GeriKişisel Bakım Bölgesel Zayıflamada Mezoterapi Desteği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bölgesel Zayıflamada Mezoterapi Desteği

Bölgesel Zayıflamada Mezoterapi Desteği

Bölgesel incelmede etkili yöntem.

Gelişen tıp ve hızla ilerleyen teknoloji, dermatokozmetoloji alanında değerlendirilecek pek çok alternatif sunuyor. Özellikle kadınların güzellik konusunda en çok sorun yaşadıkları konu olan bölgesel şişmanlık sorunu, gün geçtikçe daha fazla alternatif yol ile çözüme ulaşıyor. Dermatolog Erçin Özüntürk, tamamlayıcı tedavi olan mezoterapinin etkilerini anlattı.

Mezoterapi Nedir?

Kışın ikinci yarısı en fazla başvurulan yöntemlerin başında, bölgesel incelme yöntemleri gelir. Son zamanlarda en etkili tamamlayıcı tedavilerden biri 'mezoterapi' işlemidir. Mezoterapi, farklı kimyasal maddelerin orta deri tabakasına çok ince uçlu iğneler ile enjekte edilmesiyle yapılan tedavi şeklidir. Orta deriye enjekte edilen maddeler lokal olarak kılcal dolaşım vasıtasıyla, yağ birikimli bölgeye direkt etki yapmaktadır. Böylece vücut tarafından kullanılmayan yağ hücreleri, bulundukları yerlerde serbestleşirler, enerjiye dönüşür, organizma tarafından kullanılırlar.

Mezoterapi Hangi Alanlarda Kullanılıyor?

Bölgesel zayıflama yanında, kırışıklık tedavisi, saç dökülmesi, eklem ağrıları, alerjik hastalıklar gibi birçok alanda uygulanabilen etkili bir yöntemdir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 10-15 seans sürer. Çok pratik bir uygulama olup, seanslar 10-15dk. sürmektedir. Seans araları ise 5-7 gündür. Bayan erkek yağ birikimi şikayeti olan herkes tedaviden yararlanabilir ancak, hamile bayanlar, şeker hastaları, emzirenler, kalp rahatsızlığı olanlar, kanama hastalığı hikayesi olan kişilerde mezoterapi tavsiye edilmemektedir.

Tedavi Süresince Beslenmeye Dikkat!

Tedavi süresi boyunca soda ve tuzdan uzak olmalı, yağsız, şekersiz, posalı yiyeceklerden oluşan diyetler uygulanmalı, içecek olarak bitki çayları tercih edilmelidir. Kişilerin eğer vücut/kitle indeksi normal sınırların üzerinde ise, tedaviye paralel olarak bir uzman kontrolünde diyet yapmaları gerekir. Tedavi sırasında ve sonrasında, günde yaklaşık 1,5-2 lt su tüketilmesi önerilir.

False