası’nda çocuklar, Bambam ve Çakıl olabilecek, Dino’nun kuyruğundan kayarak heycanlı dakikalar geçirecek ve Çakmaktaşlar’ın 3 boyutlu evlerini de keşfetme imkanı yakalayacaklar.

Tepe Nautilus AVM’nin minik misafirleri Taş Devri oyunalanında, herkesin merakla izlediği Fred ve Barney’nin taş arabalarıyla yarışma fırsatı yakalarken, klasikleşen Bowling oyunuyla eğlenceli dakikalar geçirerek çeşitli hediyeleri kazanma fırsatı yakalayacaklar.

Birbirinden ilginç etkinlikler ile özel anılar sunan Tepe Nautilus AVM, bu yıl da 23 Nisan coşkusunu tüm ziyaretçilerine renkli etkinlikleri ile yaşatacak. Eğlence dolu Taş Devri Kasabası‘nı 18-26 Nisan tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Yer: Tepe Nautilus AVM
Adres: Acıbadem Mh., 34718 Kadıköy/İstanbul


Ödüllü 23 Nisan Resim Yarışması Forum Erzurum’da

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

"Hayallerimizi Çizelim" konulu resim yapan 5-11 yaş arası tüm çocuklar, 11-18 Nisan'da kayıt olarak 19-20 2014 Nisan tarihleri arasında resim yapacak. Jüri tarafından seçilecek resime, birinciye Samsung laptop, ikinciye Samsung tablet, üçüncüye Samsung mini tablet hediye ediyor. 

Yer: Forum Erzurum
Adres: Solakzade Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:43 Palandöken/ Erzurum


Vialand Temapark

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

23 Nisan’a özel şenlikleri ile Vialand Temapark, tüm gün sınırsız eğlencenin tadını çıkartmak isteyen tüm çocukları bekliyor.
23 Nisan şenliklerine en ilgi çekici seçenek olan Vialand Temapark’ın sınırsız eğlencesi ve sürprizlerle dolu özel aktivitelerini, güneşli güzel bir günde açık havada olmanın keyfi de katılınca, çocuklara keyif dolu bir gün geçirmek kalıyor.

Ailenin tüm bireylerinin bir arada eğlenebilecekleri, tüm gün sınırsız eğlence sunulan bu etkinlik kapsamında, 23-24 ve 25 Nisan günlerinde çocuklara 3 günlük bir şenlik sunuyor.

Bütün kışı kapalı mekanlarda geçiren çocukların, açık havada, güneşin ve oksijenin tadını çıkartarak eğlenebilecekleri bu şenlikte neler yok ki? Vialand Temapark oyun ünitelerinde 4 d sinemalar, safari turları, Fatih’in rüyası ile tarihe yolculuk, eğlence treni gibi hareket ve macera dolu ünitelerin yanı sıra, National Geographic Kids yavru hayvanlar sergisi, deniz kızı ve prens çocuk tiyatrosu, Capoeria gösterisi, Mad Science ile bilim dünyasına yolculuk, sihirbaz ile interaktif bir eğlence, dünya çocuklarının yer aldığı çocuk korosu Vialand sahnesinde çocukları bekliyor olacak!

Ayrıca bebekli anneler için uzmanından sağlıklı ve organik mama tarifleri, bebeklerle süt içme yarışması, gülen bebekfotoğraf etkinliği gibi birçok bebek aktivitesi de şenliğe renk katacak.

Tüm gün sınırsız eğlenceye, 23 Nisan özel şenliği ile bambaşka bir boyut katacak olan Vialand Temapark, sihiri gerçeğe dönüştüren büyülü dünyasına herkesi davet ediyor…

Yer: Vialand Temapark
Adres: Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi 34065 Eyüp/İstanbul


La Fontaine Masalevi

 

Çocuklar için 23 Nisan’da farklı eğlenceler
 

La Fontaine Masalevi Anaokulu, çocuklara en güzel armağan olan 23 Nisan'ı, bu yıl da gelenekselleşen 8. Uçurtma Şenliği ile kutluyor.

La Fontaine Masal Evi, böylesine özel bir günü "çocukluğun anlamlı" olduğu bir gün olarak hatırlasınlar diye Uçurtma Şenliği' olarak kutluyor ve tüm çocukları ve büyükleri, gökyüzünde dans eden rengarenk uçurtmalarını uçurmak için bekliyor. Çocuklar, anne babalar, hatta büyükanneler, büyükbabalar hep birlikte bu mutlu ve anlamlı günde tüm kuşakların çocukluk sembolü uçurtma ile eğlenceli ve renkli saatler yaşıyor.

O gün, geliri ihtiyacı olan çocuklara verilecek stantlarda gözlemeler yapılacak, nefis içeceklersatılacak. La Fontaine'in artık genç olmaya aday eski mezunları ve en küçük öğrencilerine kadar herkes bir arada çocukluğun tadını çıkaracak.

La Fontaine Masal Evi'nde her gün bir aktivite var

  • Pazartesi yaratıcılık günü, farklı malzemelerle çocuklar ilginç tasarımlar yapıyor.
  • Salı, sinema ve tiyatro günü...
  • Çarşamba dans günü, çocuklar her hafta farklı bir dansı öğreniyor.
  • Perşembe su olimpiyatları günü, farklı su aktiviteleri yapılıyor.
  • Cuma ise keşif günü, çocuklarla farklı noktalara gidiliyor

Yer: Kilyos Tırmata Beach Club Sarıyer
Adres: Tatlı Su Cad. No:1, Kumköy (Kilyos) Köyü/İstanbul

False