GeriBebek Sağlığı Babalar ağlayan çocuğu nasıl susturmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babalar ağlayan çocuğu nasıl susturmalı?

Babalar ağlayan çocuğu nasıl susturmalı?

Ağlayan bebeği susturmak için babalara özel en etkili yöntemler...

Çocuğunuz sürekli ağlıyor ve siz de bu durum karşısında ne yapacağınızı tam olarak bilmiyorsanız bu önerilerimize kulak verin. İşte, babalara özel, ağlayan bebekleri susturmak için en etkili 7 yöntem!

Serçe parmağı deneyin

Bu bir klasiktir. Soruna neyin neden olduğundan emin değilseniz, serçe parmağınızı uzatın ve bebeğinize emmesi için verin. Püf noktası parmağınızı ters bir şekilde vermenizdir, böylelikle tırnağınızla bebeğinizin damağını çizmemiş olursunuz.

Bebeğinize sıcak bir şeyler içirin

Bebeğinizi sakinleştirmek için ona sıcak bir şişe mama ya da süt vermeyi deneyebilirsiniz.

Birlikte dans edin

Bebeğinizi omuzlarınızın üzerinde tutun ve onun küçük kollarını boynunuza sarın. Sonra bir dönüş ya da ek olarak bir atış ile bebeği öne ve arkaya hafifçe sallayarak yavaşça dans edin. Ayaklarınızla yere vurun ve şarkı söylemeye çalışın. Nakaratlı ve dansınızın temposuna uygun olduğu sürece ne söylediğiniz önemli değil. Bebeğiniz sakinleşmeye başlayınca yavaş yavaş sesinizi alçaltın.

Güldürmeyi deneyin

İşte size çocukluğunuzdan beri denediğiniz fiziksel komikliklerinizi sergileme fırsatı. Bedensel hareketlerle ses çıkarın, başınıza bir şey koyup düşürün ve onu neşelendirmek için suratınıza komik ifadeler takının. Emin olun, ağlamaları dikkatli bakışlara ve kıkırdayışlara dönüşecektir.

Sallayın ve şarkı söyleyin

Bebekler hareketi sever. Bu yüzden onu kucağınıza alıp sallamanız işe yarayacaktır. Bebeğinizi sallarken kişisel hünerlerinizi sergileyerek ona şarkı söylemek de ağlamasını dindirecektir.

Bebeğinizi taşıyın

Bebeğinizi bir ana kucağı veya kanguruya yerleştirin. Kangurudayken, vücudunuzun ısısı ve kalbinizin ritmik atışı sayesinde uykusu gelir. Anakucağında sallamanız da onu yatıştıracak yöntemlerdendir.

Bekleyin

Bebekler bazen hiçbir neden yokken de ağlayabilir, bu durumda paniğe kapılmayın. Eğer bebeğinizin bir ağrısı yoksa, aç, yorgun veya altı ıslak değilse, kucakta durmak veya sallanmak istemiyorsa, o zaman tahammül edebildiğiniz kadar bırakın ağlasın.

False