GeriSağlık Burun ucu düşüklüğü genç görünüme engel oluyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burun ucu düşüklüğü genç görünüme engel oluyor!

Burun ucu düşüklüğü genç görünüme engel oluyor!

Lokal anestezi altında yapılan basit bir işlemle bu sorun ortadan kalkıyor.

Yapısal ya da yaşlanmaya bağlı olarak görülen burun ucu düşüklüğü sık görülen bir durumdur. Bu nedenle de burun estetiğinin en önemli noktalarından biridir.

Burun ucu düşüklüğü genç görünüme engel oluyor

Burun ucu yaş arttıkça düşer. Kıkırdaklarının zayıflaması yanında diş kayıpları ve üst çene kemiği zayıflıkları bu düşmede etkili olur. Bu nedenle burun ucu düşüklüğü yaşlı yüzün özellikleri arasında yer alır. 

Çoğu kişi burun ameliyatından çekinir. Morarmalar, burun alçısı, tampon, yüzde değişiklikler ve çıkabilecek sorunlar bu korkunun başlıca sebepleri...

BURUN UCU KALDIRMA (LIFTING) İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Burun ucu düşüklüğü genç görünüme engel oluyor

Burun ucu kaldırma (lifting), lokal anestezi altında tek burun deliği içinden yapılan ve kalıcılığı olan bir işlem olarak giderek popüler oluyor… İşlem sırasında burun ucunu daha zarif hale getirmekte mümkün. Üstelik işlemden hemen sonrasında kişi günlük yaşantısına devam edebilir. Görünen bir dikiş yoktur. Tek burun deliğinde içeride olan dikişler bir süre sonra erir. Çoğu zaman pansuman bile yapılmaz, bazen burun ucuna bant yapıştırılır. İşlem CS askı olarak bilinen burun önünde bulunan kıkırdak ile septum adı verilen kıkırdak arasındaki bağlantı açısının değiştirilmesi prensibine dayanır. Burun ucu askılama yöntemine göre anatomik yapıları koruma, dikkate alma ve kalıcılık gibi artıları vardır.

İşlemin bu önemli avantajları yanında birkaç küçük dezavantajı da vardır. Bazı aşırı düşük burunlarda yeterli gelmeyebilir, bu durumda ek işlemler gerekebilir. İşlemden bir süre sonra biraz daha kalkık istenme durumunda kolayca rötuş yapılabilir.

[fotogaleri=711]

False