GeriBebek Sağlığı Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur ve neyin belirtisi olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur ve neyin belirtisi olabilir

Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur ve neyin belirtisi olabilir

Bebeklerde keskin idrar kokusu, ebeveynleri tedirgin etmek ile birlikte bazı kontrollerin yapılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bebeklerin belirli dönemlerde idrar ve katı dışkılarında uzman hekimler tarafından gerekli tahlillerin yapılması önemlidir. Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur? Bebeklerde keskin idrar kokusu neyin belirtisi olabilir detayları ile derledik.

Bebeklerde doğumdan itibaren sabit olmayan idrarlarında koku ve renk değişimleri yaşandığı görülmektedir. Bunlar belirli hastalıkların oluşumuna veya oluşan hastalıkların erken müdahale ile engellenmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Bebeklerde Keskin İdrar Kokusu Neden Olur?

Bebeklerde keskin idrar kokuları birden fazla sebepten kaynaklanmış olabilir. Fakat yeterli tahlil yapılması durumunda olumlu veya olumsuz bilgilerin alınması mümkün olmaktadır. Sağlıklı bebeklerin idrarları kokusuz ve açık renk olarak gözlenmektedir. Belli başlı keskin idrar kokusun sebepleri nelerdir sorusu tüm ebeveynler tarafından merak edilmektedir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Sonucu Bebeklerde Oluşan İdrar Kokusu

İdrar yolunda enfeksiyon bağlı olarak bağırsak bakterilerin çoğalması ile meydana gelmektedir. En sık bebeklerde görülen rahatsızların başında yer almaktadır. İdrar kokusu, idrarda kararma ve bebeğin ateşi çıkması halinde zaman kaybetmeden hastaneye götürülmesi önemlidir.

Bebeklerde Diş çıkarma Aşamasında İdrar Kokusundaki Değişim

Her bebek diş çıkarma sürecine girdiğinde huysuzluklar yaşamak ile birlikte beslenme ile ilgili bazı sorunlar yaşamaktadır. Bebeklerin eli hep ağızından ve idrar kokusunda farklılıklar gözlenmektedir. Yüksek ateşlere çıkmadığı sürece zaman ile geçmektedir.

Emziren Annelerin Yediği Besinlere Bağlı Bebeklerde İdrar Kokusu

Emzirilen bebekler, annenin yediği besin kaynakları tamamen bebeğe geçmektedir. Bu aşamada annenin hastalanması ve bazı uygun olmayan besinler tüketmesi, bebeğin idrarında değişmeler yaşanmasına neden olmaktadır. Emzirilen dönemlerde anneler soğan ve sarımsak gibi besinlerden uzak durması gerekmektedir.

İlaçların Bebeklerde İdrar Kokusundaki Değişimleri

Bebeğin veya anneni kullandığı ilaçlara bağlı olarak, bebeklerin idrar kokularında büyük değişimleri yaşandı görülmektedir. Yan etkisi ve alerjisi olan ilaçların, bebeğin sağlığı konusunda bazı riskleri ortaya koymaktadır. Sıklık ile yaşanılan bu sorunlar hastanelerin kan testi yapmaları ile ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde İdrar Kokusu Neyin Belirtisi Olabilir?

Bebekte herhangi bir hastalığın oluşumu

Anneden geçen besinlere bağlı

Bebeğin alerjisi olduğu besinlerin tüketmesi

Anlık hastalanma süreçlerinin görülmesi

 

 

 

 

 

False